• ivf90

    Vi som till slut blev gravida med IVF

    Jag tänkte att det kan vara på plats med en tråd för oss som har blivit gravida med IVF så att inte IVF-trådarna svämmas över av gravidinnehåll. Här kan vi följas åt och diskutera allt graviditetsrelaterat såsom oro, ultraljudsundersökningar, tankar, händelser osv. 

    En presentation av alla som vill skriva i tråden skulle passa fint tycker jag. Skriv hur mycket eller lite ni vill.

    Ålder: 33 
    Vecka nu: 12+6 
    Kommande ultraljudsundersökningar: RUL 29/1 
    Tid med ofrivillig barnlösthet: 2 år 


    Bakgrunden till min ofrivilliga barnlöshet:


    Jag har länge inte vetat om jag vill ha barn öht och bestämde mig för att göra abort när jag var 28 samt 29 och blev oplanerat gravid med min kille (som jag fortfarande är ihop med). Men båda gångerna hann det sluta i tidigt missfall. Där och då väcktes en lite oro för att det fanns en risk för att jag skulle vara en sån som visserligen blev gravid lätt men då sen fick missfall.


     


    När jag fyllde 31 fylldes jag av en stark önskan om att få barn. Min kille var med på tåget och vi började försöka. Jag blev gravid direkt i september 2021. Men testen var supersvaga och jag började blöda ut mitt tredje tidiga missfall efter några dagars lycka. 


     


    Vi var inte överdrivet nedslagna eftersom det ändå hade hänt något på försöket. Men följande försök var inte lika lyckosamma. Vi var nitiska med ägglossningstester, men varje månad blev ändå en besvikelse. Till slut var vi uppe i ett år av negativa resultat och vi sökte då hjälp direkt. 


     


    I november 2022 påbörjade vi vår fertilitetsutredning. I mars 2023 var den äntligen klar och vi fick diagnosen oförklarad infertilitet. Efter ytterligare någon månad fick vi vår regionsfinansierade IVF-remiss godkänd och vi fick komma till Livio och påbörja sprutor i maj 2023. Vid äggplocket fick vi ut 12 ägg och alla 12 befruktades! En 3-dagars sattes in och hela 5 stycken ytterligare utvecklades till fina blastocyster till frysen. Flera dagar innan min testdag började jag blöda kraftigt och det blev ännu en besvikelse. Det kändes otroligt tufft att behöva ta en lång paus över sommaren. 


     


    När augusti kom missmatchade min ägglossning öppningen för kliniken med några dagar och det blev ytterligare en missad cykel. Cykeln därefter fick jag besked på ultraljudet inför insättningen att jag måste ha ägglossat en dag efter mensen och att vi hade missat chansen och behövde vänta en cykel till. 


     


    Hur jag blev gravid: 


    I början på oktober 2023 blev det äntligen dags för min första FET (och andra överföring). Redan två dagar efter överföringen fick jag innan mens-känningar och en rosa flytning, och jag var övertygad om att det var något fel med min cykel igen. Men det skulle visa sig vara en nidblödning! Mensen kom aldrig och när jag testade mig på RD11 fick jag ett knappt synbart streck. 


     


    Hur jag har mått så här långt:
    De första veckorna trodde jag att jag höll på att bli galen på riktigt. Mina svaga positiva test gjorde mig övertygad om att det skulle bli ett fjärde tidigt missfall. Jag hade noll symtom och varje dag var som att leva i ett ångestmoln. 


     


    Vi bokade in ett tidigt ultraljud i vecka 6+6 och då kunde ett hjärtljud konstateras. Men embryot mätte bara 6+2, vilket gjorde mig övertygad om att den skulle dö inom kort. På IVF-klinikens ultraljud i vecka 7+6 var embryot återigen 3-4 dagar för litet, men det hade vuxit 1 mm/dag och hjärtat slog fortfarande. Jag hade inga ömma bröst, inget illamående, men ett oändligt sömnbehov. 


     


    I vecka 9-10 kände jag mig plötsligt piggare och hade därmed inga symtom alls. Vi bokade in ytterligare ett privat ultraljud eftersom jag var övertygad om missfall. Men i 9+5 fick vi se ett litet foster som hade vuxit som det skulle med en stabil hjärtrytm. Efter det vågade jag ändå börja slappna av lite. Och helt plötsligt kom illamåendet och jag började spy varannan dag ungefär. Men de fysiska gravidsymtomen lättade min ångest, så det gjorde mig ärligt inte så mycket. 


