Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Varför är du inte vegan?

    Jag är inte vegan av hälsoskäl samt av egen fri vilja. Det finns ingen lag på att jag måste vara vegan oavsett vad man än må tycka om djur/miljö/klimat/ekonomi etc. Vi lever i ett fritt land. 

  • Fjäril kär
    VerklighetsFisken skrev 2022-03-21 16:53:38 följande:

    Hälsoskäl som till exempel? Inte tillräckligt med protein? B12? Omega 3? Järn? Energi? Skicka gärna vetenskapliga studier som källa om det är något generellt. :)


     


    Egen vilja? Inget fritt val när det är ett offer som står bakom valet, precis bakom med kniven i halsen... Eller i en gaskammare.


     


    Om det vore lagligt att göra något betyder det att vi SKA göra det?


    Om du vill ha vettiga svar får du ta av dig din foliehatt och kliva ner från dina höga hästar och sluta med konspirationsteorier..

    Födoämnesallergi sedan barnsben, jag har begränsat utbud av vad jag får äta utan att bli sjuk. Så stora delar av veganutbudet är exakt vad jag absolut inte får äta. Jag är dessutom diagnostiserad med selektiv ätstörning och en blandning av hetsätning/bulimi/ortorexi/anorexi. 
  • Fjäril kär
    VerklighetsFisken skrev 2022-03-21 17:35:47 följande:

    Konspirationsteorier som? Höga hästar? Veganer rider inte =) Nej, men jag står inte över dig. Har inte sagt det heller. Om du ska ta illa upp från mitt svar så kan det nog vara så att du känner dig på fel sida och vill försvara det onda som händer mot djuren.


    Allergi mot soja och nötter osv..? Det är inte allt från växtriket. Jag har själv haft ätstörningar, seriösa ätstörningar. Varit sjukt underviktig, nu har jag kämpat genom det. Kan inte äta mycket från växtriket, men äter det jag kan och njuter av att må bättre än de flesta i min ålder.


    Att be om vetenskapliga källor är tvärtemot konspiration...


     


    Ha en fortsatt bra dag!


    85% av växtriket är icke ätbart för mig av hälsoskäl så ska jag ha ett drägligt liv så måste jag äta det jag kan och med tanke på min selektiva ätstörning som inte kan botas kombinerat med det andra så blir det inte särskilt mycket kvar att välja på..

    För övrigt jobbar jag sedan 18 år tillbaka med djur så jag  är fel person att prata djuretik med ur din synvinkel... 
Svar på tråden Varför är du inte vegan?