Lisa Ajax öppnar upp om tuffa starten på graviditeten: "Inte kul"

Lisa Ajax väntar sitt första barn med pojkvännen Max Huss. Nu öppnar hon upp den tuffa tid hon gick igenom i början av graviditeten. 

Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss väntar sitt första barn.

Artisten Lisa Ajax, 25, är aktuell i "Melodifestivalen" där hon medverkar för fjärde gången. I år tävlar hon med låten "Awful liar", och redan nu står det klart att hon är klar för final. 

Utsatt för elaka kommentarer om sin gravidkropp 

Förutom finalplatsen har hennes medverkan i programmet även följts av en hel del åsikter. Efter att programmet sändes strömmade det nämligen in åsikter på sociala medier gällande Lisa Ajax utseende och det faktum att hon väntar barn i samband med att hon är med i "Melodifestivalen". 

Lisa Ajax säger ifrån 

I ett inlägg på Instagram uttalade sig Lisa Ajax om kritiken hon fått, och uttryckte då att hon blivit väldigt ledsen över kommentarerna samt att hon inte förstår hur man välja att uttala sig om någon annans utseende på det sättet. 

"Under veckan har jag fått läsa kommentarer om vad jag borde och inte borde göra nu när jag är gravid. Som att jag själv har noll koll. Många kommentarer om min kropp också, jag som ändå trodde att jag skulle få slippa kroppshat nu när jag är gravid. Men nej, tydligen blev det bara värre…", skrev hon bland annat och tillade även: 

"Förlåt, men det här har verkligen gjort mig så ledsen och arg under veckan så jag kände verkligen att jag behövde få skriva av mig." 

Lisa Ajax gravid 

Att Lisa Ajax är gravid avslöjade hon i samband med att det stod klart att hon är en av de tävlande i "Melodifestivalen" i år. 

"Vi är så lyckliga över att berätta att vi ska få en liten bebis i juni", skrev hon och sambon Max Huss i ett gemensamt inlägg på Instagram då. 

Öppnar upp om tuffa tiden 

I Youtube-serien "Gravid vecka för vecka" där Lisa Ajax just nu medverkar avslöjar hon att paret väntar en liten flicka. Hon berättar också att hon haft det riktigt tufft under sin första del av graviditeten: 

– Jag mådde riktigt illa. Jag har spytt väldigt mycket. Ett tag var det varje dag. Det här har fortsatt litegrann in i, även fast vi har kommit en bit nu, graviditeten. Så är det ibland så att jag mår riktigt illa och till och med måste spy. Det är inte kul, säger hon i videon och tillägger: 

– Det här illamåendet går liksom inte riktigt att jämföra med något annat illamående, och det här har jag ju hört innan. Men man fattar ju inte det här förrän man själv sitter i den här sitsen. 

Hon poängterar också att hon är väldigt tacksam över att hon inte har ett jobb med klassiska kontorstider, utan att hon kunnat ta det lugnt hemma i de tuffa stunderna i och med sitt jobb som artist.