     


    Inför KUB blev jag dock otroligt nervös igen. Jag var så rädd att det skulle ha dött, men allt såg ut precis som det skulle i vecka 12+4. Även om allt forftarande känns extremt overkligt så har jag ändå vågat börja tro på att det här faktiskt ska ske nu! 


     


    Ser fram emot att läsa era andra presentationer!

  • Svar på tråden Vi som till slut blev gravida med IVF
  • Melsson
    Noelani skrev 2024-03-13 18:20:42 följande:

    Vickan31, 

    Ja precis..  lite därför jag också skrev det här så fler kanske ser det i framtiden och inte blir helt chockade själva över hur snabbt det kan slå om till sånt mörker. Såhär i efterhand känns det hela absurt faktiskt.. Men bra hjälp finns att få och nu har specialistmödravården också sett till att boka in mig med en psykolog hos dem som står redo efter födseln - utifall att förlossningen gör det värre. Så tacksam för allt stöd som finns och det är nog viktigt att vi alla skriver här vad för hjälp som finns att få - för framtida mammor som kommer googla efter svar 🙏

    Vad jag hört om foglossning är att det sällan blir bättre om det är framtill - och framför allt då de är så nära inpå födseln som de är för mig. Men är det baktill mer i ryggen osv så funkar ofta akupunktur och sjukgymnastik bra. Jag har märkt dock att jag blir värre av att tex sitta i soffan och mår bättre av att tex halvligga på sidan osv. Och gå så jäkla lite som möjligt för att inte belasta osv. Går jag tex 1 km så kan jag sen knappt gå på 2 dygn.. helt sjukt! 

    Vad skönt att du också får jobba hemifrån! Jag tyckte att jag precis gick in i tredje trimestern så sista tiden verkar gå riktigt snabbt så snart är du också i mål ❤️


    Jag hade också missat att du mått så dåligt Noelani.. Bra att du uppmärksammar att det kan vända och att en graviditet inte alltid är en walk in the park....Har vården fångat upp ditt mående eller har du behövt kriga för att få hjälp? 

    Visst föder du i början på maj? Så nära slutet nu ju <3 
    Orkidé8181 skrev 2024-03-13 17:10:30 följande:

    Melsson: åh men de sista 10 v går fort ( tyckte jag iallafall ), var så mycket jag ville hinna med, men inte orkade med och helt plötsligt var bebis här!
    jag jobbade ju samma dag han föddes och hade inte ens påbörjat att ? avsluta ? utan satt mitt i massa saker! 

    idag fyller min äldsta 18 år, lite kontraster här hemma 😂


    Vad skönt att du säger så - känns ju faktiskt som man har nedförsbacke nu! Även om jag är beredd på att det är nu det jobbiga börjar komma med, när man tänker på hur mycket bebisen ska tjocka på sig och att magen typ kommer dubbla sig säkert, borde träna ryggen lite mer kanske men det hinns inte med. Har ju hållit igång med ridningen men hästen är väldigt busig så nu funderar jag faktiskt på att lägga ridskorna på hyllan, vill inte riskera något... 

    Oj en 18-åring och en spädis! Verkligen kontraster, men så kul med så långt spann emellan med!!
    Vickan31 skrev 2024-03-13 14:38:27 följande:

    Melsson: Härligt att höra att du mår bra, men det låter inte så skönt med kramp i vaderna, och lite besvärligt att inte få sova ordentligt. Kanske är bebisen och kroppen som vill att vi ska öva för vad som komma skall, haha 😂 Tio veckor kvar, så häftigt! 👏


    Vad spännande att nästa besök blir med din nya barnmorska, hoppas att det ska kännas toppen! Förstår att det blir mycket fokus på flytt och renovering nu, det är ju helt naturligt, och jag tror egentligen inte att det är någon stress med att ?boa?, plus att det låter som att ni fixat det mesta redan Glad Som en kompis till mig sa, det är ju inte så att affärerna stänger så fort man kommer hem från BB, det går att handla saker efter födseln också 😉 Vad spännande med profylax-kurs! Tror absolut att man blir mer fokuserad och taggad efter det. Jag blev lite besviken att våran föräldrakurs inte börjar förrän i slutet av maj och är nedskuret till bara tre träffar (en i veckan, tidigare var det fem eller sex träffar), men det betyder att om bebisen kommer tidigare så kan vi missa sista kurstillfället, så jag hade önskat att kursen var lite tidigare, men men.


