Per Gessles bottenlösa sorg – förlorade familjemedlemmarna: ”Ska alla dö”

Per Gessle har skakats av flera nära personer som har gått bort inom loppet av några år. Nu berättar artisten om sorgen. 

Per Gessles sorg efter dödsfallen.

När man tänker på svensk musik är det svårt att inte tänka på Per Gessle, 65. Han har en lång och gedigen karriär bakom sig och har berikat svenskarna med mängder av oförglömliga hits både som soloartist men även i band som ”Gyllene Tider” och ”Roxette”. 

Tillsammans med parhästen Marie Fredriksson skapade Per Gessle bandet ”Roxette” som även slog igenom utanför Sveriges gränser. Än idag har de trogna fans över hela världen. Duons kanske mest kända låt är powerballaden ”It Must Have Been Love” är en av popduons fyra listettor i USA. Låten har idag över en halv miljard spelningar på Spotify och nästan 800 miljoner visningar på Youtube. 

Marie Fredriksson och Per Gessle 2012.

Per Gessles sorg efter Marie Fredrikssons bortgång

Den 9 december 2019, var det som att Sverige och ”Roxette”-familjen stannade upp när beskedet om Marie Fredrikssons bortgång kom. Hon hade i 20 års tid kämpat mot diagnosen hjärntumör och förlorade tillslut kampen. 

– Det var fruktansvärt jobbigt. Men samtidigt var hon sjuk så himla länge, så vi visste ju att hon var risig. Man väntade på det där samtalet på något sätt och ­viss­te att det skulle komma förr eller senare. Det var nästan ännu jobbigare när vi fick beskedet att hon var sjuk, 2002. Det kom som en blixt från klar himmel och man fattade inte vad det var för någonting. Det var ett märkligt öde. Hon var sjuk så länge och så heroisk som kunde genomföra comebacken 2009 och fortsätta spela ända fram till 2016, säger Per Gessle till King Magazine

Per Gessle med band framträder på Marie Fredrikssons minneskonsert.

Per Gessles bottenlösa sorg – förlorade familjemedlemmarna 

Senaste åren har varit tuffa för Per Gessle som förlorat många närstående. Inom loppet av några år förlorade han stora delar av sin kärnfamilj. Han förlorade Mamma Elisabeth, brodern Bengt och systern Gunilla med bara några års mellanrum. Pers pappa Kurt gick bort redan när Per var i 19-årsåldern.

– Vi ska alla dö. Jag tänker inte så mycket på det. Det är alltid jättejobbigt när nära och kära går bort. Min mamma var gammal och sjuk, så det var också någonting man mentalt förberedde sig på. Att min syster var dålig visste jag också. Att min brorsa var sjuk visste jag däremot inte, säger Per till King och fortsätter: 

– Han hade lungcancer, men hade inte berättat det för någon. Så det var väldigt överraskande att han försvann. Jag vet inte vad man ska säga om det där, livet är så flyktigt och det gäller att ta vara på sina dagar. Det är klart att man tänker mer på det när man blir äldre, som ung har man ingen relation till tid på det viset. Man kan liksom inte göra någonting åt det. Tiden gör saker och ting med dig, men jag är en positiv typ och supertacksam för det som jag har fått vara med om i mitt liv. Och herregud, jag är ju inte klar än!