Inlägg från: Anonym (Högerkonservative Veganen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)

    Varför är du inte vegan?

    Mimosa86 skrev 2022-10-14 18:34:46 följande:
    1. Ja, jag anser att man kan äta djur men ändå vilja att djuren har ett schysst liv och hanteras väl. Jag är född allätare (där kött är en viktig källa för många näringsämnen) det är inte av ondo. Jag är helt enkelt skapt att äta kött bla.

    2. jag har ätit hund (bott i Asien). Gott.

    3. Därför att jag vill ha allsidig kost. Äter gärna vegetariskt men inte enbart.

    1) Är man verkligen född allätare? Man bestämmer väl själv vad man äter, som enskild individ? "Skapt" att äta kött skriver du.  Vad menar du med "skapt"?  Menar du att någon har avsiktligt konstruerat dig för det-vem är i så fall det? "Ondo och ondo". Jag menar att det är ett barmhärtigare val att inte äta animalier-kärleksfullare-och vill bla därför välja det. Det finns andra källor till näringsämnen.


    2) Jag har inte. Däremot var jag själv förut en av storkonsumenterna av animalier innan jag slutade äta kött /fisk för cirka 25 år sen och senare skippade mejeriprodukterna och ägg med.


    3) Vad kan jag inte få i en vegetabiliebaserad kost?


    Mvh Högerkonservative Veganen/Djurrättsaktivisten

  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)
    Anonym (Älskar_kött) skrev 2024-01-16 13:31:37 följande:

    Jag älskar kött och kötträtter för mycket för att kunna bli vegan. Men har försökt dra ner på konsumtionen i några år nu.

    Djur äter ju andra djur, för övrigt, så varför skulle människan vara annorlunda, då det hävdas att människan ju är ett däggdjur.


    Jag var i liknande läge. Jag tänkte faktiskt att jag var den siste i hela världen som skulle bli vegetarian och vegan fanns inte på kartan. Jag var värsta storkonsumenten av animalier, men sen slutade jag äta kött o fisk för cirka 25 år sen, och fasade senare successivt ut mejeriprodukter och ägg.


    Jag gillar fortfarande samma smaker som innan. Jag lever inte på sallad, som många blandkostare tycks tro om oss veganer. Jag kan laga mat med hyfsad smak av kötträtter. Det är mycket lättare än många föreställer sig. Jag saknar inget från min tid som animalieätare - t ill och med animaliefrossare som jag ärligt sagt har varit.


    Varför ska vi göra som andra arter? bara för att andra arter äter kött behöver väl inte vi göra det. Skillnaden mellan oss och rovdjur är bla. att de inte har något val, medans vi har ett val. Jag vill leva så kärleksfull som möjligt, och då jag anser att det är barmhärtigare med en vegokost är det ett av de viktigaste skälen till att jag är vegan. Jag är inte miljövegan, och inte heller hälsovegan men faktum är att jag tror jag fått bättre blodflöde i o med min vegankost. Jag är 60, men vid en undersökning nyligen sades det att jag hade blodtryck, HB, blodsocker och värde på blodfetter som en 20-åring.


    Anonym (Älskar_kött) skrev 2024-01-16 13:31:37 följande:

    Jag älskar kött och kötträtter för mycket för att kunna bli vegan. Men har försökt dra ner på konsumtionen i några år nu.

    Djur äter ju andra djur, för övrigt, så varför skulle människan vara annorlunda, då det hävdas att människan ju är ett däggdjur.


  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)
    Mimosa86 skrev 2022-10-14 18:36:03 följande:

    Fråga till dig. Vart drar DU själv gränsen till ett liv av högre värde?

    slår du ihjäl mygg på sommaren eller anser du att de är lägre stående varelser? På vilken nivå ligger din egen moral?


    Frågan var visserligen inte ställd till mig, men den var intressant. För min del försöker jag undvika allt dödande av kännande varelser som jag kan undvika. Brukar i regel vifta bort en mygga hellre än att så ihjäl den, men det är ytterst sällsynt att jag ens ser en mygga.


