• flygrl

    Svärmor rasist

    @TS: Va vidrigt din svärmor uppför sig och deffo inget du ska acceptera. Du måste skydda dig själv och din dotter så inte hon tar åt sig att hon skulle va sämre bara pga sin hudfärg/sitt ursprung. Att mötas av rasism från främmande människor är hemskt men att behöva ta sånt från sin farmor som ju borde va en kärleksfull och stabil person i hennes liv måste ju va fruktansvärt. :/

    Är själv svart och har mött rasism i mitt liv och vet det inte bara är att skaka av sig utan det kan sätta sig djupt. Fick under uppväxten av kompisar (som själva va invandrare) höra jag va smutsig, att min hud va mörk för jag inte tvättade mig. Jag VET att jag inte va smutsig som barn eller nu som ung vuxen men ändå har det satt spår i att jag är extra noga med att hålla mig ren och dofta gott. Tänker att människor kanske äcklas av min mörka hud och tänker jag är smutsig. Nä asså, du måste skydda ditt barn så inte hon får såna här keffa tankar. Barn tar åt sig. :/

    Sen slås jag av samma som flera andra i tråden nämligen att om det kommit sådär det plötsligt kanske det kan bero på sjukdom som demens eller psykisk problematik. Eller så va hon smygrasist hela vägen som inte längre kunde dölja det när hon fick se sitt barnbarn. Så hemskt istf känna kärlek och glädje över att ha fått ett litet fint barnbarn. Rasism är ett f*****g gift!

    Kanske borde du göra som föreslagits försöka dokumentera va hon utsätter dig och barnet för. Spela in med mobilen och se till så din man fattar du inte hittar på. Och se till att skydda både barnet och dig! Ditt barn måste få en bra start i livet, inte nedlåtande skitsnack som får henne känna hon är mindre värd!

    Ta hand om dig och din dotter! Hjärta

  • flygrl

    @Tom Araya & Anonym (Fråga mer): Det kan ju möjligen va som ni säger att TS svärmor inte är rasist även om jag har svårt se det när jag läser det TS skrivit. Men visst är det absolut så att somligt som alltför snabbt klassas som rasism inte alls behöver va det, att det kan handla om missförstånd eller okunskap men också om rasistiska åsikter som inte sitter så djupt och kanske kan typ kureras genom dialog.

    Är själv försiktig med anklaga människor för va rasister om det inte är helt uppenbart och tycker det är farligt om vi urholkar begreppet för mycket. Så om det är möjligt kan det nog va bra försöka prata med svärmor va hon egentligen menar. Handlar det om missförstånd eller klumpigt sätt att uttrycka sig borde man kunna lösa problemet. Va säger TS?

Svar på tråden Svärmor rasist