Inlägg från: Anonym (glad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (glad)

    Varför pratar ingen om hund och katt-skam?

    Anonym (Bäst) skrev 2019-07-14 08:38:29 följande:
    Mina djur går före allt, även klimatet.

    Om du stör dig så mycket på att djur är dåliga för klimatet (vilket dom inte är) vad tror du då människor är för klimatet?

    Människor är det största hotet mot klimatet och det är även människor som förstört vårat klimat, så tänk på det innan du klagar på det heligaste som vi har på våran jord.
    Människor är största hotet bland annat därför att vi har husdjur. Tycker också att djuren går före allt, men då menar jag dom vilda djuren som är en del av det naturliga ekosystemet och bidrar till biologisk mångfald. 
  • Anonym (glad)

    Jag skulle gärna ha hund och/eller katt. Både för min och barnens skull. Men känner inte att jag kan skaffa det av hänsyn till klimatet. Jag vill leva hållbart, och det är inte förenligt med att skaffa den typen av husdjur. 

    Det jag däremot gör är att jag är hundvakt en dag i veckan åt en fin hund som jag verkligen älskar. Jag har även skaffat en hamster. Det är ett förvånansvärt trevligt husdjur som kräver små resurser. 

    Kommer säkert få kommentarer att barn är värre än husdjur. Jo jag förstår det. Men för mig får det vara värt det. Vi avstår flyg, fosilbil och kött, och handlar oftast begagnat. Det kan jag lätt avstå, men vill inte avstå att få barn. 

Svar på tråden Varför pratar ingen om hund och katt-skam?