• Rosen3

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!

    Har inte följt denna tråd så mycket men skulle vilja få lite tips och hjälp av er kunniga :)

    Jag har fått fyra missfall (inget barn sedan tidigare). Är 32 år. Vi har gjort både fertilitetsutredning och missfallutredning som inte visat något mer än att jag har lite förhöjda TPO-ak. Men läkarna vill inte göra något åt det. Har fått utskrivet progesteron som inte hjälpt utan fått missfall ändå. 

    Har fått tjata till mig Trombyl som jag ska testa nästa gång. Har även på egen hand skaffat Prednisolon (receptfritt utomlands). Tänker att kortisonet kanske kan få ner immunförsvaret samt antikropparna? 


    Är det någon som varit med om samma och sedan fått barn? Rekommenderar ni låg dos kortison även om det kan vara en risk?

    Tacksam för all hjälp vi kan få :) 

  • Rosen3
    Nina05 skrev 2024-01-18 09:50:12 följande:
    10 mg Prednisolon tog jag båda mina graviditeter. Hela graviditeterna. Hade kört på det.
    Tack för svar! Japp, tänkte köra det. Frågan är om man ska börja vid graviditet eller redan innan? Funderar i alla fall med att börja med Trombylen efter äl, för det är lättare att få ut :)
  • Rosen3

    Hej! Jag är ny här, haft 5 upprepade missfall och tänkte nu göra Serums mensblodtest (Skicka in hemifrån via post). Någon som gjort det innan? Haft kontakt med dem via mail men dem säger att det är stor risk att inte paketet kommer fram, men gör det det så kommer dem maila mig svaret och skicka faktura. Någon som upplevt att det inte kommit fram?

  • Rosen3
    Nina05 skrev 2024-04-20 21:34:55 följande:
    Dimitri rekommenderade att påbörja medicinering redan innan graviditet för att på så sätt lugna kroppens immunförsvar inför ev graviditet.

    Jag tycker du ska fråga kliniken om blodförtunnande.
    Bra tips! Jag har testat Trombyl och Kortison vid pluss förra gången men fick missfall ändå. Tog även då cyklogest fast efter äl. Kanske ska jag även ta Trombyl efter äl? Kortison vågar jag inte ta hela tiden då jag inte har superlätt att bli gravid, så det kanske jag ska fortsätta ta vid plus. 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!