    Ja absolut, nu känns det rätt mycket där i magen och även att andra kan känna rörelserna utanpå magen vilket är lite häftigt. Vi har inte börjat måla än, haha, har tagit rätt mycket tid med allt förarbete då vi ska måla på tapet så vi har slipat tapeterna och tagit bort alla skarvar etc, sedan målat med någon slags grundfärg ett par varv och därefter slipat, så nu ska vi måla taket och efter det får vi äntligen måla väggarna med den färgen vi har valt Glad


    Ja vi försöker med jämna mellanrum att prata om flicknamn men det går inte så bra, haha 😅 Vi har båda alldeles för få namnförslag som vi verkligen gillar, inget som vi tycker känns klockrent än. Men vi har lite tid kvar att fundera ändå, så vi ska nog hitta något som känns perfekt till slut. Ni hade inte heller spikat namn va? 



    Ja krampen är lite seg, men brukar ofta få så på sommaren med när jag är lite uttorkad, så borde egentligen börja dricka vätskeersättning och äta magnesium...Ja jag tror det med att kroppen förbereder en för vakna nätter haha. Ja kändes som en sån milstolpe att gå in i v 30!!!

    Tack för att du lugnar mig lite, tror också som du säger att vi har ju det mesta så vi får försöka slappna av kring allt sånt! Nej men exakt, affärerna fortsätter ju att vara öppna! Men kul med föräldrakurs iaf, vi har inte fått någon föräldrakurs så det känns lite tråkigt...Hoppas ni träffar lite gulliga mammor/pappor som ni kan bonda lite med :D 

    Åh då har ni det roliga kvar med målning och inredning osv! Hur har ni tänkt med säng? Kör ni bedside crib eller spjälsäng? 

    Nej namn är såååå svårt?! Jag får sån beslutsångest, barnet ska ju heta sitt namn hela livet så hur ska man kunna välja....Jag laddade faktiskt hem en app där man får namnförslag så sitter och "swajpar" i den haha.  

  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2024-03-13 18:24:44 följande:

    Orkidé8181, 
    Wow vad häftigt med sån kontrast! 

    Och ja som du skriver så känns de som sista tiden verkar springa ifrån en.. Jag är ju i v.33 nu men känns som jag precis passerade 30 😅

    Har iaf äntligen fått tummen ur och köpt barnvagn och babyskydd. Men måste nog skynda på lite o köpa säng utifall han kommer tidigare haha... 

    Vet du föresten från vilken vecka bebis beräknas som klar även om den kommer för tidigt? Allt där man vet att det är typ helt lungt att de sker...


    ja det är med skräckblandad förtjusning att veta att man firar en 18 åring igen om 18 år 😂
    men samtidigt få förunnat att få denna möjlighet? så försöker bara njuta och se fram emot alla utvecklingsstadier både för 18 åringen och bebis? har ju en däremellan också som fyller 15 snart så är väl moppekort eller något också 😂


    Vi var ju också lite sena med att köpa allt, hade ju tänkt handla på mellandagsrean men blev inte så? så vi hade precis hunnit få hem allt å få ihop allt?

    däremot kom IKEA beställningen måndagen efter att bebis kom på helgen så det vart lite rörigt här 😅
    tänkte att den skulle hinna komma eftersom det var 2 veckor kvar 😂

    jag vet inte när det beräknas som fullgången grav, men har löst att de flesta barn föds mellan v 38-42, våran kom ju k v 37+3 och det var aldrig prat om att det ev var för tidigt?
    kan tänka mig runt 36-37 borde det vara fine 😊
    men nu soekulerar jag bara? 

  • Orkidé8181
    Melsson skrev 2024-03-14 09:34:24 följande:
    Jag hade också missat att du mått så dåligt Noelani.. Bra att du uppmärksammar att det kan vända och att en graviditet inte alltid är en walk in the park....Har vården fångat upp ditt mående eller har du behövt kriga för att få hjälp? 

    Visst föder du i början på maj? Så nära slutet nu ju <3 
    Orkidé8181 skrev 2024-03-13 17:10:30 följande:

    Melsson: åh men de sista 10 v går fort ( tyckte jag iallafall ), var så mycket jag ville hinna med, men inte orkade med och helt plötsligt var bebis här!
    jag jobbade ju samma dag han föddes och hade inte ens påbörjat att ? avsluta ? utan satt mitt i massa saker! 

    idag fyller min äldsta 18 år, lite kontraster här hemma 😂


    Vad skönt att du säger så - känns ju faktiskt som man har nedförsbacke nu! Även om jag är beredd på att det är nu det jobbiga börjar komma med, när man tänker på hur mycket bebisen ska tjocka på sig och att magen typ kommer dubbla sig säkert, borde träna ryggen lite mer kanske men det hinns inte med. Har ju hållit igång med ridningen men hästen är väldigt busig så nu funderar jag faktiskt på att lägga ridskorna på hyllan, vill inte riskera något... 

