Jag har haft glutenintolerans hela livet. Bakar allt bröd själv och då tar jag oftast "vanliga" recept och bara byter ut mjölet. Använder Sempers mjölmix, röda för vetemjöl och gröna istället för grövre mjölsorter. Men jag mäter aldrig mjölet för det är svårt med mängden i glutenfritt, har en assistent och så tillsätter jag lite mjöl i taget tills degen ser bra ut. Men a och o med glutenfritt bröd är att arbeta den länge, så en assistent är ett måste!
Det svåra är att gränsen för om det är för lite eller för myclket mjöl är så mycket mindre än med vetemjöl.
Men det kräver övning för att lyckas, jag har alltid bakat med det sen jag var barn, när jag flyttade hemifrån och skulle baka vanligt bröd till min sambo blev jag förvånad över hur lätt det var att baka bröd med vetemjöl
Sockerkakssmet och sånt så tar jag samma mängd som det skulle vara vetemjöl.