• MrsXy

    IVF/ICSI 2024

    Hej jag hoppar också gärna in här. Jag har varit gravid många ggr men missfall lika många av olika anledningar. Provar nu IVF som en sista utväg. 
    Får jag fråga vilka läkemedel ni fått? Vilken stimuleringsdos? Nyfiken =) 

  • MrsXy

    Åh ok ! 
    Tror de kör doser utefter ålder, AMF, antal äggblåsor samt vikten.. Jag fick Menopur, eg 337 men dosen är sänkt. Har Amh 1,2.. Men som sagt varit gravid väldigt många ggr så inga problem med att bli gravid, men får missfall... .
    Nej ska börja i nästa vecka troligen :O Hämtat ut allt idag och är såå nervös :D 

  • MrsXy

    Nej ingen PGT. Det erbjuds bara i Sverige om man har någon sjukdom. Allt varit ua på oss. Så "otur" är vår diagnos och lite dåliga spermier enbart. 
    Så nej IVF förändrar inte missfallsrisken alls, det är bara att testa något nytt. 

  • MrsXy

    Yes ellerhur det hade varit skönt.. Men det gör man bara om man hittat något genetiskt som kan vara kaiko. I Danmark kan man dock göra det, om man känner för det. Dock har vi haft missfall I lite olika veckor så det talar snarare emot att det skulle vara något sådant. 
    Snarare "otur", men hur mycket otur kan man ha?
    Tack, ja ska bli kul att prova iallafall.. 
    Hur går det själv ? 

  • MrsXy
    Fjällfärd skrev 2024-01-12 14:35:02 följande:

    Hej hej!

    Vi ska också börja med får första runda IVF nu inom kort. Har beräknad mens nästa helg och planerad start med hormonsprutor 2-3 dagar in. 

    Sitter och hoppas på att kanske kanske det har tagit sig denna gång och samtidigt räknar ner till IVF start. Vore så skönt att slippa hela IVF processen med allt vad det innebär, samtidigt som vi är otroligt tacksamma för att möjligheten finns.

    Vår situation
    Ålder: 34år, tillsammans med min sambo i 7år.
    Barn: Inga barn alls
    Tidigare graviditeter: Aldrig haft plus på stickan någonsin. Sambo har två oplanerade graviditeter/aborter i tidiga 20års åldern.
    Försök naturligt: Försökt aktivt drygt 1.5år nu, har använt oss av säkra metoder som preventivmetod i 2år och en graviditet hade varit välkommen även då. Började alltså försöka aktivt när jag var 32år. Först körde vi bara på, därefter kollat ägglossning med ägglossningstester.
    Orsak till ofrivillig barnlöshet: Låg äggreserv. Mycket oväntat då jag fortfarande har regelbunden mens (28 dagar cykel) samt att det inte finns någon ärftlighet gällande tidigt klimakterie, tvärt om mycket sent.
    AMH: 0.28 (2.0 pmol/l) respektive 0.58 (4.2 pmol/l)
    FSH: 18 respektive 12
    AFC: ca 8-10 respektive 7
    Övrigt fertilitetsutredning: Normalt LH via provtagning, tydlig topp på LH stickor, bekräftad ägglossning med provtagning (progesteron) två cykler, har inte spolat äggledare. Har något lågt T4 på 11 men TSH inom normalspannet (1.5 respektive 2.2 i höst), hypoteros finns i familjen. Något lågt antal spermier hos min sambo, men inom normalspannet och har hög andel rörlighet så bedöms normalt/ska inte påverka negativt. 
    Mediciner/Kosttillskott: Ätit B-komplextillskott sedan ett år tillbaka. Har sedan i början av hösten tagit Thorne Basic prenatal och magnesium. Efter beskedet om låg äggreserv har vi vässat kosten hemma samt gör en rejäl boots med kosttillskott för att säkerställa att vi får i oss det vi ska. Vi tar båda multivitaminer från Thorne, E-vitamin, Q10, NAC, magnesium, probiotika, omega-3 och D-vitamin. Jag tar i tillägg NAD+ och extra Q10. 

    IVF omgång: 1
    Finansiering: Privat av olika praktiska anledningar.
    Tidigare IVF resultat: ej gjort 
    Planerad start: Nästa mens, beräknad 20/1 
    Protokoll: Kort
    Planerade hormoner/dos: Gonal-f 300 IE (maxdos pga låg äggreserv), Ganirelix Gedeon Richter 0,25mg, Ovitrelle 250mg och därefter Cycklogest vagitorium 400mg.
    ICSI: Läkaren har diskuterat möjligheten att göra hälften ICSI och hälften av äggen vanlig IVF om vi får ut flera ägg (för att se om något ökar chanserna).
    Uppskattade chanser från klinik: De kan ej säga. Statistiskt sett låga chanser. Dock hade läkaren på IVF kliniken bra magkänsla trots mina låga värden utifrån ultraljud och att jag har fortfarande har stabil menscykel. De räknar med att kunna uttala sig mer efter denna första omgång med IVF när man sett hur jag svarar på hormonstimuleringen samt förhoppningsvis kunnat plocka ut ägg och sett hur äggkvalitén ser ut med befruktningen. Läkaren har på grund av våra låga chanser diskuterat möjligheten att sätta in två embryon om vi skulle ha sån tur att vi har två som klarat sig så långt.
    Övrigt: Är lite spruträdd och generellt väldigt opepp på hela IVF processen med allt vad det innebär. Orolig för hur jag kommer må av hormonerna. Är tack och lov sjukskriven på heltid på grund av akut stressreaktion kopplat till vårt fertilitetbesked. Vi har båda en mycket långt gående barnlängtan och är av förklaringa skäl otroligt stressade och ledsna över situationen. Dock samtidigt väldigt tacksamma för att möjligheten med IVF finns. Troligtvis precis som många känner andra här <3


