• Rosen3

    Hashimotos (höga tpo ak) graviditet som håller?

    Hut har det gått för er? Har höga TPO och 5 missfall :(

  • Rosen3
    Anonym (X) skrev 2024-04-16 14:19:25 följande:

    För mig har det gått bra, är i v. 35  // Hjärta  
    TPO låg på drygt 450 vid inskrivningen och sen kollade de inte det nåt mer. TSH har dock hoppat mellan 0,03-4,6 under graviditeten, så fått ta extra täta prover och justerat Levaxin dosen en hel del. 


    Men är så tacksam och lycklig, tredje gången gillt! 


    Åh så skönt! Härligt att höra att det kan gå bra oxå. Är rädd att jag aldrig kommer få barn, så orolig över det. Känns ju som att antikropparna påverkar fast jag ge bra TSH. Har testat olika mediciner (utom levaxin men ska få det vid nästa graviditet) men inget har funkat. Något är ju fel, känns konstigt om 5 missfall vore slumpen. 


    Får väldigt tidiga missfall med så hade velat få levaxin tidigare men får inte det av läkaren :( Får försöka få ner mina TPO-antikroppar själv så gott som det går, har lyckats få ner dem från 185 till 108. Finns inte så mycket mer att göra. 

  • Rosen3
    Anonym (Anonym) skrev 2024-04-19 14:51:33 följande:

    Hej! 


    Jag befinner mig i en liknande situation, har fått 4 missfall på raken senaste 2 åren. Alla graviditeter verkar avstanna i v 6 eller tidigare. Har två barn sen tidigare där jag inte haft dessa problem. Jag äter levaxin sen februari pga något förhöjt TSH (4,2 som högst, nu ca 2,75) och har Tpo-ak på över 1000. Jag misstänker att det är Tpo-ak som orsakar mina missfall. Ni som tagit högdos D-vitamin och fått ner tpo-ak, vilken dos D-vitamin har ni tagit? Tänker att jag ska testa det samt pressa ner Tsh till ca 1-2 innan vi försöker på nytt.


    Skönt att läsa att det verkar gå bra för vissa, det ger hopp Hjärta


    Beklagar :( Får oxå tidiga missfall så tror att antikropparna påverkar. Jag har ätit selen och lyckats få ner mina antikroppar en del sedan förra året :)
Svar på tråden Hashimotos (höga tpo ak) graviditet som håller?