Hem > Gravid > Livsstil > Sex under graviditeten
Sex under graviditeten

Sex under graviditeten

Sexlusten när man är gravid kan för vissa öka, medan andra inte har en tanke på något sådant umgänge. Självklart finns det inget rätt eller fel när det kommer till detta, utan det viktigaste är att följa magkänslan... för ofta är det just magen som sätter reglerna här!

Att just hitta en ställning som funkar med en putande mage är ofta det knepiga nämligen. Tipsen på ställningar nedan kommer från medlemmar på vår systersajt Min Bebis

 

Ovanpå

Kvinnan ovanpå mannen funkar ofta utmärkt, tills dess att magen inte enorm. Vissa par menar dock att de kan störas av att se magen under akten, eller att kvinnan inte känner sig bekväm med hur kroppen numera ser ut. Försök istället att fokusera på njutningen istället för det ytliga så gott det går! 

 

T:et

Kvinnan ligger på rygg med benen åt sidan i en 90 graders vinkel, och mannen är ovanpå. Toppen för kvinnan som ligger ner och han gör mer jobb.  

 

Skeden

Magen märks knappt av här, vilket underlättar. Eftersom ni ligger ner behöver det inte heller bli så ansträngande den gravida. Testa gärma att lyfta på det övre benet (om magen tillåter). 

 

Bakifrån

Även här är inte magen i vägen alls! Det kan dock bli lite ansträngande att hålla sig uppe för kvinnan, vilket ni får tänka på under tiden. 

 

Ryggen mot

Mannen sitter, antingen på sängkanten eller på en stol, och kvinnan sitter ovanpå med ryggen emot honom. 

 

Oralsex

Inga konstigheter här, då magen inte direkt är inblandad. Visserligen kanske den medför att smidigheten blir lite nedsatt, men då får ni hjälpas åt! 

 

Experimentera och ge inte upp! Närhet och intimitet är viktigt i en relation, och nu när ni genomgår en stor förändring med ett nytt barn är det skönt att känna att ni är varandras stöd. Observera att denna artikel är skriven utifrån en man och en kvinna, vilket dock inte betyder att vi på ser detta som normen för hur ett föräldraskap ska se ut.