Annons:
Hem > Foerlossning > Bilder som visar hur en födsel egentligen är
Bilder som visar hur en födsel egentligen är

Bilder som visar hur en födsel egentligen är

– Råa, intensiva och äkta bilder från födslar.

Allt fler kvinnor väljer att dokumentera förlossningen genom förlossningsfotografering. Orsaken är ofta att man önskar att ha något att se tillbaks på, och att det är ett hjälpmedel för att minnas vad man gått igenom. 

Även om mammor nog kommer att uppleva förlossningen olika, är det inget tvivel om att förlossningar innebär smärta och glädje för de flesta. 

Dessa fotografier visar olika stadier i en förlossning och har därmed också en varierande grad av intensitet. Gemensamt för bilderna är att de klarar av att förmedla vilken vacker upplevelse en födsel faktiskt är. 

LÄS OCKSÅ: Förlossningsfotografens 20 favoritbilder - några ögonbick du aldrig glömmer!

Angelägen om detaljerna i förlossningsbilderna

Danska Annika Lion Kristensen är förlossningsfotograf och doula. Hon berättar att hon önskar att varje bild ska ha en «stand alone» kvalitet, som berättar något om styrkan och energin som skapar födseln. 

– Jag vill gärna att mina bilder ska uttrycka det lugn och den ordning som finns, trots att förlossningar ofta förknippas med det motsatta. Det är pauser, vila, mellan värkarna, mellan faserna, mellan från huvudet är fött och kroppen kommer med. I dessa pauser ser man detaljerna, säger hon. 

SE FLER FÖRLOSSNINGSFOTOGRAFIER NEDERST I ARTIKELN

Tvillingar föddes i vatten

Den internationella föreningen för professionella förlossningsfotografier, Birthphotographers.com, höll nylligen en korning av årets bästa förlossningsfotografier. 

Detta fotografi som är taget av Robin Baker korades till årets bästa i kategorin «födsel». Bilden visar tvillingar som föds i vatten. 

Robin är både förlossningsfotograf och doula och berättar att detta var andra gången dessa föräldrar valde att föda i vatten - en erfarenhet som skulle visa sig vara mycket användbar. – Förlossningsteamet som skulle komma hann inte fram i tid, men vi pratade med läkaren flera gånger under tiden, berättar hon. 

Baby nummer två föddes trettio minuter efter den första, och som man kan se på bilden föddes den med fostersäcken på. 

Enligt Robin var emellertid stämningen hela tiden lugn och behärskad. – Det var verkligen ett av de mest otroliga ögonblicken i min karriär, säger hon. 

LÄS OCKSÅ: Denna bild skapar starka reaktioner

Förlossningsfotografens egen förlossning

Maria Vatne Payne har i sitt yrke som förlossningsfotograf tagit tusentals bilder från ett av livets mest minnesvärda ögonblick. 

Ett av de mest speciella förlossningsfotografier hon har, är emellertid inte taget av henne själv. Bilden visar nämligen stämningen hemma i hennes vardagsrum, när hon födde sin yngste son. 

– Denna bild är tagen fem minuter innan Ulv simmade ut i pappas armar hemma i deras hus. Spända storasystrar och mormor var med, medan storebror på 2 år hade somnat från det hela, berättar hon. 

LÄS OCKSÅ: Leela (3) var med när syskonen föddes

Se fler förlossningsfotografier nedan. OBS - närbilder med explicit innehåll. 

 

 

 

Annons