Annons:
Hem > Gravid > Bröllop för 3 - gravid på bröllopet
Bröllop för 3 - gravid på bröllopet

Bröllop för 3 - gravid på bröllopet

Vem har sagt att man inte kan vara gravid och ändå se otroligt vacker ut på sin bröllopsdag? Här avslöjar vi hur du gör det med stil... Långt borta är dagarna då det var socialt oacceptabelt att vara gravid när du ska skrida nedför kyrkgolvet. Nu är det till och med lite trendigt. Skådespelerskan Jennifer Garner var ungefär i fjärde månaden när hon gifte sig med hollywood-stjärnan Ben Affleck – och såg helt fantastisk ut i en Vera Wang klänning, som passade hennes växande mage perfekt.

Maria Eriksen var i sjätte månaden när hon gifte sig den 2:a Juli 2005. -Jag upptäckte att jag var gravid precis när vi började med bröllopsplaneringen för fullt och Johan ville att vi skulle vänta med bröllopet tills efter att vi hade fått barnet. Men jag kände att bröllopet var för viktigt för mig, speciellt när vi hade kommit så långt i planeringen, och efter en liten diskussion bestämde vi oss för att fortsätta som planerat.

När Maria tidigare hade börjat att titta efter brudklänning hade hon hittat en som hon tyckte väldigt mycket om. Nu var hon självklart orolig för att den inte skulle passa längre, med en växande ”kula” på magen. När hon gick till butiken där hon hade hittat klänningen var de behjälpliga med att sy om den så att den fick en mer A-linjeformad design med empireskärning. 


-Jag provade klänningen för sista gången när jag var i fjärde månaden och var lite orolig över att magen skulle ha blivit för stor till bröllopet. Men tydligen hade butiken tagit med detta i beräkningen och klänningen passade perfekt!

-Om jag ska ge ett råd till blivande brudar som är gravida så är det nog att vänta med bröllopet till efter det stadiet då du mår illa, eftersom det inte är så skoj att känna sig dålig på den stora dagen, säger Maria. - Jag skulle också rekommendera att använda skor i ett material som töjer sig eftersom fötterna har en tendens till att svullna upp, lägger hon till.

När det gäller brudklänningen kan det vara en bra idé att välja en modell som är enkel att ändra storleken på. När du är gravid har du ingen aning om hur din kroppsform kommer att förändras så det är en fördel att ha en klänning som kan ändras så nära dagen som möjligt. Att ha tät kontakt med butiken och göra regelbundna anpassningar kan vara ett bra tips. Ett annat tips är att satsa på en klänning med snörning baktill då det blir lättare att justera till en perfekt passform.

Även om du är gravid kan du alltså bli en vacker brud. Om du har breda skuldror eller armar kan du satsa på en klänning med halterneck-topp. Empireskärningen är en passande och moderiktig modell som passar perfekt för den modemedvetna bruden och blivande mamman. Du kan också ha en åtsittande klänning men var noga med valet av material och undvik ett tyg med alltför mycket struktur. Många designers gör även klänningar som är speciellt framtagna för gravida kvinnor, där de till exempel satsar på smickrande draperingar över magen.

När du väl har bestämt dig för klänning är det på tiden att fundera på skorna. Det är ingen som säger att du måste ge upp höga klackar på ditt bröllop, men varför inte satsa på lite lägre, och samtidigt modern klack? Om du gifter dig en varm sommardag kan du kanske byta till ett par snygga sandaler när det är dags att ge sig upp på dansgolvet. Att välja vad man ska ha på sig under klänningen kan vara ett svårt val för alla brudar – men det är extra viktigt när du är gravid. Se till att satsa på något som ger dig stöd och håller in, utan att du känner dig kvävd.

Oavsett i vilken månad av graviditeten du är vid bröllopet är det viktigt att inte haka upp sig på att kroppen förändras. Slå bort alla tankar på att gästernas blickar kommer att vara på dig av fel orsaker. Oavsett hur stor mage du har så se till att le ordentligt när du går nedför altargången. Kom ihåg att du inte bara ska gifta dig med mannen du älskar, du ska också snart föda hans barn. Med den tanken i huvudet kommer du att utstråla ren och skär säkerhet!

Mammasidans tips till den gravida bruden på den stora dagen:

 

  • Se till att få i dig nog med vätska på en varm bröllopsdag. Undvik att bli för varm – överhättning är inte bra för fostret.
  • Om du plågas av foglossning är bra skor ett måste – strunta i höga klackar! Se också till att du har en bra stol att sitta på under middagen.
  • Planera en liten vilopaus under dagen, om du blir för sliten. Har lokalen ett rum där du kan lägga dig ner en halvtimme?
  • Den gravida bruden måste avstå från alkohol. Hemligt nygravid? Avtala med serveringspersonalen så att du får alkoholfritt – ingen behöver märka att du avstår från vin eller öl.

 

Annons