    Jag har sett ungefär 0 myggor i sommar. Pga insektsdöden finns det inte så många. Förr fica man oftat något/ några myggstick på en sommar, men mycket av insektsbestånden har ju kraschat, bla möjligen pga förändringar i jordbruk och annat.


    Förr en sommarkväll, om man hade fönstret öppet, brukade ofta myggor flyga in, men det händer numera faktiskt aldrig någonsin.

  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)
    Anonym (Watermelon) skrev 2024-01-16 13:44:49 följande:

    Jag vet inte hur tex miljön hade påverkats av att alla plötsligt blir veganer. 


    Antar att det hade inte blivit så stor skillnad gentemot hur vi idag skövlar skog och liknande för att ge plats åt betesmark. Då hade vi isåfall fått skövla skog för att ge plats åt alla dem veganska substitut som kommer ätas istället, kolla bara på skogsskövlingen för att ge plats åt tex sojaplantager. För att inte nämna att just den typen av livsmedel måste genomgå ordentliga behandlingar i fabriker osv för att ens bli ätbar. 


    Problemet ligger nog inte i att man äter kött, och jag ser ingen moraliskt fel i att äta kött och har svårt att lägga vikt vid att det är
    moraliskt fel att äta djur när vi låter en majoritet av världens befolkning leva under svältminimum och andra miserabla förhållanden snarare att man i speciellt i väst äter på tok för mycket kött.


    Så nej jag kan inte ta hänsyn till att man äter djur. Däremot är det viktigt med bra djurhållning och förhållanden för djur även dem djur man äter kan man behandla med värdighet. 

    sen att påstå att det är ?moraliskt fel? att äta hund är inte heller rätt, det konsumeras både hund och andra djur  i många delar av världen så nu projicerar du bara din ?västerländska? syn på det. 


    sen som du nämner så är väl veganism en filosofi, som alla inte vill följa. Precis som med allt annat. 


    Det är olyckligt att det numera alltid bara pratas hållbarhet/ miljö/ klimat.. Djurrättsveganismen glöms fullständigt bort idag, och nämns aldrig. Jag menar att de tyngsta argumenten för veganism är djuretik. Men jag tror på köpet att miljö/resurser/ hungersituationen i världen också kunde förbättras med en övergång i vegetabiliebaserad riktning. + tror själv jag fått bättre blodflöde i samband med min veganism


    Jag brukar inte använda orden "moraliskt rätt/ fel", utan oftare kärleksfullt /barmhärtigt eller inte. Jag menar att det är kärleksfullare/ barmhärtigare att äta vegansk mat. Så vill jag leva.


    Jag är nog som högervegan inte alls helt överens med t.ex. alla vänsterveganer om vad veganism är. Från vänsterveganer har jag fått höra att jag inte är vegan - fastän jag både slutat konsumera animalier och är djurrättsaktivist.

  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)
    Anonym (Watermelon) skrev 2024-01-16 14:12:58 följande:

    Mycket möjligt, jag är i ärlighetens namn inte insatt i alla diverse termer som används i samband med veganism och är själv inte vegan så jag kan inte uttala mig om vad höger vänster upp ner vegan innebär. 


    jag uttalar mig utifrån mitt eget perspektiv och varför jag inte är vegan. För det var väl det du frågade eller. 


    veganism intresserar inte mig särskilt och visst finns det absolut hälsofördelar med att skippa eller dra ner på sitt animaliska intag men det är den enda anledningen jag kan tänka mig OM jag i framtiden skulle fundera på att bli vegan. inte djuretik direkt. Djuretik kan man förhålla sig till även om icke vegan. 


    1) Det är helt mina egna termer med höger- o vänstervegan. Jag kallar mig bara högervegan för att folk inte ska tror att jag tillhör den "vanliga gamla schablonbilden" av vad en typisk vegan är. Men sen menar jag att vad gäller veganism så har miljöfrågor alldeles för mycket fått skymma djuretikvinkeln.


    2) Jag tror  du förväxlar mig med TS.


