• Ina82

    Fru gravid - orosmoment och ångest

    Det kan ta lite tid att landa efter man fått reda på att vi ska ha barn. Planerat eller oplanerat.

    Jag förstår att du som man vill ordna och fixa allt du tycker ni har lite ofärdigt inför att bilda familj. Bara värsta chocken lagt sig börjar det säkert kännas bättre och mindre stressigt. Kanske har ni också vänner som fått barn som ni kan prata med?

    Barn behöver inte så mycket medan de är små som du säkert läst på andra kommentarer. (Det är när de blir större de börjar "behöva" saker lördagsgodis, göra samma som sina kompisar m.m ;) )

    För oss var småbarntiden en riktigt härlig tid. Vår dotter föddes med snitt och pga lite komplikationer i början var hon två nätter på intensivavdelningen. Pappan tillbringade mycket tid med henne (hon låg på hans bara bröst) eftersom jag hade svårt att ta mig dit när jag var nyopererad. De har ännu idag så fin kontakt, och hon väntar varje dag att han ska komma hem. (Hon fyller 2 år nu) Hon drar ännu likadant i hans halskedja som hon gjorde som nyfödd.

    Dit jag vill komma.. Denna bebis är er. Du kommer se släktdrag i babyn från dig själv, din fru och era släktingar. Kanske kommer baby få din mormors temperament ;) alla de där sakerna runt omkring kommer tappa betydelse och blir bara föremål för att vardagen ska flyta. Babyns högsta önskan kommer att vara att få ligga i din och mammas famn. Känner värmen av er. Le mot er och få ett leende tillbaka.

    Många gravida behöver extra närhet. Åtminstone jag är sådan. Jag vill ha pappan nära. Att han ska känna på magen hur den växer. Att han ska känna hur vår baby börjar röra på sig. Jag vill att pappan ska hör på mig om vad som hänt på kontrollerna och att vara med på ultraljudet, så han också ser hur babyn busar och på. Jag berättar gärna för honom så fort babyn lärt sig något nytt, tex när hen hickar i magen och hur lustigt det känns.

    Bara det att hålla om din fru en stund extra innan ni sks sova kan göra stor skillnad! Lycka till! Jag märkte i din text att du har hjärtat på det rätta stället, så det kommer nog bli riktigt bra! :)

Svar på tråden Fru gravid - orosmoment och ångest