Inlägg från: Anonym (tx) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tx)

    Varför i helvete svarar folk inte på frågor?!?!

    Anonym (Folk_är_efterblivna) skrev 2024-01-25 09:12:06 följande:

    Ofta man är med om att folk inte svarar på Facebook messenger t.ex. trots att man ställer frågor i ren ödmjukhet och tillochmed ber om ursäkt om man stör. Jag tror folk har blivit mer och mer högfärdiga, egoistiska och arroganta sedan sociala medier kom. De tror att de är förmer helt enkelt och att man inte är "värd" deras uppmärksamhet. Jag blir minst lika förbannad som du TS på detta. Eller så har de inte blivit uppfostrade med att man ska vara hövlig och svara på tilltal. Det är alldeles för slappt idag och folk måste börja tänka på andra än bara sig själva.


    Nej, det som har hänt med sociala medier är inte att folk har blivit högfärdiga utan att det har blivit lättare för folk att störa. I början svarade folk mer på "allt" just för vanan att det var en större och längre bort tröskel för ytligt bekanta att störa. Innan behövde man oftast göra ett aktivt val för när man gör sig tillgänglig för "allmänsocialt" med plats osv. Det ökade flödet brände ut folk så de slutade med det. "De störande" hamnade egentligen i två grupper, de som kunde läsa av att det var olämpligt att bete sig så och slutade, eller anpassade sina förväntningar (dvs inte förvänta sig svar alltid och att den andre svarar när och hur de har tid och rätt ställe för det etc.) - den andra gruppen..... ja de är väl snarare de som brukar uppfattas som lite efterblivna och rejält socialt klumpiga i att läsa av andra. Oftast blir de också upprörda och aggressiva som du och TS, helt utan insikt att de är de som faktiskt beter sig illa och inte klarar av att läsa sociala signaler och därmed ytterligare undviks. 

    Sluta kontakta folk på sociala medier som uppenbarligen inte vill ha den sortens kontakt med dig. Känner du någon närmre så märker du vilken sorts kontakt och var de är intresserade av. Känner du dem inte och de inte har listat sig som offentlig kontakt för något med sina sociala medier (ex: för mer information kontakta xx på yy) skicka inte meddelanden till dem som du förväntar dig svar på!. Visst man kan försöka ändå om man ber om ursäkt för att man stör och inte skickar upprepande meddelanden, men det är ändå en chansning man gör och definitivt inget krav på mottagaren att svara.

    Det har ingen koppling till att svara på tilltal eller inte, använd inte sociala medier som om det vore ett fysiskt möte. Det är det inte. 
  • Anonym (tx)
    Anonym (Folk_är_efterblivna) skrev 2024-01-25 16:45:35 följande:
    Okej, vi kan ta ett exempel. En person är orolig för att någon dött pga att personen inte hört av sig eller vart aktiv på sociala medier på sistone, och frågar en person i sin vänlista som känner personen ifråga, och frågar vännen/ kontakten om detta, och denna undviker att svara. Skulle inte du uppleva det som ignorant?
    Om du inte känner personen ifråga (folk har ju en massa människor på sin vänlista de inte faktiskt känner närmre) som du frågar och/eller denne inte känner till vilken relation du har till den du frågar om är det ganska oförskämt att fråga och denne bör i de flesta fall inte svara dig om saken då det kan vara känsligt och denne vet inte om det kanske är så att du är en person som den efterfrågade verkligen inte VILL ska veta vad som sker i dennes liv. 
    Man kan ha "tur" att de svarar men är man inte nära nog att man kan ringa och fråga istället bör man ha med sig att man är rejält olämplig som frågar (absolut man kan ändå fråga, men mottagaren gör inget fel i att inte svara), får man inte svar då så ringer man helt enkelt. 

    Det man gör om man får en sådan förfrågan är att man själv kontaktar personen ifråga och säger "hej! du! någon som säger sig vara din xx och heter yy kontaktade mig ur intet och verkar orolig för dig, är det något du känner? du kanske ska slänga iväg ett meddelande". Man svarar INTE med personliga detaljer om man inte känner båda och deras relation.
Svar på tråden Varför i helvete svarar folk inte på frågor?!?!