• MangeAr

    Blivande pappa behöver tips

    Hejsan! Är en blivande pappa för första gången och tänkte kolla med er andra pappor om ni har lite boktips eller hemsidor som är bra läsning för att förbereda sig, både mentalt och handlingskraftigt, så man inte står där helt förstelnad sen! :)

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Blivande pappa behöver tips
  • Erizajo

    Hej! Grattis tillgraviditeten!

    Jag som mamma kan bara ge dig tips att väldigt lite brukar bli som det står i böcker, inte heller säkert att saker går som man planerat :P prata med din partner om hur hon vill att du ska vara på förlossningen, och försök så gott det går att vara som hon bett. Resten brukar lösa sig, gå på magkänsla och kommunicera massor med partnern om vad som funkar bäst för just ER, ni kommer att få tips och råd från höger och vänster men allt funkar faktiskt inte för alla! Ni kommer att göra misstag, det gör alla, men om ni älskar ert barn och sätter honom henne främst så kommer ni att bli superbra föräldrar! Lycka till!

  • Flickan och kråkan

    Nu är jag inte pappa, men en grymt bra bok är "Pappor föder barn" av Gunilla Bergsten.

    Sedan tillhör vi det bärande släktet då vi inte använder vagn. Suveränt sätt att knyta an som både mamma och pappa. Mysigt och inte minst oerhört praktiskt. Förenklar livet avsevärt .






Svar på tråden Blivande pappa behöver tips