Hem > Gravid > Vecka > Gravid vecka 35
Gravid vecka 35

Gravid vecka 35

I graviditetsvecka 35 är fostret 44 cm långt och väger ca 2700 gram. Tänk på att det är skillnad på hur stora fostren är. Hur stor var du själv och barnets far när ni föddes?

Normal längd och vikt varierar med 10 cm och i varje fall 1 kilo hos nyfödda, fullburna barn. Barnets hjärta slår med 120-160 slag i minuten. Barnets binjurar växer och producerar hormoner. Nu är lungorna nästan färdigutvecklade.

Börjar du bli trött på att vara höggravid? Hm, det var konstigt! De flesta älskar att väga 10-25 extra kilo, ha rygg- och höftsmärtor, rikliga flytningar, känna att de aldrig får tillräckligt med vila, men ändå inte kunna sova på grund av magen som är i vägen, ha förvärkar och åderbråck, vara andfådd och täppt i näsan och ganska växlande humör. Tyvärr är det inte sällan att man upplever allt detta på en gång.

Är du berusad av oxytocin? Cirka 5 veckor före förlossningen sjunker progesteroninnehållet hos dig som är gravid. Samtidigt sker en ökning av östrogen och oxytocin. Oxytocin påverkar faktiskt din personlighet i slutet av havandeskapet och förbereder dig på att bli mor. 

Fostrets längd: ca. 44 cm
Fostrets vikt: ca. 2600 - 2700 g

Aktuellt för dig nu:

10 saker du inte saeger till gravida
-
Temasidor om förlossning
- Efter foerlossningen  
- Hur amningskunnig är du? Ta testet!
- Namnlexikon
- Nettbutikker, kläder til baby
- Topp 10 – graviditetsbekymmer
- Video - från befruktning till födsel
- nyfödd baby