• smurfan2

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Som svar på TS fråga tror jag dessutom (utöver det som TS räknat upp) inte att alla egentligen verkligen vill har barn så mycket som de tror. De flesta blir ju gravida inom ett år och behöver aldrig ställa sig frågan varför de egentligen vill ha barn och hur deras liv ska se ut. Jag tror att många skaffar barn av socialt tryck och gammal vana, sen sitter de där med "ungen" och livet flyter på och de har aldrig tänkt tanken varför och om de egentligen ville ha barn. Eftersom många har uppfattningen att om de inte hade blivit gravida så skulle de ha skaffat hund iställer för att de aaabsolut inte kan tänka sig att adoptera så måste det ju vara så att _livet_ med barn egentligen inte är av avgörande betydelse för deras livskvalitet.

  • smurfan2

    Jag håller med mammatillvictor att det är viktigt att adopterade inte ska känna tacksamhetsskuld. Sen har jag alltid tyckt att det är så konstigt att man automatiskt utgår från att man "räddar" ett barn bara för att man adopterar det. Det kan ju faktiskt hända att livet blir sämre i Sverige, man har ju inte något facit över barnets liv.

  • smurfan2

    Ethi, nu misstolkade du mitt inlägg ganska ordentligt.

    Jag anser att adoption är bättre än att växa upp på ett barnhem, rent objektivt, men jag anser inte att jag automatisk kan säga att jag räddar ett specifikt barn eller ger det ett bättre liv _i varje enskilt fall_; därav ska barnet inte känna någon tacksamhet till sin förälder. Naturligtvis hoppas väl och tror alla som adopterar att de kan ge barnet ett bättre liv i sin familj, annars faller ju hela tanken med adoption, att det är för barnets bästa. Och för att ytterligare förtydliga, jag tror att det i de flesta fall är så.

Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?