    3) Men rent djuretiskt: Man kan ligga på olika nivåer vad gäller barmhärtighet/ kärlek till djur. Jag tyckte själv att jag var djurvän när jag själv var animalieätare. När jag nu ser tillbaka på mitt gamla jag tycker jag att jag var inkonsekvent i mitt förhållningssätt till våra icke mänskliga medvarelser. Jag skulle nu idag inte kalla mitt gamla jag för djurvän i en allra djupaste bemärkelse.

  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)
    Anonym (Gripen) skrev 2024-01-16 14:16:11 följande:
    Jag anser att politik inte behöver vara ett ställningstagande inom veganism. Veganer oavsett politisk läggning har olika syn på saken. Gillar inte gruppering eller polarisering. Vissa är veganer för sin hälsa, vissa från klimatperspektiv, vissa som en moralisk livsåskådning, oavsett om de ligger till höger/ vänster. De flesta veganer har nog någon form av medvetande av dessa saker.

    Bra formulerat, Ja, jag anser att om man inte konsumerar animalier så är man vegan, och veganer har olika åsikter i mycket. Jag anser att det är olyckligt att djurrättsveganism idag är bortglömt, och det talas alltid bara om klimat/hållbarhet/miljö i samband med vegokost.


    Jag har sen som sagt från mer vänsterinriktade veganer fått höra att jag inte är en "riktig vegan"- och till och med blivit dödshotad av en "urflippad individ" och fått höra: "du är inte välkommen i djurrättsrörelsen".

  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)
    Anonym (Älggryta m kokt potatis) skrev 2024-01-16 14:56:43 följande:
    Jag är verkligen ingen dietist, men tillåter mig ändå att fråga om du kan äta närproducerat och allsidigt som vegan eller om din kosthållning  är beroende av import från fjärran land?

    Närproducerat är inte ett måste för mig över huvud taget. Jag är djurrättsaktivist, men inte miljöaktivist, djurrättsvegan och inte miljövegan. Jag har absolut inget emot den internationella handeln med livsmedel, export och import.


    Men med det sagt finns det en överdriven föreställning om hur importberoende en vegokost är. T.ex. Gogreen använder sig av svenskodlade proteingrödor inom sitt sortiment.

  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)
    Anonym (Jack Reacher) skrev 2024-01-16 14:59:31 följande:

    För jag är man. En man kan inte leva på kaninfoder.


    1) Det är inte kaninmat med en bra och med kunskap i näringslära sammansatt vegankost


    2) Jag är också man, stolt höger-vegan-man.Glad

  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)
    Anonym (Gripen) skrev 2024-01-16 14:49:56 följande:

    Jag tror inte du ska gruppera in dessa enligt politisk åskådning. Man kan stöta på galningar i de flesta miljöer som säger sig tala för samtliga (fast de naturligtvis inte gör det) Vissa människor är extremt passionerade/ frustrerade över olika saker och då spiller det över. 


    Att man är vegan har inte en politisk färg. Någon som är vegan kan vara höger eller vänster. 


    Så sant att det inte är en partipolitisk åskådning, och att brushuvuden finns i alla läger. När jag blev hotad deltog jag dock i en demonstration, och där var en grupp motdemonstranter, som var mest vänsterfolk, och en av dem hotade med att slå in skallen på mig och sa att jag inte var välkommen i djurrättsrörelsen. Jag hade nämligen en t-shirt med en gris på, och texten "friends not food". Demon jag var med i gällde en annan fråga.
  • Anonym (Högerkonservative  Veganen)
    fribygg skrev 2024-01-16 15:02:43 följande:
    Jovisst kan man det, men varför avstå stekt fläsk med löksås en sån här dag?

    Tja. T.ex finns det någon som har betalat ett mycket högt pris för det fläsket, som har lidit i slakteriets koldioxidgaskammare för detta fläsks skull.


    Jag var själv storkonsument av animalier förut, men jag ville inte längre utkräva det priset av medvarelser, så jag åt mitt sista fläsk förra årtusendet, för circus 25 år sedan.

Svar på tråden Varför är du inte vegan?