    Oj en 18-åring och en spädis! Verkligen kontraster, men så kul med så långt spann emellan med!!
    Ja krampen är lite seg, men brukar ofta få så på sommaren med när jag är lite uttorkad, så borde egentligen börja dricka vätskeersättning och äta magnesium...Ja jag tror det med att kroppen förbereder en för vakna nätter haha. Ja kändes som en sån milstolpe att gå in i v 30!!!

    Tack för att du lugnar mig lite, tror också som du säger att vi har ju det mesta så vi får försöka slappna av kring allt sånt! Nej men exakt, affärerna fortsätter ju att vara öppna! Men kul med föräldrakurs iaf, vi har inte fått någon föräldrakurs så det känns lite tråkigt...Hoppas ni träffar lite gulliga mammor/pappor som ni kan bonda lite med :D 

    Åh då har ni det roliga kvar med målning och inredning osv! Hur har ni tänkt med säng? Kör ni bedside crib eller spjälsäng? 

    Nej namn är såååå svårt?! Jag får sån beslutsångest, barnet ska ju heta sitt namn hela livet så hur ska man kunna välja....Jag laddade faktiskt hem en app där man får namnförslag så sitter och "swajpar" i den haha.  

    Men från v 30 är det jämna plågor ( har varit så för mig iaf ) eller att de avlöst varann, det blir varken bättre eller sämre, och även om magen vuxit så har man liksom vant sig vid den 😂
  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2024-03-14 06:52:44 följande:
    Haft fullständig vattenavgång och därför fått antibiotika för att det är öppen kanal till honom och han inte ska smittas. Också fått kortison för hans lugnmognad. Imorgon får jag mer kortison. Känns som att jag blir kvar tills jag fött. De vill ha kvar honom men han kan också födas närsomhelst. Lite chockad av alla nattens undersökningar, har knappt sovit, blöder och är trött och faktiskt rädd nu Gråter
    Åh tänker på dig Zaro ❤️

    jag som tyckte EN undersökning var jobbig för de ville kolla, man är inte jätte pigg på att bli undersökt när man är höggravid 😕

    håller tummarna för dig/ er att allt går bra nu🌷

    stor kram ❤️
  • Vickan31
    Awesomeginger skrev 2024-03-13 16:32:26 följande:
    Ja så är de ju faktiskt, någon gång måste det ju gå bra. Hoppas att de är nu.
    Förstår med om man inte vill veta men har samma känsla som du, tror man kan känns den lilla lite bättre på något vis.

    Hur mår du nu? Börjar ändå närma sig.
    Awesomeginger: Det får vi absolut hoppas och tro 🥰 Ja men det tror jag också, ska bli så spännande att höra när ni får reda på om det är en pojke eller flicka ni väntar! Jag mår bra tack, eller fogarna håller väl inte med 😅 Men förutom foglossningen mår jag bra! Har läst en bok här i veckan om att föda utan rädsla och det tycker jag ändå har hjälpt mig i alla fall just nu med de värsta känslorna av oro och rädsla inför förlossningen. När det väl blir dags kommer jag säkert att bli livrädd ändå, men jag känner mig lite mer förberedd nu än för några veckor sedan när jag bröt ihop över minsta lilla, och att jag fått till mig några verktyg och tankesätt att ta med mig in i förlossningssalen. BB stänger en månad varje sommar i min stad men de sa att det blir 29 juni i år och med BF 19 juni blir vi igångsatta senast 28 juni lovade barnmorskan, så det ska nog gå bra att vi får vara på vårt BB och inte behöva åka till någon annan stad, annars har det också varit en oro tänker jag. Hur mår du? Hjärta
    Noelani skrev 2024-03-13 18:20:42 följande:

    Vickan31, 

    Ja precis..  lite därför jag också skrev det här så fler kanske ser det i framtiden och inte blir helt chockade själva över hur snabbt det kan slå om till sånt mörker. Såhär i efterhand känns det hela absurt faktiskt.. Men bra hjälp finns att få och nu har specialistmödravården också sett till att boka in mig med en psykolog hos dem som står redo efter födseln - utifall att förlossningen gör det värre. Så tacksam för allt stöd som finns och det är nog viktigt att vi alla skriver här vad för hjälp som finns att få - för framtida mammor som kommer googla efter svar 🙏

    Vad jag hört om foglossning är att det sällan blir bättre om det är framtill - och framför allt då de är så nära inpå födseln som de är för mig. Men är det baktill mer i ryggen osv så funkar ofta akupunktur och sjukgymnastik bra. Jag har märkt dock att jag blir värre av att tex sitta i soffan och mår bättre av att tex halvligga på sidan osv. Och gå så jäkla lite som möjligt för att inte belasta osv. Går jag tex 1 km så kan jag sen knappt gå på 2 dygn.. helt sjukt! 

