Inlägg från: Yasminaoo |Visa alla inlägg
  • Yasminaoo

    Varför pratar ingen om hund och katt-skam?

    Ekologiskt och närproducerat spelar ju ingen roll med så många hundar det finns idag i Sverige (881 000 och det fortsätter att öka enligt SKK, www.skk.se/sv/nyheter/2017/11/allt-fler-hundar-i-sverige/ ) så är det fortfarande 881000 fler magar att mätta DAGLIGEN, ekologiskt eller ej så tar det mängder av energi och plats. 25% av alla grisar hamnar i hund och kattfoder. Istället för att propagera för att få människor sluta äta kött borde vi propagera för att äta just inälvsmat och allt på hela grisen.

    Att påstå att vi inte har råd och resurser för flyktingar som flyr krig när vi har nästan en miljon hundar och 1 441 000 katter som alla matas med producerad mat som tagit upp åkermark, krävt miljontals liter vatten osv, det är inte ok.

    Sedan är det all kattsand katter konsumerar och gör av med dagligen. ?Över hundratusen ton importerad lera tros hamna i hushållssoporna varje år. Det låter kanske inte som världens mest hållbara företeelse, men det är precis vad som händer med all kattsand som vi köper i Sverige.

    Kattsand tillverkas av betonitlera som bryts i dagbrott runt om i världen, som Kanada, Kina eller från länder runt Medelhavet. När vi städar bort kattsanden slänger vi den i hushållssoporna.?

    amp.svt.se/nyheter/inrikes/din-kattlada-en-riktig-miljobov

    Sedan är det alla miljoner plastpåsar som krävs flera ggr dagligen för nästan en miljon hundar BARA I SVERIGE.

    När jag ser hundägare glida omkring med sina tamhundar i stadsbebyggelse så tänker jag ?aningslösa klimatförstörare, aningslösa, pinsamma i-landsmänniska?


    BurningDiamond skrev 2019-07-27 07:17:03 följande:

    Inte insektsbaserat för jag tycker helt irrationellt "URRK!". Men jag kanske kan komma dit om jag får lite tid att komma förbi den mentala tröskeln.

    Jag väljer foder som är ekologiskt och/eller närproducerat i den mån jag kan. Har inte råd eller kunskap att ge hemmagjord råkost, men jag ger gärna "extra" våm, kycklinghals, grishjärta och annat "slaktavfall" som vi människor i moderna Sverige sällan köper för egen konsumtion.


  • Yasminaoo

    Du skriver att det inte stämmer trots att forskningen visar det.

    Det stämmer INTE att vi är för många människor. Och ska den diskussionen föras så är det nolltolerans för husdjur först eftersom vi ger hundar och katter 30% av människans totala matproduktion. Helt jävla sanslöst.

    Snacka inte om klimatet och lägg dig i att det finns andra människor på jorden och hur dom äter om du samtidigt har hund och/eller katt.

    Sedan är det bara bullshit det du skriver om livslängd på djur, jag tror inte du vet mer än vad forskare gör. Dessutom brukar sällan en människa bara äga ett enda djur i sitt liv utan dom brukar avlösa varandra och ofta vara fler än ett.

    Men en enda hund släpper ut mer än en SUV under ett år.

    www.autoexpress.co.uk/car-news/consumer-news/59619/dogs-cause-more-pollution-cars

    amp.theguardian.com/sustainable-business/reduce-pets-sustainable-future-cats-dogs

    www.theverge.com/platform/amp/2017/8/4/16094674/cats-dogs-meat-diet-greenhouse-gases-climate-change

    Sedan är katter skadliga för ekosystemet också om dom inte är 100% innekatter

    www.smithsonianmag.com/science-nature/moral-cost-of-cats-180960505/

    www.businessinsider.com/are-cats-the-cause-of-global-warming-2011-7&IR=T

    mentalfloss.com/article/91280/8-ways-domestic-cats-are-serious-threat-nature

    Men det är bara som vilda utekatter dom inte skadar klimatet då dom fångar sin egen mat och inte konsumerar flera ton kattsand. Så lose/lose.

    Att du är superego och attackerar oskyldiga barn och andra människors mänskliga rättigheter med falsk ?hänsyn till klimatet? när du blundar för den värsta klimatboven som är värre än flyget för att DU känner dig älskad av din hund/katt och älskar att ha en liten slav instängd i ditt hus som du kan mata och gå i koppel med... det visar bara att ditt påstådda klimatengagemang är tomt och falskt.

    Dessutom, i Sverige föds det 1.9 barn per kvinna och i det är invandrade kvinnor inräknade som ibland och från vissa länder har 4-5 barn var.

    I hela världen har födseltalen stadigt gått ner sedan 1960-talet så det är bara alarmistiskt (och fascistisk!) fakenews du sysslar med när du skriker på nätet om överbefolkning och att tvinga kvinnor sluta föda barn.

