Annons:
Hem > Gravid > Nidblödning i början av graviditeten
Nidblödning i början av graviditeten

Nidblödning i början av graviditeten

Små blödningar under graviditeten är vanligt, och behöver inte alls betyda att något är fel med fostret. Beroende på hur kraftiga blödningarna är, och när de inträffar bör du agera olika.

En nidblödning är en liten blödning som kan uppkomma i början av graviditeten, och som ofta kan orsaka förvirring. Blödningen kommer nämligen så pass tidigt i graviditeten, att du kanske inte ens vet om att du är gravid. Men vad beror nidblödningen på?

LÄS ÄVEN: Vad är nidblödning? 

Befruktat ägg

Att få en nidblödning beror på att ägget fäster i livmodern. Detta sker någon gång under vecka två och tre av graviditeten, och det är ju därför många inte vet om att de är gravida när blödningen inträffar. Den kan lätt misstas för mens, då den brukar komma ungefär samtidigt som mensen skulle ha kommit (förutsatt att den är regelbunden). Nidblödningen kan även medföra liknande smärtor som mensvärk, eftersom livmodern börjar växa.

Nidblödningen är oftast kort, och går över av sig själv. Om den har avtagit efter några dagar kan du vänta ytterligare några dagar för att sedan ta ett graviditetstest.

Cirka var fjärde kvinna med fullföljd graviditet får en nidblödning. 

LÄS ÄVEN: Nidblödning eller mens?

Källa: 1177.se

Annons