Inlägg från: Dandelojjan |Visa alla inlägg
  • Dandelojjan

    Varför pratar ingen om hund och katt-skam?

    Ocdkille skrev 2019-07-21 00:51:31 följande:

    En hund förblir inte valp. Dom utvecklas till en fullvuxen hund. Att jämföra dom med vargar är fel eftersom dom inte är samma art. Dom tillhör samma gren men är olika arter. Hundar är utvecklade under väldigt lång tid att samverka med människor. Hundar kan läsa oss otroligt bra vilket en varg inte kan dessutom har man en hund som man hanterar på ett naturligt sätt då har dom rätt mycket fri vilja.

    När det gäller utsläpp då är det som någon skrev tidigare så att hundar får det som blir slaktrens. Dvs man använder hela djuret istället för att dumpa det. Dessutom finns det massor av fördelar med hundar. Dom håller sina ägare friska dom håller dom lyckligare m.m. När det gäller kor då beror det helt på hur dom skötts. Är det ekologiskt där korna äter mest bete och inget kraftfoder då är det rätt ok. Men är det från kor som lever på en massa kraftfoder lever trångt mm det är inte bra. 

    Sen många som har hund gör mindre avtryck eftersom dom inte gör en massa som dom skulle annars. Sen kan man vara helt klimatneutral när det gäller hunden om den får leva på rester från skjutet vilt. När det gäller biologiska mångfalden då finns det förövrigt andra sätt att hålla landskapet öppet man kan återinföra dom djur som höll det öppet tidigare. Det har pratas om att återinföra visenten igen.

    Slutklämmen är att vi människor är problemet och det är vi som måste minska vår konsumtion. Vi måste sluta handla en massa prylar och slösa.


    ?Wolfes cooperate, dogs submit?. Människan har avlat sönder psyket på hunden. Vargar samarbetar i flock på ett sätt som är mycket mer flexibelt och ?demokratiskt?. Hundar har blivit förstörda av att vara och avlats för att vara slavar i hundratusentals år så dom samarbetar inte utan formar strikt hierarkiska relationer där en ska bestämma allting och den andra ska hålla käften och lyda hela tiden.

    www.sciencemag.org/news/2014/08/wolves-cooperate-dogs-submit-study-suggests

    Håller med om konsumtionen, alla skulle kunna dra ner på den, speciellt dom med hög inkomst då människor ofta lever efter sina tillgångar och högavlönade har dyra vanor.
  • Dandelojjan

    Det är inte alls bara slaktrens. Varför räknas isåfall ut att just ?petfood? (till hund och katt) utgör 30% av människans matproduktion? Dessutom har det länge varit populärt att ge hundar och katter ?kvalitetsmat? med större mängd kött av ?bra kvalitet?. Hursomhelst så är det i billigare foder mycket spannmål istället och även spannmål kräver stora mängder land, bevattning, utsläpp då det sås och skördas, förpackas och transporteras. Även om veganer inte verkar fatta att all matproduktion gör avtryck.

    Det absurda i att framställa mängder av mat för att ge till en hund eller katt man lägger upp bilder på på instagram och klär i söta kläder. Höjden av lyx/i-land. Vi har inte bara mat till våra barn, vi håller djur som personliga slavar också och tillverkar och ger dom mat så det räcker och blir över.

    Hundägandet har exploderat de senaste åren.

    www.skk.se/sv/nyheter/2017/11/allt-fler-hundar-i-sverige/

    amp.economist.com/international/2019/06/22/pet-ownership-is-booming-across-the-world


    Noran skrev 2019-07-21 01:09:01 följande:

    Är det verkligen bara slaktarens i hundfoder ? Varför finns då detta?

    www.zooplus.se/shop/hund/hundmat_torrfoder/green_petfood/green_petfood/583597


  • Dandelojjan

    Hur vet du det? Det är vetenskapligt belagt att en hund kostar mer för klimatet per år än en bil, antar att inte din hund svälter. Ni äter dessutom MAT bägge två, är det svårt att förstå?

    Svårt att förstå att när 2 miljoner hundar och katter äter producerad MAT varje dag bara i Sverige så tar det av jordens resurser? Tror du att vegetarisk mat inte kräver landarealer, bevattning, sådd, skörd, förpackning, transporter?

    Det gör det! Massor. Även om alla miljarder katter och hundar som bara är lyxiga husdjur i västvärlden och finns till för att deras slavägare ska känna sig älskade och få likes på instagram var veganer så skulle dom kräva 25% av all matproduktion i världen.

    Samtidigt snackar klimatalarmister om överbefolkning, ger sig på barn och vill införa diktatur, gränser stängs mot människor på flykt och som svälter.

    Samtidigt har du och miljarder andra människor, framförallt i rika länder, mopsen Göte i knät som blir matad flera ggr per dag med mat som tagit upp landarealer, bevattning osv. Tänk också på alla koppel och annan utrustning som produceras för hundar och katter. Ett gigantiskt hyckleri.

    Ett stort hyckleri från klimatalarmisterna bakom instagramkontot ?flygskam? också som hänger ut unga, framgångsrika tjejer som flugit/flyger när dom antagligen har både hundar och katter hemma själva.

    Sveriges hundar och katter släpper ut mer än vad flyget gör (6% vs 4%) Dom kan ju nu hänga ut sig själva som större miljöbovar än samtliga influencers dom hängt ut och be alla skriva hatkommentarer till dom.

    Hundar och katter släpper även ut mer än bilar. (En hund katt släpper ut mer än en bil)

    ?Reducing the rate of dog and cat ownership will significantly reduce the impact on the environment, the study explains?

    www.independent.co.uk/life-style/carbon-footprint-animal-dogs-cats-america-study-meat-vegetarian-a7878086.html

    www.autoexpress.co.uk/car-news/consumer-news/59619/dogs-cause-more-pollution-cars

    i.stuff.co.nz/national/2987848/Save-the-planet-time-to-eat-dog


    BurningDiamond skrev 2019-07-28 23:10:52 följande:

    Mina djur konsumerar mindre animalier per dag än en den genomsnittlige fullvuxna svensken, så iom att jag är vegetarian så är konsumtionen av kött i mitt hushåll mindre än de flesta andra hushålli Sverige.

    Dagens hundpåsar (de jag använder) är gjorda av komposterbar bio-plast, gjorda av majs. Och "kattsanden" är av pellets-typ, gjord på trä från energiskog.

    Åter igen vidhåller jag att alla inte kan göra allt, men alla kan göra något.

    Jag ställer mig lika negativ till dagens nyanslösa, inskränkta och uppriktigt sagt ignoranta "miljödårar" som de militanta vegan-galningarna på som jag mötte på 90-talet. Tack och lov har det alltid funnits miljökämpar och djurrättsaktivister som kan vara nyanserade och upplysta och genom sitt sätt att interagera med andra lyckas påverka sin omgivning att göra förändringar istället för att skapa en konfliktsituation där all kommunikation bryts.


Svar på tråden Varför pratar ingen om hund och katt-skam?