    Sluta skaffa hund och katt och håll käften.

    data.worldbank.org/indicator/sp.dyn.tfrt.in


    Ocdkille skrev 2019-07-31 01:06:39 följande:

    Det handlar väl snarare om att folk ska agera mer hållbart. Man kan inte ha hur många ungar som helst om klimatet ska klara det. Med det talar man inte om folkmord. Däremot att folk kanske inte ska skaffa mer än två barn. Sen är det sällan det snackas om att bli veganer däremot att minska på köttet rejält. För bara 50 år sedan åt varje svensk betydligt mindre kött. Ska vi klara klimatet då fungerar det inte att äta biff från brasilien varje dag. Då får man äta ekologiskt kvalité kött någon gång i veckan. Flyga flera ggr om året fungerar inte man får tex spara och vara borta någon månad istället. Sen får man prioritera vill man flyga mycket då får man hålla igen på annat. Har man hund men flyger inte till thailand varje år och äter klimatsmart då har man gjort det valet. Flyger man en massa då får man kanske skippa annat.

    Sen stämmer det inte att husdjur skapar lika mycket utsläpp som bilar och flyg. Man måste se på livstidscykeln. Plus djuren har en massa fördelar.


  • Yasminaoo

    Hästar gör iallafall nytta som betar marken och inte är köttätare som hundar och katter. Deras bajs används till gödsel i jordbruket. Man kan även äta dom om dom skadar sig...

    Hundar och katters bajs hamnar i plastpåsar och på sopberg.

    Det finns ungefär 900 000 000 tamhundar på planeten och 600 000 000 tamkatter. Du kan ju tänka dig mängden producerad mat dessa får varje dag, mängden producerad kattsand, mängden hundbajsar i plastpåsar, mängden koppel och burar som tillverkas av våra naturresurser osv.


    felix le chat skrev 2019-07-31 14:23:42 följande:

    Lägg till alla Hobbyhästar i sverige så har du skrämmande siffror.

    Livet på landet med, hund, katt en hoper hästar och långt att köra

    barnen till skolan. Inte speciellt miljövänligt.


  • Yasminaoo

    Jämfört med världsbankens graf över hur barn per kvinna kraftigt har minskat i världen sedan 1960 så har antalet tamhundar kraftigt ÖKAT.

    amp.economist.com/international/2019/06/22/pet-ownership-is-booming-across-the-world

    Det är ju lite roligt att Greta Thunberg har en golden retriever hon gärna visar upp på instagram medans hon ALDRIG skulle posera på bild med ett flygplan. Hundar är ansvariga för 6% av Sveriges klimatutsläpp medans flyget står för 4%.

  • Yasminaoo

    Det är vetenskapsmän som har kommit fram till det, inte jag personligen. Och du är ingen vetenskapsman utan sitter bara och killgissar.

    Kennlar och kattuppfödare slukar enorma resurser för klimatet. Deras avelsdjur får djurmat med den högsta koncentration kött som finns på marknaden. Deras koppel, burar, leksaker , godis mat och alla förpackningar till detta är heller inte gjorda av luft och solsken. En bil ?lever? längre än en golden retriever. En golden dör typ efter 7-8 år och ersätts av en ny valp, dom flesta hundägare har dessutom flera hundar samtidigt. En bil från 20-talet, 50-talet, 70-talet osv kan fortfarande köras 2019.


    Ocdkille skrev 2019-08-03 00:37:32 följande:

    Du tittar inte på siffrorna vetenskapligt. En SUV skapar en massa utsläpp när den tillverkas. Det skapas en massa utsläpp hela processen med att ta fram bensinen för den. Sen skapar bilen sen utsläpp. Sen skapas det utsläpp för att ta hand om den när den skrotas. Det blir väldigt mycket klimatutsläpp och då har jag inte tagit upp alla andra utsläpp den skapar. Ett husdjur skapar betydlig mindre utsläpp och har man foder som baserar på restprodukter då skapar djuret inga utsläpp. Sen när det gäller barn då skapas det enorma utsläpp. Vi i Sverige använder om jag inte minns fel fyra jordklot om året. Skulle alla använda resurser som oss då skulle vi vara körda efter ett kvartal. Jag påstår inte att folk inte ska skaffa barn men det är fakta att vi måste bli färre på jorden. Eller får vi återgå att leva som på stenåldern för annars är vi körda.

    Sen undrar jag varför du vill utrota flera arter? Varför vill du utrota tamhundar och tamkatter? Hatar du djur så mycket? 

    Det vi måste göra är att ändra vanor vi kan inte slösa som vi gör. Jag har husdjur som btw inte är slavar. Om dom är slavar då är dina barn också slavar för dom har ju regler som dom är tvingade att följa också och måste lyda dig. Men jag har husdjur. Men jag gör lite utsläpp i övrigt. När jag har haft hund så har dom fått rester dvs det skapas noll extra utsläpp, Jag köper sällan saker jag köper kvalite och har dom så länge som möjligt. Jag flyger inte. Jag åker kollektivt. Jag ska försöka minska även mer men jag ligger väldigt lågt när det gäller utsläpp så att jag har husdjur spelar ingen roll du orsakar ändå betydligt mer utsläpp när du glider i en SUV. Drar till Thailand varje år m.m.


Svar på tråden Varför pratar ingen om hund och katt-skam?