Inlägg från: Anonym (K) |Visa alla inlägg
  • Anonym (K)

    Varför är du inte vegan?

    1 vad är en djurälskare? Måste man älska alla djur för att kalla sig det? Jag älskar katter och gillar hundar, och tycker att de flesta med päls är otroligt söta och gillar exotiska djur men spindlar är jätteläskiga. Jag tycker om kor och grisar och tycker att de är fina och söta men jag äter dem ändå. Jag älskar hästar och har ätit häst men skulle aldrig i livet äta en katt, hund eller kanin.
    Dubbelmoral? Nej. Vissa djur äter man vissa inte. Du väljer bort ALLA djur, jag väljer bort alla utom typ ko, gris, kyckling och olika fiskar. De allra allra flesta djur äter jag inte.

    2 se svar 1. Det är ok att äta vissa djur men välja bort att äta alla djur. Det har människan och köttätande djur gjort i alla tider. 


    3. för jag vill inte.

  • Anonym (K)
    VerklighetsFisken skrev 2022-03-21 18:36:27 följande:

    25% av växtriket är fortfarande mycket. Men ja, jag förstår ditt poäng. Hade jag haft en genetisk störning med intolerans mot 85% av växtriket och 100% av djurriket så hade jag inte ätit människo kött för det. Du jobbar med att ta hand om djur medans andra djur får dö för att du inte vill äta 15% av växtriket. Nej, jag pratar med helt rätt person. Du äter behandlade, tillskottade och mördade djur för att du bara kan äta 15% av växtriket, ilket återrigen är en stor mängd av växter. Tillskott finns för oss människor av en anledning, ta nytta av det. För sådana som du är ett STORT undantag.


    Fast du tänker HELT fel.

    Vi som äter kött tycker inte det är fel att döda djur. Du kan kalla dem mördade men det hjälper liksom inte.
    Jag slår ihjäl flugor och dammsuger spindlar och köper svenskt kött och kyckling och köper fisk utan minsta dåligt samvete. För jag tycker inte det är fel.
    Jag är även för aborter och enbart emot dödsstraff för att oskyldiga kan bli drabbade.
    Jag tycker inte livet är heligt. Det bara ÄR. I ett kretslopp av liv och död där vi ALLA kommer vara döda så otroligt mycket längre tid än vi kommer vara levande.
    Sedan tycker jag såklart att djuren ska ha det BRA i livet.  
Svar på tråden Varför är du inte vegan?