Hem > Utrustningsguide > Ny produkt ska skydda din barnvagn
Ny produkt ska skydda din barnvagn

Ny produkt ska skydda din barnvagn

En trasig barnvagn gav Anna en bra idé! Sex prototyper och fyra år senare har mammagrundarens produkt blivit testad och godkänd av flera flygbolag. I dag säljs PramPack på flygplatser och i barnbutiker i hela Skandinavien.

[SHARING_BUTTONS]

2001 åkte Anne Morkmo på en tre månader lång resa runt jorden, tillsammans med sin man och deras sju månader gamla son, Oskar. Redan under deras första flygresa gick deras barnvagn förstörd och dom bestämde sig då för att köpa ett emballage som kunde skydda vagnen under resten av resan. Till deras stora förvåning var det omöjligt att hitta. Vagnen blev förstörd under fler flygturer och till slut obrukbar.

Planlagda utflykter och spännande destinationer var därför tvungna att avbokas. Det enda rådet som andra föräldrar hade var att avvakta med spännande resor tills barnen var stora nog att klara sig utan vagn. Anna kände att detta var fel och skapade sig som mål att utveckla en produkt som skulle göra resor enklare och mer bekymmersfria för småbarnsföräldrar.

Från IKEA-påsar till PramPack
Den unika konstruktionen som är patenterad och designbeskyddad testades först ut av Anne med sammansatta IKEA-påsar under 2005. Fyra år senare säljs PramPack på flygplatser och i barnbutiker i hela Skandinavien. Sedan juni 2009 har man sålt över 3000 PramPack.

Anne framför, Anders och Audun bakom

Inga problem att vara mamma och grundare
Anne ser inga problem med att vara mor och grundare. - Jag är min egen chef och även om jag säkert jobbar fler timmar än genomsnittet bestämmer jag själv när jag ska jobba, och anpassar det efter ungarna. Att vara grundare ger mig stor frihet och motivation eftersom jag får hålla på med något som jag brinner för, berättar Anne.

Ett bra team med bra idéer! 
PramPack-teamet består av Anne och två unga män. - Vi i teamet är väldigt olika både i ålder, kön och bakgrund, men vi har en gemensam värdegrund och inte minst motivation och intresse för innovation och entreprenörskap. Och viktigast av allt – vi har det jätteskoj, understryker Anne. 

Men, reser så små barn med flyg?
Anne träffar regelbundet män i 60-årsåldern som inte förstår hennes affärsidé. ”Reser så små barn med flyg” är en fråga som Anne ofta fått. Föräldrar anno 2010 reser nog mer med barn än vad man gjorde för 40 år sedan. PramPack-teamet har som målsättning att äventyrslystna föräldrar ska ha möjlighet att resa utan bekymmer. - Vi önskar skydda alla barnvagnar som är ute på färd och marknaden är stor, kan hon berätta. 

Läs mer på http://www.prampack.no/