• Anonym (Ok)

    Dotter anklagad för plagiat igen

    Anonym (Mamma) skrev 2024-05-04 12:01:10 följande:
    Dotter anklagad för plagiat igen

    Så fruktansvärt less nu. Det hände när hon var ny i förra skolan och nu när hon bytt för ca ett halvår sen har det hänt igen. Hon har ett väldigt moget språk, använder ord och uttryck som inte är vanligt för hennes ålder (14) och nu fick hon F på en fantastiskt fint skriven novell för att läraren inte tror att det är hon som skrivit den.

    Hur tar man det vidare? Är så arg, att skolan är kass har vi fått erfara flera gånger, men att anklaga någon för plagiat, utan något som helst bevis, och sätta betyg därefter är så sjukt orättvist.


    Så två olika skolor har anmält henne för plagiat? 


     

  • Anonym (Ok)
    Anonym (Stå på dig) skrev 2024-05-04 12:29:26 följande:

    Snälla du stå på dig för din dotters skull. 


    Jag har nästan fotografiskt minne - om jag tittar på en boksida en liten stund - så kan jag flera veckor senare bara blunda och bläddra fram till sidan i huvudet. När jag gick i högstadiet hade vi prov i folkmängden i 15 europeiska länder och jag hade tittat på tabellen med exakt antal invånare i varje land - kvällen innan. Så jag blundade och skrev ner exakt folkmängd. Blev himla liv och alla trodde jag fuskat. Detta var på 80-talet - så de trodde jag haft vanlig hederlig fusklapp. Efter det lärde jag mig att kunskap fick aldrig vara exakt för då tror folk man fuskar. 


    Fast det är skillnad på att komma ihåg vad som står i en faktabok och skriva det, än att komma ihåg vad som står i en novell, och sedan ordagrant skriva det. En novell har ju inget med vad som står i andra böcker att göra. 
Svar på tråden Dotter anklagad för plagiat igen