    Vad skönt att du också får jobba hemifrån! Jag tyckte att jag precis gick in i tredje trimestern så sista tiden verkar gå riktigt snabbt så snart är du också i mål ❤️


    Noelani: Jättefint av dig tycker jag, det är såklart inte lätt att tänka på eller prata om men verkligen omtänksamt att du tänker på andra kvinnor som har eller kommer att gå igenom liknande saker och då kan finna tröst och stöd i att du berättar om hur du haft det Hjärta Låter jättebra att de bokat in möte med psykolog efter födseln!

    Nä men precis, det kanske inte kommer att kännas så mycket bättre med foglossningen nu, men jag upplever också att det är bra att byta ställning och precis som du säger att inte gå någon längre sträcka för då får man ofta sota för det senare. 

    Tack för peppen, jag tycker också att tiden går lite snabbare nu på något sätt, och idag går vi in i vecka 27 så det är ju ändå rätt häftigt Glad
    Zaro skrev 2024-03-14 06:52:44 följande:
    Haft fullständig vattenavgång och därför fått antibiotika för att det är öppen kanal till honom och han inte ska smittas. Också fått kortison för hans lugnmognad. Imorgon får jag mer kortison. Känns som att jag blir kvar tills jag fött. De vill ha kvar honom men han kan också födas närsomhelst. Lite chockad av alla nattens undersökningar, har knappt sovit, blöder och är trött och faktiskt rädd nu Gråter
    Zaro: Åååh, fina du! Hjärta Jag förstår att det känns tufft just nu, men precis som de andra säger så har vi ju fantastisk vård i Sverige och de kommer att göra allt för att ta väl hand om dig och den lilla. Hoppas såklart att han kan stanna kvar lite till, men personalen vet vad de gör och du får försöka tänka mitt i all rädsla att du är i goda händer med personer som gör just det här hela tiden. Jag är i vecka 26+0 idag och när jag träffade barnmorskan nu på eftermiddagen så sa hon att om min bebis av någon anledning skulle titta ut nu så skulle hon med största sannolikhet överleva, för de flesta klarar sig från vecka 25 och framåt. Vilken vecka är du i nu mer exakt? Tänker på dig massor! Hjärta
    Melsson skrev 2024-03-14 09:34:24 följande:
    Ja krampen är lite seg, men brukar ofta få så på sommaren med när jag är lite uttorkad, så borde egentligen börja dricka vätskeersättning och äta magnesium...Ja jag tror det med att kroppen förbereder en för vakna nätter haha. Ja kändes som en sån milstolpe att gå in i v 30!!!

    Tack för att du lugnar mig lite, tror också som du säger att vi har ju det mesta så vi får försöka slappna av kring allt sånt! Nej men exakt, affärerna fortsätter ju att vara öppna! Men kul med föräldrakurs iaf, vi har inte fått någon föräldrakurs så det känns lite tråkigt...Hoppas ni träffar lite gulliga mammor/pappor som ni kan bonda lite med :D 

    Åh då har ni det roliga kvar med målning och inredning osv! Hur har ni tänkt med säng? Kör ni bedside crib eller spjälsäng? 

    Nej namn är såååå svårt?! Jag får sån beslutsångest, barnet ska ju heta sitt namn hela livet så hur ska man kunna välja....Jag laddade faktiskt hem en app där man får namnförslag så sitter och "swajpar" i den haha.  

    Melsson: Aah okej, jag har hört att bananer är bra då just för magnesium, och vätskeersättning låter ju som en bra idé! Haha ja jag tror det. Ja men tänk att två tredjedelar redan passerat för dig, de sista tio veckorna lär nog gå rätt snabbt då Glad

    Ja men absolut, det där kommer inte att vara något problem eftersom ni fixat de viktigaste sakerna redan, och resten kan ni köpa sen 🥰 Nähä, har de ingen föräldrakurs dit ni flyttar? Bra att ni ska gå profylaxkurs då, det tror jag kan vara användbart och ett bra sätt att förbereda sig!

    Ja det ska bli kul med målningen faktiskt! Vi ska få en spjälsäng av våra kompisar så vi får se hur det känns med den om vi tror att vi kör på den från start kanske Glad Ni då, spjälsäng eller bedside crib?

