• Anonym (Tomt)

    Häck eller staket mot angränsande granne?

    Vi bor på mitten av ett kvarter. Vi har framsidan och ena sidan av huset mot gatan och två sidor angränsar mot granne. Ena sidan har vi häck på som fanns redan när vi flyttade in. Men den fjärde sidan, baksidan, är mot grannen. Vår gräsmatta går ihop med grannens gräsmatta. Där står en friggebod typ 30 cm från tomtgränsen samt ett område för plantering uppmurad 30 cm från tomtgränsen. Som det är nu så ser vi rakt in på grannens tomt och över till nästa granne och in genom deras fönster när vi sitter på altanen. Vi ser även tre andra grannars baksida och deras altaner. Känns som att privatlivet blir lidande. Vi har barn som badar i pool på tomten och kanske är nakna. Grannarna är ute i princip hela dagarna med gäster, fester osv. Grannen vi ser mest av missköter sin gård. Han har diverse odlingar som inte riktigt tas omhand och han klipper sällan gräset, vilket också förstör vår utsikt en del.
     
    Det handlar om ca 25 meter totalt från häck till häck på baksidan.
    Såhär ser det ut:
    Häck ena sidan - ca 10 meter gräsmatta - plantering cirka 4 meter - 1 m med plattor där det varit ett skjul mot väggen till friggeboden, där är även ett stort träd planterat, en halvmeter från tomtgränsen - friggebod ca 3 m - 2 m gräsmatta fram till andra häcken där det växer rabarber.
     
    Det hade inte varit något problem att plantera häck de 10 metrarna där det är öppet till grannen. Men det är för smalt mellan både plantering och friggebod och tomtgränsen för att få plats med häck. Staket skulle funka hela vägen, men är ju inte så mycket insynsskydd. Vad tänker ni är bästa lösningen?
     
    Skulle det se fult ut om man bara planterade häck de 10 metrarna? Där är det mest insyn. Där friggeboden och planteringen är angränsar till grannens garage så det är som ett "naturligt " insynsskydd. 
    Har ni några tips?
  • Svar på tråden Häck eller staket mot angränsande granne?
  • Anonym (Ellinor)

    Jag skulle definitivt sätta en häck, främst för just insynen.

Svar på tråden Häck eller staket mot angränsande granne?