• Jollan86

    Hashimotos (höga tpo ak) graviditet som håller?

    Hur har det gått för dig? Befinner mig i en liknande situation och letar med ljus och lykta efter solskenshistorier!

  • Jollan86
    Anonym (B) skrev 2023-09-26 19:58:13 följande:
    Har Hashimoto med helt tokiga värden, men ingen koll på vad de är. Har en dotter och noll missfall. Har en vän med Hashimoto också, samma sak, ett barn och inga missfall. Så omöjligt verkar det inte vara. 
    Skönt att höra att det fungerat! Tack för att du delade med dig, uppskattar det verkligen!
  • Jollan86

    Usch vad jobbigt, jag beklagar verkligen Anonym (X)! Hoppas det går vägen för dig den här gången!💕 Om jag får fråga, dina TSH/T4/T3 har sätt bra ut trots allt? Jag har också haft tpo-ak på ca 300 och TSH över lag under 2 (dock uppe och tangerade vid 2 vid ett tillfälle) och allt annat inom referens.

    Själv väntar jag på en utredning efter 3 missfall på raken på 15 månader (1a MA i vecka 12, 2a MF i vecka 7 och 3 MF i v6). Har sedan långt innan vi ens började försöka vetat att jag har haft förhöjda tpo-ak, börjar bli orolig att detta är anledning till varför jag har alla missfall... 

  • Jollan86
    Anonym (X) skrev 2023-09-27 07:54:06 följande:

    Ja det hoppas jag med, men man har ju en konstant oro över det här!
    Klart du får fråga, mina TSH värden har varierat en hel del, och då har T3 och T4 i regel stuckit iväg också. Min läkare på VC tar i regel bara TSH och ordinerar mitt Levaxin efter det? Och jag är lite svårinställd, har bara små dosor om 25 och 50 i Levaxin fördelat på olika dagar och ändå har mitt TSH hoppat mellan 0,01 och 8,0 det senaste året. 


    Men jag vet att de kommer kolla alla värden (TSH, T3, T4, TPO) hos BM sen, så just nu vet jag bara att jag ligger pressat i TSH 0,1 (har precis minskat Levaxin igen, så hoppas de stiger tills nästa kontroll). Dock låg mina värden perfekt vid första missfall i vecka 12 (TSH 1,6) och aningen högre i mitt missfall i vecka 7 (TSH 2,7) och i alla graviditeter har T3 och T4 legat bra, men ja, TPO har ju alltid vara där och förhöjda.  
    Ska iaf vara tydlig på inskrivningen hos BM att jag vill att de är generösa med provtagning, eftersom mina värden hoppar mkt (relaterat till stress tror min läkare på VC?). 🤷?♀️


    Okej, jobbigt att inte ha hittat rätt dos! Förstår att det måste upplevas som stressigt! Har de gett en förklaring till varför det är svårt att hitta en dos som passar dig? Förutom stress?

    När jag fick diagnosen så fick jag en förklaring att kroppen försöker parera inflammationen. Så om antikropparna skadar körteln, så försöker körteln parera dessa skador genom att överkompensera produktionen av hormon. Detta skulle då vara en förklaring till att man kan gå upp och vara hypertyroid tills körteln förlorar så pass mycket funktion att den går ner och man blir hypotyroid. Jag har dock inte hittat denna info någon annan stans, men tycker att det verkar väldigt rimlig då kroppen alltid försöker eftersträva att upprätthålla sina funktioner i den mån möjligt som den kan. Jag har funderat själv på om detta kan vara fallet för mig då jag vid senaste missfallet svettades något kopiöst och kände mig superflåsig och ovanligt energisk (vilket typ ingen känner sig, alla är ju supertrötta). Men detta är ju bara rena spekulationer från min sida, men ska se till att ta upp detta med gynekologen på utredningen. 

    Det tycker jag absolut att du ska göra - viktigt att få insikt och känna ändå att man får lite ro i själen också! 💕
  • Jollan86
    Anonym (X) skrev 2023-09-27 13:36:49 följande:

    Så pedagogiskt har jag absolut inte fått det förklarat för mig och tycker som du att det är svårt att hitta information! Tack 🙏 Tycker det låter både logiskt och rimligt ♥️

    Hoppas det går bra på din utredning! När ska du göra den?


    Inga peoblem alls 💕 men som sagt, vet je vad som stämmer. Hoppad du kan diskutera och gå bra svar på inskrivningen ☺️ 

    Nästa tisdag, den 3/10, räknar ner timmarna nästan nu!!
Svar på tråden Hashimotos (höga tpo ak) graviditet som håller?