Hem > Barn > Tatuerade kopia av dotterns födelsemärke
Tatuerade kopia av dotterns födelsemärke

Tatuerade kopia av dotterns födelsemärke

– Vår flicka ska aldrig känna sig annorlunda eller ensam, säger föräldrarna som har gått väldigt långt för att hjälpa dottern

Många föräldrar kommer nog göra vad dom kan för att deras barn inte ska bli mobbade eller utanför, men frågan är om alla skulle gå lika långt som den engelska fyrbarnsmamman Tanya Philips och hennes man Alan. 

Inte känna sig utanför

Deras dotter, 18 månader gamla Honey-Rae, är nämligen född med ett stort födelsemärke som sträcker sig från hennes tår och upp över benet. 

För att deras dotter inte skulle känna sig utanför, beslutade båda föräldrarna sig för att tatuera en kopia av födelsemärket på sina ben. 

Tanya erkänner för den engelska nätsidan Mirror, att tatueringen kanske är lite iögonfallande och att hon aldrig hade drömt om att hon skulle göra något sånt. 

– Folk flest tycker kanske att det är väldigt extremt men för oss var det en naturlig sak att göra för att vår dotter aldrig ska känna sig annorlunda eller ensam i världen, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: Blir mitt barn mobbad?

Grät för dottern

Det stora födelsemärket har en skarp röd färg och har växt i takt med dottern. 

Tanya berättar för Mirror att hon grät när hon såg dotterns märke för första gången, precis efter förlossningen. 

– Som alla mammor ville jag inte att hon skulle vara annorlunda. Jag önskade att hon skulle vara precis som alla andra friska barn. Även om födelsemärket inte är farligt, visste jag att det skulle ha en stor inverkan på resten av hennes liv, säger hon. 

– Även om hon i våra ögon var perfekt, visste jag att andra människor skulle peka och se fult på henne. 

LÄS OCKSÅ: Du får inte komma på kalas, för du är elak!

Upplevde att folk stirrade

Tanya och Alan pratade länge om att göra liknande tatueringar, men en händelse förra sommaren gav Tanya den slutliga puff hon behövde. 

Hon berättar att hon som regel alltid såg till att dotterns ben var täckta när de skulle ut, eftersom hon inte ville ha andra människors medkänsla. Men när hon ändå lät Honey-Rae få gå med shorts och sandaler till affären, upplever hon att ett vuxet par viskade och stirrade på födelsemärket. 

– Det var den första gången jag hade tagit med henne ut, utan att täcka henne och det bekräftade min oro. Människor är elaka utan att de förstår det. Jag visste att om vuxna kan vara så okänsliga, då skulle barnen i skolan också vara det, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: Vanligt missförstånd kan ge barnet sämre sömn

– Värt det! 

Efter denna händelse var Tanya fast bestämd på att tatuera en kopia av födelsemärket på sitt eget ben. Det hela blev en fyra timmar lång process. 

– Det gjorde väldigt ont, men värt det. När svullnaden hade gått ner visade jag tatueringen för Honey-Rae. Hon tog försiktigt på den och log medan hon sa «likt» och pekade på sitt eget ben. 

– Om jag hade behövt en bekräftelse på att jag tog det rätta beslutet, så var detta det, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: Sju saker våra föräldrar gjorde mot oss

Alla bilder i artikeln är publicerade med tillåtelse - självklart!