• Mita72

    Generell språkstörning-problem med kompisar?

    Jag är mamma till en underbar tjej på 11 år. Hon har en generell språkstörning. Hon får hjälp i skolan nu efter mkt jobb med skolan. Dock är det hennes sociala tillvaro som bekymrar oss mkt. Hon hänger inte med bland de andra tjejerna socialt och har därför inga bästa vänner. Hon ser hur de andra tjejerna skriver BFF hit och dit men aldrig att ngn skriver så om henne. I skolan funkar det bra men fritiden är inte kul. Ingen ringer henne och vill vara med henne och jag märker att hon inte orkar och vågar ringa längre. Hon törstar efter kompisar men orkar inte "jaga" dem längre. Jag märker hur detta sänker henne mer och mer. Jag mår så dåligt över det här och undrar hur andra tjejer i denna åldern med språkstörning har det? Finns det ngn väg ur det här????

  • Svar på tråden Generell språkstörning-problem med kompisar?
  • Mita72

    Språkstörningen gör att hon inte uppfattar skämt Och ironi på samma sätt. Hon är liksom svart eller vit inget däremellan. Lite trubbig, missförstår, tyst hänger helt enkelt inte med.

    Att vara med äldre barn är ju svårare verbalt.

    Hon har en lillasyster på 8 år som är super social och med massor av kompisar.

    Samtidigt som man längtar efter dessa loven hatar jag dem. Lillasystern hade kunnat fylla varje dag med lek så där begränsar man och sen har man då stora tjejen där det inte händer nåt. Fruktansvärt!

Svar på tråden Generell språkstörning-problem med kompisar?