Inlägg från: Anonym (Jz) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jz)

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Jag håller med att det är först och främst hamas fel att civila dör. Jag ser inte på vilket annat sätt kan Israel slåss i det här kriget, vilket hamas har startat. 


    Det är fuktansvärt det som händer men även gazabor bär ansvar för deras öde. Hamas representerar de, OCH de hade tid på sig att fly. 


    Vi får hoppas på att kriget inte ska dra på tiden utan att Israel lyckas decimera hamas, förstöra deras tunlar och ta hem gisslan. Sen får man sätta press på Israel att inte anektera gaza. Men just nu förtjänar Israel vår fulla stöd. Så länge de inte börjar bomba civila som mål, naturligtvis. Förhoppningsvis ser vi även två stater efteråt. 

  • Anonym (Jz)
    Vladdis skrev 2023-11-03 23:59:14 följande:

    Israel har ockuperat & förtryckt palestinierna i 70 år. Det är britternas fel alltihopa. 1948 sanktionerade man folkmord på över 250 000 människor för att bana väg till en judisk stat. Idag är Israel en apartheidstat. Nelson Mandelas ord om frågan är väldigt tydlig.  Israel begår krigsbrott med västvärldens godkännande. Det är inte komplext egentligen. Det handlar om att judarna nu utför massakrar med hamas som svepskäl. På exakt samma sätt som nazisterna förtryckte dom förtrycker dom palestinier. Tydligaste exemplet är right of return lagarna som särskiljer judar gentemot palestinierna. De sistn ockupationen ämnda har inga rättigheter & har levt under vidriga förhållande i över 70 år. Zionism i sitt stoltaste ögonblick. 


    Har Izrael rätt att existera?
  • Anonym (Jz)
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 11:10:35 följande:
    Håller med dig om att utvecklingen i världen och Sverige på många sätt går åt ett avhumaniserat synsätt och att högerkrafter har oroväckande stor framgång. Du tycker detta är gott. Jag finner det horribelt. Men ännu så länge är ni galningar inte majoritet.
    Hur tycker du Izrael ska agera i den här situationen? Ge ett konkret alternativ.
  • Anonym (Jz)
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 14:16:26 följande:

    Du försöker skapa ett narrativ där man som vanlig människa alltså måste kunna erbjuda militära och säkerhetspolitiska konkreta strategier för att få lov att fördöma bombregn över civila och krigsbrott? Sorry, den verklighetsbilden får du behålla för dig själv och är inget jag låter mig pådyvlas. 


    Oavsett Hamas brott, så är det Israel som nu står för mördandet av oskyldiga i tusental. Bombar, skolor, sjukhus och ambulanskonvojer. 


    krigsbrott är aldrig ett alternativ. Passivitet är ett helt adekvat alternativ om det ställs emot krigsbrott och slakt av civila.


    om man nu tycker att någonting är jättefel, då måste man kunna säga vad som är rätt. Inte mer komplicerat än så. 


    men då tycker du att Israel ska vända andra kinden, eftersom hamas gömmer sig bakom civila? Det där är fullständigt orealistiskt. 

  • Anonym (Jz)

    PS det är inte ett krigsbrott att attackera fienden som gömmer sig bland civila. Däremot är det ett krigsbrott att gömma sig bland civila. 

  • Anonym (Jz)
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 14:54:06 följande:

    Israel gömmer sig bakom random påståenden om att Hamas var på sjukhus eller ambulanser, Enbart deras ord då opartisk rapportering innifrån Gaza är tämligen omöjligt. 


    Jag är fullständigt övertygad om att det som nu händer kommer att dömas hårt av historien. 


    Farligt när Israel har bllvit en helig ko som inte kan kritiseras utan anklagelser om antisemitism.

    sanningen är nog att ni som tycker Israel agerar korrekt nu antagligen inte har någon bortre gräns alls för vad som är adekvata insatser. De skulle kunna utradera hela området med en atombomb och ni skulle fortfarande försvara det. Obegripligt.


    Det var inte Izrael som bombade sjukhuset. 


