Det stör sig Lotta Engberg på med doktor Mikael: ”Fruktansvärt mycket...”

Lotta Engberg och Mikael Sandström har varit ett par i fyra år – nu berättar Lotta vad hon stört sig på i relationen och vad de inte kommer överens om. 

Lotta Engberg och Doktor Mikael blev sambos 2021

I slutet av januari 2020 gjorde Lotta Engberg något riktigt oväntat när hon öppet flörtade med Mikael ”Soldoktorn” Sandström i Aftonbladet. 

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa hon då. 

Bara sex månader senare kunde Lotta och Mikael Sandström bekräfta att de var ett par. 

Lotta Engberg och Mikael Sandströms bröllopsplaner

Över fyra år har passerat sedan den offentliga flörten och paret verkar stormtrivas tillsammans. Våren 2021 sålde Mikael och Lotta sina respektive hus och flyttade in i en stor villa i Mölnlycke utanför Göteborg och paret reser ofta till Spanien för att njuta av solen. 

När Lotta fyllde 60 förra året berättade hon om sina tankar att åldras ihop med Mikael, i en intervju med Aftonbladet: 

– Det är Mikael och jag. Det är klart att det finns ett jag, men det finns också ett vi och oss och framtidsplaner. Vi vill ha mer tid till att göra saker tillsammans. Men vi ska inte gifta oss, inte i dag i alla fall.

Och angående giftemål är de båda rörande överens. 

– Vi är inne i den åldern att våra barn ska gifta sig. Vi säger också att det är ganska trevligt att leva i synd. Vi behöver inte gifta oss för att känna oss mer som ett par.

Doktor Mikael och Lotta Engberg 2020.

Det stör sig Lotta på med att bo med Mikael

Men det finns en sak som de inte är ense om i relationen – iallafall inte i början. Det var när Lotta nyligen gästade P4 Country berättar hon vad hon störde sig på hos Mikael i början, men som nu inspirerat henne att förändra sitt beteende. 

– Han har öppnat upp mycket i mitt liv på många sätt. En sak han har gjort. Han har älskat musik i det tysta, hemma för sig själv. Vilket jag inte har gjort, jag har njutit av musik utåt absolut. Men jag har aldrig satt på en platta i hela mitt liv hemma, säger Lotta och fortsätter:

– Jag har velat haft tyst hemma, När folk frågar mig, ”Vad brukar du spela för låtar hemma?”. Inga säger jag då.

Att det spelades musik i hemmet var något som Lotta störde sig på rejält i början

– Samboskapet med Mikael, det är fruktansvärt mycket musik. I början störde det mig väldigt mycket. Jag har ett ganska musikaliskt öra och brukar analysera musiken. Men det har jag kunnat koppla av. Mer fånga känslan i musiken istället för att fånga tonerna och ackorden, säger hon.