• Anonym (Ledsen)

    Överdriver jag?

    Hur är era erfarenheter kring människor som envisas med att vilja veta om du är gravid eller inte? Jag är i chock över hur taktlösa och respektlösa människor i min krets är. 


     


    Är så himla besviken över hur jag tvingades berätta om min tidiga graviditet och hur människor tagit sig friheten att fråga. Är efter ett missfall och är så klart så himla orolig över denna graviditeten och vill skydda den. Berättade ändå i förtroende för min mans farmor (glömde att hon håller på och bli senil) där jag förklarade att vi inte vill berätta någonting innan vecka 13. Hon är ett undantag. Är nu i ? jag vet inte. Tidig. Innan ett första ultraljud (väntat så länge jag kan).


     


    Mitt under släktmiddagen tvingar farmor mig att berätta det för min mans föräldrar som givetvis blir jätte glada och har svårt att dölja sin glädje. Till det råkar min man dra ett skämt och människor tror (förstår) att det är en hint om att jag är gravid Varefter hans syster kommer och frågar vid sidan om det verkligen stämmer. Jag ville absolut inte berätta det så, ville inte dra in människor i den här graviditeten som jag redan är så orolig för. 


     


    Idag på jobbet hade jag svårt att lyfta någonting tung. Jag och chefen står i samma rum - hon säger ingenting. Jag följer med henne ut (hon ser inte) och jag hör henne fråga alla andra på kontoret om någon vet huruvida jag är gravid eller inte. Jag får totalt psykbryt och frågar varför hon frågar någon annan det trots att vi nyligen stått i samma rum - varpå hon vänder sig om och frågar (inför alla) om jag är gravid. Jag förnekar det eftersom att jag tänker att det absolut inte är hennes ensak (jag kommer ändå att byta jobb om en månad) och fortsätter skälla ut henne över att hon frågar någonting sådant inför alla andra. 



    Så besviken.

Svar på tråden Överdriver jag?