    Jag är inte så säker att det kommer dömas av historien. En indikation är arabländernas svala respons. De är inte heller så förtjusta i fanatiker som kan inget annat än kriga, och tvekar inte offra sina egna på vägen. Tyvärr har palestinsk folk varit för svag eller för indoktrinerad att bli av med dem men nu har tiden kommit.


    Israel är ingen helig ko i det här landet. Jag har bott här i 15 år och träffat en massa palestinier och gått förbi ett bra antal free palestine demonstrationer. Och det är faktiskt ganska många jag pratade med som inte tyckte att israel hade rätt att existera. Och till mig ser det ut som vad än den palestinska sidan gör, kommer de alltid ha svensk vänsters stöd. Ni ger oss era röster och vi ska se till att ni aldrig blir kritiserade. Det är i min tycke palestinier som har abonemnag på offerrollen i Sverige.

    Nej jag skulle inte försvara atombomb. Men Israel har rätt att använda all sin makt att förinta hamas - dess krigare, utrustning och infrastruktur. Det borde Palestinier själva ha gjort, och nu kommer även de betala priset. Som ryssar och putin. 

  • Anonym (Jz)
    Anonym (Wtf) skrev 2023-11-04 20:42:06 följande:

    Bara idioter talar om vänster/höger här. 


    Hamas är en terrororganisation som behöver krossas. Det visar inte minst den sanslösa attacken på oskyldiga invånare i Israel. Mord i 1000-tal och kidnappningar i 100-tal. De som försvarar sådana angrepp kan knappt kallas människor.
    Ja Israel har rätt att försvara sig och gör rätt som gör det. Vad som inte är ok från deras sida är att de gör nästan inget för att minska civila dödsfall. Det är inte ok någonstans och förtjänar också fördömmande. Men delar av skulden här ligger också hos Hamas som gömmer sig bland civila, under sjukhus, i ambulanser, och skolor i syfte att civila ska skadas för att öka omvärldens fördömande mot Israel. Det är också rena krigsförbrytelser från Hamas sida. Men som sagt Israel går kraftigt över gränsen även om de har rätt att försvara sig. 


    De som inte håller med får gärna motivera.


    Nej, du får förtydliga var gränsen går. Eftersom det enligt dig samtidigt gäller både att hamas gömmer sig bland civila och att israel går kraftigt över gränsen. Hur bekämpar man hamas på ett korrekt sätt, enligt dig?
  • Anonym (Jz)
    Anonym (P) skrev 2023-11-04 22:21:39 följande:

    Tolkar jag dig rätt att du anser att Israel har rätt att bomba barn så länge de samtidigt träffar Hamas? 


    Är det ok att 100 barn dödas för att Israel siktar på en Hamas soldat? Om inte, var går gränsen? 


    Izrael har rätt att bomba hams och dess infrastruktur. Om en soldat sitter bland 100 barn på en dagis nej då är det varken etiskt eller rimligt att skjuta en raket dit. Men om man skjuter raketer från en skola, med barn i, då är det inte Izraels uppgift att utrymma skolan.
  • Anonym (Jz)
    Anonym (P) skrev 2023-11-04 22:44:47 följande:
    Ok men du svarade inte var gränsen går? Hur många barn är det ok att döda som collateral damage för att döda en Hamas soldat?
    Gränsen går vid vad som är måltavlan, inte hur många civila har skadats. Vad gjorde de där över huvud taget? Att attackera soldater/stridande människor, utrustning och infrastruktur är OK, att sjukta primärt mot civila, tex moske eller skola utan det jag sker ovan är inte OK.

  • Anonym (Jz)
    Anonym (P) skrev 2023-11-05 08:11:12 följande:
    Nu får du förtydliga dig. Om Israel siktar på en Hamas soldat som finns i ett dagis men vet att 300 barn finns där också, var det ok att bomba då eller inte? Hamas soldaten är det primära målet men 300 barn dör i collateral damage. Eller borde Israel väntat tills det inte fanns barn där längre?
    Inte ok att bomba 300 barn för att ta ner en soldat. 
    Om man har ammunitionslager på en dagis då, med 20 operativa soldater som aktivt skjuter därifrån?
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta