Hela denna sektion är ett samarbete med If

Du har ett äventyr som väntar. Kom ihåg gravidförsäkringen.

Grattis till graviditeten! Att vänta barn är något av det häftigaste, läskigaste och mest spännande som finns. Om det är första gången: nu börjar en spännande resa, både fysiskt och psykiskt. Om det inte är första gången: du kan det här! Men tänk på att ingen graviditet är den andra lik.

Gravid? Tänk på det här när du ska ut och resa

Är du gravid och ska ut och resa? När du ska resa under graviditeten fungerar det mesta precis som vanligt, även om det kan vara lite extra obekvämt i vissa situationer. Här kommer några saker som kan vara bra att tänka på då, både inför och under resan. Har du en reseförsäkring genom din hemförsäkring gäller den oftast även under graviditeten. Efter graviditetsvecka 28 täcker den dock inte de kostnader som har ett samband med graviditeten. Tänk därför på vilken gravidvecka du kommer vara i när det är dags att resa...

Gravidförsäkringen – varför behövs den?

Du kanske undrar varför du ska köpa en gravidförsäkring – är det ens nödvändigt eller är det en överflödig kostnad som samlas till högen av kommande-bebis-utgifter? Vi reder här ut frågan om varför gravidförsäkringen är en viktig investering. Ifs Gravidförsäkring kan du känna dig lugn över eventuella ekonomiska utgifter om något händer dig eller barnet under graviditeten och förlossningen...

"Jag orkar inte, jag är för gravid" – skapa dina egna gravidkort här!

Under graviditeten brukar saker och ting bli gradvis mer komplicerade. Simpla saker som att knyta skorna, bära matkassar eller raka benen tycks plötsligt vara fullkomligt omöjliga att ta sig an.

Förbered dig inför förlossningen med BB-väska och förlossningsbrev

Under graviditeten kommer du förmodligen att spendera många timmar i tanken åt din kommande förlossning. Känslorna, funderingarna och frågorna kan vara många, särskilt om det är ditt första barn. Vissa vill veta allt och lite till om hur en förlossning går till, medan andra tar det som det kommer när det väl är dags. Oavsett hur du förbereder dig mentalt inför förlossningen kan det vara bra att ha det praktiska förberett. Här kommer lite tips inför förlossningen.

Statistik om Sveriges förlossningar

Varje år föds många barn i Sverige, men har du koll på hur många det är? Här är fem fakta om Sveriges förlossningar.

Vanligaste smärtlindringarna vid förlossningen

En vaginal förlossning gör ont, det vet alla. Alla kvinnor har dock olika smärttrösklar och upplever smärtan olika intensivt. Vissa väljer att föda helt utan smärtlindring, medan andra vill ha så mycket som möjligt. Här är de vanligaste smärtlindringsmetoderna.

7 saker att tänka på när du ska barnsäkra hemmet

I hemmet, som ska vara familjens trygga punkt, skadar många små barn sig så allvarligt att de behöver akutvård. Som tur är kan du undvika de flesta av olyckorna genom att barnsäkra hemma.

Så skapar du en trygg värld för ditt barn i 10 steg

Redan när din bebis ligger i magen börjar omtanken om det lilla livet att växa. Kanske kretsar tankarna kring hur du kan ge ditt barn en trygg tillvaro från första dagen i livet.

Bilbarnstolsguide: Här är checklistan

Med barn i bilen är det viktigt att se till att de sitter tryggt och säkert under färden. Det gäller att ha rätt bilbarnstol, monterad på rätt sätt och att byta stol i rätt tid. Att hyra bilbarnstol kan vara ett alternativ om du inte vill köpa nya stolar med jämna mellanrum. I vår bilbarnstolsguide kan du läsa mer om vad du behöver tänka på när du ska välja bilbarnstol till ditt barn.

Checklista för dig som ska resa med barn

Ska du ut och upptäcka världen med ditt barn? Oavsett vart du åker finns det lite saker som kan vara bra att tänka på innan resa. Här är Ifs checklista.

Tips till dig som ska välja barnförsäkring

När det är dags att välja försäkring kan frågorna vara många; ska jag välja, vad bör prioriteras och vilka olika försäkringar behöver jag egentligen? Och beslutet känns nog extra komplicerat när du ska försäkra det mest värdefulla du har – ditt barn. Här kommer tips på vad du ska tänka på när du väljer barnförsäkring.
Annons