Inlägg från: Jag lixom |Visa alla inlägg
  • Jag lixom

    Här samlas vi som har gjort eller ska göra en plastikoperation del 3

    Åhhh, jag vill bara få den där operationne gjord nu.
    Jag har ju en kapselbildning i det vänstra bröstet, fick den bara några dagar efter operation.
    Ska träffa läkaren igen den 9 januari och bestämma operationsdatum.

    Mest tycker jag att det ska bli jobbigt att göra det under lokalbedövning...
    Ska fråga honom när vi ses om det är ett måste.

    *suck*

    Vill bara ha det gjort...

  • Jag lixom

    Hej tjejen!!!

    ja du, första dagarna är man ju sjukt öm så där märkte jag ingenting. När jag tog av mitt förband efter ca 3 dagar efter op så såg jag en markant skillan av det vänstra bröstet. Det såg konstigt ut, lixom "hängde" på ett konstigt sätt.
    Jag var mer öm i det bröstet men man vet ju inte hur det ska kännas, jag menar det var ju första gången..=)

    Iallafall, efter ca 1 vecka så började den värsta ömheten släppa i det högra bröstet medans muskeln (jag la bakom) på det vänstra kändes hård och spänd. Nästan som att den lixom krampade tag i implantatet.
    Tänkte att det kanske berodde på att jag är högerhänt och har börjat använda den muskeln mer än den vänstra.
    Kan kunde inte alls lyfta på armen någe högt alls på vänster sida.
    Det lixom stramade, klämde och krampade i det vänstra bröstet och i muskeln.
    Allmänt jätte öm plus att det såg konstigt ut.

    Det du känner behöver inte betyda någonting, höger och sida av kroppen både ser och beter sig olika och nästan jämt mognar det ena bröstet före det andra. Dom ligger lixom aldrig lika i läkningen...

    Men på något sätt visste jag redan från första början då jag fick se mitt bröst att något var fel, plus den här krampningen om implantatet.


    Pellegrino skrev 2007-11-21 10:50:55 följande:
    Jag lixom skrev 2007-11-21 10:11:12 följande:
    Fråga... Hur kändes det när du först märkte av kapselbildningen? Jag tycker nämligen att mitt högra bröst beter sig lite underligt. Först så var båda spända och gjorde ont, sen släppte det lite och dom började sakta mjukna. Men igår och idag har mitt högra blivit mer spänt igen och det pirrar och bränner mer i det än innan. Blev plötsligt jätte orolig att det är något fel...
  • Jag lixom

    Hejsan! När det gjorde så där ont när du var ute med hunden, var det som att det blev varm och stack massa. Nästan att det kändes som en varm flod som sköljde igenom bröstte?
    För så är det på nästan alla vad jag har hört. Blir så när man "aktiverar" bröstmuskeln, blodet strömmar lixom till i muskeln...typ..


    Pellegrino skrev 2007-11-21 20:51:02 följande:
    Jag lixom skrev 2007-11-21 11:02:26 följande:
    Tack så mycket för din beskrivning. Blev lite lugnare av den.För mig är det så här, sitter jag still i soffan har jag inte ont ALLS... allt känns kalas och jättebra. När jag är uppe och rör mig så börjar det bränna, pirra och svida i mitt högra bröst. Det vänstra känner jag knappt av alls.Jag kan röra armarna rätt obehindrat förutsatt att jag inte lyfter dom för högt över huvudet.Jag har ju fortfarande mitt bandage (eller tejp egentligen) kvar. Skall inte ta av det förrän till antagligen lördag då det gått en vecka. Och båda brösten känns väldigt spända och hårda (högra lite mer än vänstra) men dom mjuknar lite mer för varje dag.Det jag är mest fundersam över är när jag är uppe och går, försökte gå en liten promenad med pojkvännens hund idag och det gick bara inte. Var tvungen att vända om hem för det brände så i mitt höger bröst. Innuti, och runt om hela bröstet. När jag kom hem igen och lutade mig tillbaka i soffan så slutade det svida och istället kändes det bara lite varmt och efter bara några minuter kändes det inte alls...Min fundering är om jag ska strunta i att det gör ont och gå iaf eller om kroppen säger till mig att jag ska sitta still? Kommer det kännas likadant även om jag väntar några dagar? Tacksam för alla svar jag kan få av er som kommit längre i läkningen...
  • Jag lixom

    Hej tjejer...
    Jag har lite funderingar...