    Intressant, tack för väldigt detaljerad story ! 
    Vad himla chockartat att få höra det med låg äggreserv. :/ Hoppas hoppas det funkar !
    Och vad bra att ni preppat upp med vitaminer, hoppas det hjälper 
  • MrsXy

    Hej hur det för er alla?
    Jag kom precis hem efter ett äpple som gick käpprätt åt skogen
     Planen var att ta Menopur 225, i 10-14 dagar men det spårade ur då drt gick för snabbt och jag fick ta dem i bara 7 dagar och sänka dosen... 
    Gjorde äp idag fick ut 6 ägg varav 2 st var för stora och tre lite för små. I dem fanns totalt 3 ägg men inget av dessa gick att befrukta pga att äggen inte ens var mogna ! 
    Allt gick så himla snabbt, klart på en vecka bara är så ledsen och chockad... är det någon annan som varit sådär extremt lättstinulerad/fått fel dos och att äggen sen inte ens var mogna? :(

  • MrsXy

    Miro,  herregud vad tråkigt.. Vilken chock.. 
    Har du gjort ivf flera gånger eller var detta första ? 
    Kan man få någon slags secondhand opinion eller det har ni kanske redan fått ? 
    Hur lågt var amh om du vill säga och tittar de bara på det..? 
    Vad har du fått för doser och läkemedel? Om du vill säga.. 
    Jag tycker verkligen det verkar vara en djungel som är helt ologisk ibland. Ibland svarar man ju inte alls som tänkt.. beroende på olika doser och läkemedel.. har ni provat flera olika? 
    Hoppas ni hittar en väg framåt.. !

  • MrsXy
    Anonym (miro) skrev 2024-01-24 21:39:26 följande:

    MrsXy / EmmyLO. Det var mitt första IVF försök. Började med Synarela 4 spray/dag under två veckor. Startade efter de två veckorna med Bemfola maxdos, och minskade samtidigt synarela till två spray/dag. Sen hände inget. Fick lämna flera östradiolprov som samtliga visade för lågt värde, samt gjorde 2 ul som visade att endast en blåsa börjat växa, men inte tillräckligt. Efter 13 dagar med Bemfola fick jag besked om att bryta behandling.

    Utredningen visade på AMH på 0,6, inga andra "fel".

    Vet inte var vi skulle vända oss för en second opinion, bor i Norrland och finns bara en klinik inom rimligt reseavstånd... 

    Tack för omtanken ❤️


    Tack för ditt svar. Men, det borde ju finnas andra regimer att testa innan man dömer ut er? 
    Det finns ju flera med lägre AMH, tex 0,15 läste jag någon här som hade, som man testade olika regimer för att få det att fungera..
    Det hänger såklart inte bara på AMH; hur är ditt AFC, alltså antrol follicle count, dvs antal äggblåsor på vanligt ultraljud? Där får man ju en lite klarare bild på äggreserven. 
    Ring runt till olika landsting, fråga om remiss till andra landsting kanske? Förstår om du inte orkar... Och förlåt om jag isåfall kommer med en massa tips... Känner bara att 0,6 i AMH är inte så himla lågt, och ni har ju bara fått en chans... Första rundan är väl bara en "testrunda" ändå? 
    Ibland funkar ju olika stimulering mer eller mindre bra.. 
    Det är en djungel... jag har själv precis gjort min första IVF; som inte gick alls som väntat. Blev alldeles för snabbt stimulerad och de fick sänka dosen (hade Menopur). Sedan när de skulle plocka ägg, fick de ut 5 ägg men bara 3 st ägg fanns i, och Ingen av dessa ägg var mogna. Så äggstockarna hade reagerat snabbt genom att ge jättestora blåsor, men med omogna ägg... Är också helt nedslagen men av anledningen att vi haft 7 missfall och detta var vårt "sista försök" mentalt, med varandra.. Men ska se om de kan erbjuda en annan regim... 
    Lycka till iallafall ! <3 Och ge inte upp.. (sorry igen om jag är för tjatig..) 
  • MrsXy

    Är det någon som gjort IVF som fått enbart omogna folliklar? 
    Vi fick ut bara 5 folliklar (med 3 ägg i sig), inget av dessa ägg var mogna.
    Tog Menopur 225- som sänktes till 150 men sprutade bara totalt i 6 dagar så anta att det var för kort tid... 
    Någon annan som gjort kort protokoll som spårat ur totalt?
    Jag fick jättestora blåsor redan på dag 4... 
    Hur kör ni, långt eller kort protokoll och varför? Berätta gärna :)

Svar på tråden IVF/ICSI 2024