• Jibe92

    Vi som startar IVF 2023

    Hej!

    Håller också på med privat IVF, ska börja med bemfola sprutorna imorgon. Vi har ett gemensamt barn sen innan och har jobbat aktivt på ett syskon under två år utan några som helst plus på stickorna. Därför gjorde vi en fertilitetsutredning innan jul som visade att mannen hade lågt antal spermier så då beslutad vi oss för IVF.

    Skräckblandad förtjusning nu inför att komma igång :)

  • Jibe92

    Håller tummarna Filidutter! :)

    Själv hoppas jag också på att få sätta tillbaka två ägg för större chans, men förstår inte riktigt den svenska policyn kring det där... Både jag och min sambo är rätt unga i IVF-sammanhang, och vår sekundära infertilitet beror på den manliga faktorn, kan det leda till att läkaren säger nej till två ägg för oss då? 

    Är på sprutdag sex idag, tog min första fyremadel igår och fy - plötsligt kändes bemfola som en dröm! Fyremadel gjorde inte speciellt ont, det var mer att den var så trög att få in?! Kändes väldigt onaturligt att behöva trycka in den i magen. Ska på ultraljud på onsdag och håller tummar och tår att de ser många fina ägg då. Har hittills inte känt av några symptom alls, men idag börjar jag känna mig rätt svullen och spänd i magen.

  • Jibe92

    Gjort äggplocket nu på morgonen. prognosen hade varit 9 äggblåsor men tydligen hade ett par gömt sig för det blev 15 ägg. Sån otrolig lättnad nu.

    håller tummarna för att de befruktar sig fint nu, men vi får veta resultatet först på måndag. Fingers crossed.

  • Jibe92

    Det gick bra tycker jag. Gjorde lite ont men var en häftig upplevelse också, jag kunde se både ultraljudsskärmen där läkaren stack i äggblåsorna och en skärm med en förstorad bild av labbet där de letade efter ägg Medan jag låg där. Barnmorskan var väldigt snäll och inkännande och fyllde på med smärtlindring vid behov. Smärtan var som sagt överkomlig, men slipper helst göra om det Glad

  • Jibe92

    Grattis till alla som plussat!

    Uppdatering kring min egen process:

    Har blivit flyttat till odlingsdag 5. Av de 15 ägg som kom ut var 13 mogna. Dessa befruktades samtliga med ICSI-metoden (sambon har som sagt få spermier) och 10 stycken har utvecklats på ett tillfredsställande sätt. Därför vill kliniken fortsätta odlingen till dag 5 och då återföra ett och förhoppningsvis få något till frysen. 

  • Jibe92

    Här kommer en ny uppdatering av min process :)

    4 av våra befruktade ägg tog sig till blastocyststadiet, så i onsdags fick jag en återförd medan 3 stycken gick till frysen. Är på ruvardag 3 nu och har testdag 22/2. Min mens skulle normalt sett komma i mitten av nästa vecka så jag tänker att jag avvaktar fram tills dess innan jag börjar fundera på att eventuellt tjuvtesta.. Vågar varken tänka positivt eller negativt i nuläget så försöker lägga fokuset på annat!

  • Jibe92

    @Adelei Nej inte direkt, ingenting som direkt avviker från min vanliga cykel. Har haft lindrig molvärk och stickningar men det har jag ofta innan mens också.

  • Jibe92
    Adelei skrev 2023-02-17 14:09:20 följande:

    Grattis! 


    Jag är på ruvadag 6 , testade med vanlig teststickor det blev negativt, är det för tidigt då eller är det redan kört. När har du börjat testa?  


    är det någon som har testat ruvardag 5-6?


    Tack snälla! Började testa runt dag 6 men jag skulle säga att det är först nu dag 9 (möööjligtvis dag 8) ett mänskligt  öga kunde uppfatta strecket på rfsu-testet haha! På dag 7 intalade jag mig att jag såg någon antydan till skugga men min sambo skulle säga att det var klarblankt.
  • Jibe92

    Åh stort grattis Dumlan! Ska också på UL i mitten av nästa vecka, håller tummarna för samma tur Hjärta

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023