    Jag opades ju den 25 septmeber och efter bara några dagar såg jag en markant skilland på vänster bröst. Det konstaterades att jag har en kapselbildning där och det ska åtgärdas i början av nästa år.

    Hur som helst...

    Nu gäller det höger bröstet...

    Det är jätte fin form och så på det men jag har fått en obehaglig smärta därifrån.
    Tar man snett under bröstet och lixom för det uppåt så tar det inte många millimeter innan det känns som en vattensäng där inne och det gör obehagligt ont.
    Man har ju hört att koksaltproteser kan ge ifrån sig gluckande ljud men detta är ju geléhallon runda.
    Jag har ju svårt att jämföra med hur det ska vara då det andra bröstet är inkapslat och där kan jag inte känna implantatet.

    Ska det vara så här?
    Jag har hela tiden på mig apotekets BH och den är super men nu när jag skulle testa med vanlig BH så gjorde det nästan ont. Ont på utkanten av bröstet och inåt plus att det där skvalpiga kändes jätte tydligt.

    Jag fick ju en känga på det bröstet för flera veckor sedan och jag frågade er om det var någon fara men det verkade inte som att dom skulle gå sönder för en sån sak. Dottern sparkade till i sömnen.

    Blir så orolig om något har gått sönder eller om det är en inre blödning som gör att det skvalpar. Observera att ingenting hörs utan känslan är att det skvalpar och jag mår lixom illa när jag rör där för det är så obehagligt.

  • Jag lixom

    Hej tjejen!

    Känner du oxå kansten på implantatet? Jag känner på mitt höger bröst under bröstet känner jag kanten och det har jag inte gjort förut..
    Det kom för någon vecka sedan och det är nästan som att man kan greppa med fingrarna mellan kant och kropp om du förstår...

    Hur känns din?


    Viffy skrev 2007-11-30 10:08:12 följande:
    1985: Ja man känner kanten. Kändes mer för en vecka sen än vad det gör nu men man oroar sig ju ändå. Vad kan det vara tror ni?
  • Jag lixom

    Jag ringer läkaren nu för det gör faktiskt ont..även när jag rör min arm...

  • Jag lixom

    Jag ringde nu och fick bara svaret att anknytningen hade gått för dagen... h*lvete...

    Jag är ju jätte orolig. Det gör ju en del ont...

    Ska prova att både maila dom och ringa igen sen...Viffy skrev 2007-11-30 10:49:34 följande:


    Jag lixom: Berätta vad din läkare sa när du pratat med honom!
  • Jag lixom

    Nu har dom ringt upp mig...
    Jag mailade dom och dom ringde nästan på en gång. Hon sa att så ska det inte vara. Visst att det kan "skvalpa" en aning men inte så här mycket och det ska absolut inte göra ont så jag fick en snabb tid till nu på onsdag.
    Skönt men ändå nervöst...
    Hoppas inget är fel nu bara, känns som att dte är nog med min kapselbildning...

  • Jag lixom

    Hejsan!
    Ja hade jag inte varit klokare så hade jag trott att det var koksalt i dom...
    Om man lägger handen under bröstet eller på utsidan av det och rör det några millimeter inåt så är det som att det vore en vatten säng där inne plus att det smärtar. Använder jag BH vilket ju håller upp brösten lite mer än vad apotekets BHar gör så gör det jätte ont där inne plus att det gör ont ett bra tag efter åt ända ut i armen...

    Så här kändes det inte för bara några dagaer en vecka sedan utan det blir markant värre... Igår skulle jag sätta mig upp ur soffan och utan att röra dom gjorde det ont i det bröstte för att det lixom "skalvapd" till. Märk väl nu att man hör inget utan känslan är som att det vore en ocean inne i bröstet...


    RedTopaz skrev 2007-11-30 22:52:06 följande:
    Håller tummarna för att det inte är något farligt!!
    Är det implantatet som "skvalpar"? På vilket sätt gör det ont??
  • Jag lixom

    Hej! Nee, på onsdag ska jag träffa honom. Jag är lite nervös. Det känns ju lite suck om det skulle va någe strul med det bröstet oxå, det räcker lixom med kapselbildningen jag har på det vänstra...


    pontiac skrev 2007-12-01 10:47:14 följande:
    usch det låter inget vidare, va det på tisdag du skulle träffa läkaren??
Svar på tråden Här samlas vi som har gjort eller ska göra en plastikoperation del 3