• LFF

    Vasektomi

    Anonym (Snippo) skrev 2023-04-16 07:51:00 följande:

    Jag tror att många oönskade graviditeter skulle undvikas om fler män (och kvinnor) förmåddes sterilisera sig. Abort är inte önskvärt, tycker jag. 


    Hur stor utredning var du, som man, tvungen att gå igenom innan vasektomin? Hur många samtal med kurator eller psykolog (eller läkare)? Hur många gånger fick du frågorna "är du verkligen helt säker på det här?",  "tänk om du ångrar dig?" och "vad säger din partner om det här?"

    Kvinnor som vill sterilisera sig (oavsett om de har det antal barn de önskar eller inte vill ha barn alls) behöver genomgå dessa frågor (samt fler av samma typ) i flertalet omgångar innan de får ok på sterilisering. Inte ens när det handlar om hälsan så går det enkelt.
  • LFF
    Anonym (Azx) skrev 2024-04-26 16:48:24 följande:
    Du citerar inte mig men jag svarar ändå. Jag var hos läkare i samband med annat ärende och tog upp detta. Fick information om att det var oåterkalleligt samt skriva på papper om att jag mottagit den informationen. Sen var det remiss direkt till läkaren med saxen. Inget annat.
    Spännande vilken skillnad det är mellan könen då. Inte förvånad, mest less.
  • LFF
    Anonym (Azx) skrev 2024-04-26 20:59:39 följande:
    Det är väl förvisso ett helt annat ingrepp på en kvinna. För oss män är det ett 5-minutersingrepp.
    Resultatet är det samma, man förhindrar möjligheten att få barn. Det är det viktiga i kråksången. Då bör även vägen fram till ingreppet vara lika enkel eller svår. Att själva ingreppet är olika komplicerat har inget med vägen dit att göra.

    Nåja, helt OT. Var bara nyfiken på hur ifrågasatta män blir av sjukvården om de säger att de inte vill ha barn och vill förhindra möjligheten genom operation. 
Svar på tråden Vasektomi