    Ooh en sån app skulle vi också behöva, haha! Kan säkert vara bra för inspiration, vad heter den?
    Orkidé8181 skrev 2024-03-14 13:36:02 följande:

    ja det är med skräckblandad förtjusning att veta att man firar en 18 åring igen om 18 år 😂
    men samtidigt få förunnat att få denna möjlighet? så försöker bara njuta och se fram emot alla utvecklingsstadier både för 18 åringen och bebis? har ju en däremellan också som fyller 15 snart så är väl moppekort eller något också 😂


    Orkidé8181: Men så coolt med en 18-åring i huset, en vuxen (även om man som förälder kanske inte tycker det, haha)! Verkligen häftigt att ni nu ska följa äldsta barnets väg ut i vuxenlivet snart, samtidigt som ni har en 15-åring och en liten bebis 🥰 Vad tycker storasyskonen om det nya tillskottet i familjen?

    /Vickan, vecka 26+0
  • Noelani
    Melsson skrev 2024-03-14 09:34:24 följande:
    Jag hade också missat att du mått så dåligt Noelani.. Bra att du uppmärksammar att det kan vända och att en graviditet inte alltid är en walk in the park....Har vården fångat upp ditt mående eller har du behövt kriga för att få hjälp? 

    Visst föder du i början på maj? Så nära slutet nu ju <3 
    Orkidé8181 skrev 2024-03-13 17:10:30 följande:

    Melsson: åh men de sista 10 v går fort ( tyckte jag iallafall ), var så mycket jag ville hinna med, men inte orkade med och helt plötsligt var bebis här!
    jag jobbade ju samma dag han föddes och hade inte ens påbörjat att ? avsluta ? utan satt mitt i massa saker! 

    idag fyller min äldsta 18 år, lite kontraster här hemma 😂



    Jag har kejsarsnitt planerat till 26 april så det är ju verkligen så snart! Men jag hade verkligen inte sagt nej till liiite tidigare än så haha

    Vilken vecka är du i nu?
    Orkidé8181 skrev 2024-03-14 13:36:02 följande:

    ja det är med skräckblandad förtjusning att veta att man firar en 18 åring igen om 18 år 😂
    men samtidigt få förunnat att få denna möjlighet? så försöker bara njuta och se fram emot alla utvecklingsstadier både för 18 åringen och bebis? har ju en däremellan också som fyller 15 snart så är väl moppekort eller något också 😂


    Vi var ju också lite sena med att köpa allt, hade ju tänkt handla på mellandagsrean men blev inte så? så vi hade precis hunnit få hem allt å få ihop allt?

    däremot kom IKEA beställningen måndagen efter att bebis kom på helgen så det vart lite rörigt här 😅
    tänkte att den skulle hinna komma eftersom det var 2 veckor kvar 😂

    jag vet inte när det beräknas som fullgången grav, men har löst att de flesta barn föds mellan v 38-42, våran kom ju k v 37+3 och det var aldrig prat om att det ev var för tidigt?
    kan tänka mig runt 36-37 borde det vara fine 😊
    men nu soekulerar jag bara? 



    Min bm sa idag att från v.37+0 så räknas det som fullgånget. Ni fick väl åka hem samma dag va? Det låter ju ändå som ett tecken att de är väldigt lugnt då..

    Jag tänker att om allt inte hunnit komma så löser det väl sig ändå.. haha eftersom jag har snitt så ska jag ju ändå inte åka hem jättesnabbt efter så då får gubben åka runt o handla i värsta fall haha

    Vad rekommenderar du att ha med till förlossningen? Något du känt varit oumbärligt?
  • Noelani
    Vickan31 skrev 2024-03-14 16:40:15 följande:
    Awesomeginger: Det får vi absolut hoppas och tro 🥰 Ja men det tror jag också, ska bli så spännande att höra när ni får reda på om det är en pojke eller flicka ni väntar! Jag mår bra tack, eller fogarna håller väl inte med 😅 Men förutom foglossningen mår jag bra! Har läst en bok här i veckan om att föda utan rädsla och det tycker jag ändå har hjälpt mig i alla fall just nu med de värsta känslorna av oro och rädsla inför förlossningen. När det väl blir dags kommer jag säkert att bli livrädd ändå, men jag känner mig lite mer förberedd nu än för några veckor sedan när jag bröt ihop över minsta lilla, och att jag fått till mig några verktyg och tankesätt att ta med mig in i förlossningssalen. BB stänger en månad varje sommar i min stad men de sa att det blir 29 juni i år och med BF 19 juni blir vi igångsatta senast 28 juni lovade barnmorskan, så det ska nog gå bra att vi får vara på vårt BB och inte behöva åka till någon annan stad, annars har det också varit en oro tänker jag. Hur mår du? Hjärta
    Noelani skrev 2024-03-13 18:20:42 följande:

    Vickan31, 

    Ja precis..  lite därför jag också skrev det här så fler kanske ser det i framtiden och inte blir helt chockade själva över hur snabbt det kan slå om till sånt mörker. Såhär i efterhand känns det hela absurt faktiskt.. Men bra hjälp finns att få och nu har specialistmödravården också sett till att boka in mig med en psykolog hos dem som står redo efter födseln - utifall att förlossningen gör det värre. Så tacksam för allt stöd som finns och det är nog viktigt att vi alla skriver här vad för hjälp som finns att få - för framtida mammor som kommer googla efter svar 🙏

    Vad jag hört om foglossning är att det sällan blir bättre om det är framtill - och framför allt då de är så nära inpå födseln som de är för mig. Men är det baktill mer i ryggen osv så funkar ofta akupunktur och sjukgymnastik bra. Jag har märkt dock att jag blir värre av att tex sitta i soffan och mår bättre av att tex halvligga på sidan osv. Och gå så jäkla lite som möjligt för att inte belasta osv. Går jag tex 1 km så kan jag sen knappt gå på 2 dygn.. helt sjukt! 

    Vad skönt att du också får jobba hemifrån! Jag tyckte att jag precis gick in i tredje trimestern så sista tiden verkar gå riktigt snabbt så snart är du också i mål ❤️


    Noelani: Jättefint av dig tycker jag, det är såklart inte lätt att tänka på eller prata om men verkligen omtänksamt att du tänker på andra kvinnor som har eller kommer att gå igenom liknande saker och då kan finna tröst och stöd i att du berättar om hur du haft det Hjärta Låter jättebra att de bokat in möte med psykolog efter födseln!

    Nä men precis, det kanske inte kommer att kännas så mycket bättre med foglossningen nu, men jag upplever också att det är bra att byta ställning och precis som du säger att inte gå någon längre sträcka för då får man ofta sota för det senare. 

    Tack för peppen, jag tycker också att tiden går lite snabbare nu på något sätt, och idag går vi in i vecka 27 så det är ju ändå rätt häftigt GladZaro: Åååh, fina du! Hjärta Jag förstår att det känns tufft just nu, men precis som de andra säger så har vi ju fantastisk vård i Sverige och de kommer att göra allt för att ta väl hand om dig och den lilla. Hoppas såklart att han kan stanna kvar lite till, men personalen vet vad de gör och du får försöka tänka mitt i all rädsla att du är i goda händer med personer som gör just det här hela tiden. Jag är i vecka 26+0 idag och när jag träffade barnmorskan nu på eftermiddagen så sa hon att om min bebis av någon anledning skulle titta ut nu så skulle hon med största sannolikhet överleva, för de flesta klarar sig från vecka 25 och framåt. Vilken vecka är du i nu mer exakt? Tänker på dig massor! Hjärta
    Melsson skrev 2024-03-14 09:34:24 följande:
    Ja krampen är lite seg, men brukar ofta få så på sommaren med när jag är lite uttorkad, så borde egentligen börja dricka vätskeersättning och äta magnesium...Ja jag tror det med att kroppen förbereder en för vakna nätter haha. Ja kändes som en sån milstolpe att gå in i v 30!!!

    Tack för att du lugnar mig lite, tror också som du säger att vi har ju det mesta så vi får försöka slappna av kring allt sånt! Nej men exakt, affärerna fortsätter ju att vara öppna! Men kul med föräldrakurs iaf, vi har inte fått någon föräldrakurs så det känns lite tråkigt...Hoppas ni träffar lite gulliga mammor/pappor som ni kan bonda lite med :D 

    Åh då har ni det roliga kvar med målning och inredning osv! Hur har ni tänkt med säng? Kör ni bedside crib eller spjälsäng? 

    Nej namn är såååå svårt?! Jag får sån beslutsångest, barnet ska ju heta sitt namn hela livet så hur ska man kunna välja....Jag laddade faktiskt hem en app där man får namnförslag så sitter och "swajpar" i den haha.  

    Melsson: Aah okej, jag har hört att bananer är bra då just för magnesium, och vätskeersättning låter ju som en bra idé! Haha ja jag tror det. Ja men tänk att två tredjedelar redan passerat för dig, de sista tio veckorna lär nog gå rätt snabbt då Glad

    Ja men absolut, det där kommer inte att vara något problem eftersom ni fixat de viktigaste sakerna redan, och resten kan ni köpa sen 🥰 Nähä, har de ingen föräldrakurs dit ni flyttar? Bra att ni ska gå profylaxkurs då, det tror jag kan vara användbart och ett bra sätt att förbereda sig!

