Inlägg från: ullronj |Visa alla inlägg
  • ullronj

    Sydkorea

    Hej!

    Kul att det finns flera Koreafamiljer här nu!
    Vi fick barnbesked i början av mars, hoppas på att få resebesked snart......

       

  • ullronj

    Hoppas ni andra snart får era BB, det var en stark känsla att få det. Kom som en stor överraskning för oss att få det redan i början av mars.... jag trodde inte att vi skulle få det förräns i juni/juli om vi hade tur.... nu hoppas vi på RB snart......

  • ullronj
    Lapinette skrev 2012-09-27 19:51:22 följande:
    Är nu hemma med vår guldklimp. Ett par frågor till er som kommit hem:

    - läkarundersökningen var gjorde ni den. Vart vi än ringer hänvisar man vidare. Barnläkaremottagningen vi ringde hänvisade till Vårdcentralen. Vårdcentralen hänvisar tillbaka. Tröttsamt!

    - försäkringskassan tar dock priset gällande tröttsamhet. Hade kontakt med dem redan innan vi åkte och jag har lärt mig att man får olika svar beroende på vem man pratar med. Damen jag pratade med på telefon sa idag att det skulle gå bra att ansöka om föräldrarpenning även om det är en svag adoption. Hon kunde skicka papper. Då sa jag (dumt nog) nej, vi går in på ert servicekontor och fixar allt. Vilket vi gjorde och efter en timmas väntan så säger damen som vi träffade där att nej, inga pengar förrän det är klart i Tingsrätten ... vilket lär ta sin lilla tid. Suck! Vet någon här vad det är som gäller?  
    Läkarundersökning gjorde vi på barnläkarmottagningen.

    Detta med försäkringskassan låter konstigt, jag fick föräldrarpenning direkt lika så  min man, de 10 "pappadagarna", ring igen! Som sagt det beror på vem man får prata med konstigt nog...... Det man måste vänta in tingsrätten för är själva adoptionsbidraget och barnbidraget, men det får man retroaktivt sen..... ar jag hört ialla fall....,

    Lycka till! Så klart du ska ha föräldrarpenning! 

    Vi kom hem i slutet av juni med vår lillprins från Sydkorea, han är nu 19månader.   Hur gmmal är er lilla guldklimp?
  • ullronj
    Lapinette skrev 2012-10-01 12:21:55 följande:
    Tusen tack för era svar om Försäkringkassan. Ska göra ett nytt försök. Varför kan de inte ha något uppskrivet där de kan kolla varje gång någon frågor gällande adoption? Så svårt ska det väl ändå inte vara? Damen vi pratade med blev osäker när jag sa åt henne att vi visst ska kunna få pengar så hon gick och frågade men fick då som svar att nej, det är Tingsrättsbeslutet som gäller.

    Gällande läkare så hittade vi en tillslut! Har besök där imorgon.

    Jaa visst är det märkligt detta med försäkringskassan att det är så olika och att de inte vet.... men kära nån det är ju ändå flera hundra barn per år som adopteras till Sverige, de borde ju ha några riktlinjer att gå efter kan man tycka.
  • ullronj
    Emeli skrev 2012-10-01 21:58:44 följande:
    Visserligen adopteras flera hundra barn årligen, med de flesta behöver inte dras upp i Tingsrätten.

    Nej så är det väl, men som sagt de borde ha riktlinjer även för detta tycker jag, det ska ju absolut inte bero på vem som svarar när man ringer till försäkrningskassan de måste ju svara samma sak, mycket förvirrande annars!
Svar på tråden Sydkorea