    Ja det ska bli kul med målningen faktiskt! Vi ska få en spjälsäng av våra kompisar så vi får se hur det känns med den om vi tror att vi kör på den från start kanske Glad Ni då, spjälsäng eller bedside crib?

    Ooh en sån app skulle vi också behöva, haha! Kan säkert vara bra för inspiration, vad heter den?Orkidé8181: Men så coolt med en 18-åring i huset, en vuxen (även om man som förälder kanske inte tycker det, haha)! Verkligen häftigt att ni nu ska följa äldsta barnets väg ut i vuxenlivet snart, samtidigt som ni har en 15-åring och en liten bebis 🥰 Vad tycker storasyskonen om det nya tillskottet i familjen?

    /Vickan, vecka 26+0
    Det var så stort varje vecka man passerade mellan 20-30.. sen efter 30 så har det gått så jäkla snabbt. Nu går jag ju in i vecka 34 på lördag och då är det liksom nästan klart ju haha. En vän till mig sattes igång i v.34 och bebis behövde bara stanna en vecka på sjukhuset sen har allt varit hur bra som helst.. Helt sjukt egentligen hur klara det kan vara redan nu... 
  • Clemmentina

    @Zaro Vilken jobbig situation! Förstår att du är rädd och att det känns tufft nu men du kunde inte vara på en bättre plats. Du/ni får den bästa vårs ni kan få. De håller koll! Håller tår och tummar för dig! 

  • Clemmentina

    Ojoj så mycket jag missat här! Har garanterat missat att svara flera av er nu. 


    @Vickan31 så segt med din foglossning! Det låter väldigt tufft men skönt att du mår bra i övrigt. Fint att du kommer kunna föda i din stad. :) Jag håller på att läsa Föda utan rädsla. Vad bra att du tycker den varit till hjälp! Jag kommer med största sannolikhet bli igångsatt runt bf så nu är det bara en dryg månad kvar här. Mycket som ska hända och komma på plats innan dess?

    @neolani Så tufft du verkar ha haft det men bra att du skriver om det och att du har fått bra hjälp. Skönt också med kejsarsnittet inplanerat. Då är det ju mindre än 1,5 månad kvar. Jag blir troligen igångsatt runt bf men hoppas också på att bebis kommer tidigare än så. ;) 

    Fint att läsa om hur det går får er alla andra också! :) Häftigt att det är så många bebisar på gång inom några månader. Kram 

  • Orkidé8181

    Vickan: de stora barnen älskar lillebror 🥰 de när han, luktar och pussar på han, inte alls någon avundsjuka utan bara mys emellan dem 🥰
    jag hoppas verkligen det håller i sig 😊

    Tycker det kan bli en lite negativ klang när vissa säger: oj ska du börja om igen?
    jag ser det mer som att jag får verkligen vara med om det här en gång tillsammans med min sambo som inte har några egna barn sedan tidigare.

    Noelani: vi packade BB skan utifrån packlista vi hittade på internet tex libero ( har dock inget minne av att jag hade någon BB väska för de andra, men hade ju helt fel kläder på mig när vi skulle hem 🤣 ).

    Vi hade ju allt nerpackat, vi åkte inte riktigt hem samma dag? eller han föddes ju strax innan midnatt 
    på fredagen och var hemma strax efter lunch på lördagen.
    men ingen av oss duschade ju, det gjorde vi när vi kom hem, jag som skulle komma film i ipaden och lyssna på Spotify gjorde inget av det 😂

    ärligt talat låg jag mest och tittade på bebis, min sambo höll kontakt med barnen där hemma och typ hade koll på nyheterna 😅
    vi låg typ apatiska tills vi skulle hem? om jag inte minns fel så var det samma med de 2 andra 😅

    det jag saknar såhär i efterhand var dricka, fanns ju såklart, men ibland ville jag ha bubbelvatten, ibland bara något med smak osv? var lite dåligt utbud där vi var, eller var långt att gå?

    jag hade klarat mig med en mobilladdare i BB väskan 😂
    vi hade köpt parfymfritt schampo å duschkrämer osv, hade sovit med filt å gosedjur som bebis skulle ha, inget användes 😂

    fick en filt till bebis direkt när han kom ut å den låg han i tills vi skulle hem typ?var mycket kroppskontakt och liksom bara ligga ner, man är ju rätt öm själv?

Svar på tråden Vi som till slut blev gravida med IVF