• Weysan

    IVF/ICSI 2024

    Hej! Hoppar in här med om det är okej. 

    Jag och min sambo ska också påbörja ivf snart. Min mens kommer nästa vecka och då påbörjar vi med sprutor. Vårt problem är manlig faktor då sambons simmare har avvikelser på flera fronter. Vi har försökt skaffa barn i över 1 är nu. Aldrig plussat..  har ju sin förklaring nu...

    Så nervös och orolig att det inte ska fungera. Men ser framemot vad 2024 kan ge! 

  • Weysan

    Hej igen! 

    Jag börjar med sprutorna imorgon. Ultraljud på onsdag den 24 januari för att se hur det ser ut med äggblåsorna och därefter boka in eventuellt äggplock 😊 

    Riktigt nervös nu och skräcktankarna har ökat ju närmre vi kommer. Så rädd att det inte ska gå. 

  • Weysan
    Sofia1332 skrev 2024-01-18 19:41:40 följande:
    Känner igen mig i det du beskriver. Man hinner tänka såå mycket och oftast är de ju de negativa tankarna som man lättare fastnar i. Man vill så gärna att det ska gå!! jag gör allt i min makt för att tänka en dag i taget och att verkligen inte försöka ta ut något i förskott... Det är svårt att tackla alla olika känslor! 
    Ja precis! Bara rädd att hoppas, känns som att ju mer jag hoppas ju mindre chans att det kommer ske (vet är i mitt huvud bara). Jädra hjärnspöken
  • Weysan
    Fjällfärd skrev 2024-01-17 22:31:56 följande:

    Dock har jag inte velat dela med mig till mina nära och kära av vad som hände idag. Vi sitter, som jag har skrivit tidigare, och räknar ner till start med hormonerna nu när min mens ska komma i helgen. Men jag har faktiskt fått ett svagt positivt gravtest idag ett par dagar innan min mens (tidigt test).


    Jag hade avvisat det i morse som negativt men glömd det framme i badrummet. Skulle slänga det när jag såg det men dubbelkollade och såg det svaga strecket. Ringde min sambo i rena förskräckelsen för att se om han också såg det på videon, vilket såklart kvar svårt. Tog ett nytt test då jag inte kissat på över 4h och det visade samma ljusrosa sträck... Grävde fram gårdagens negativa test ur soporna för att jämföra (don't judge, det låg överst och jag hade lagt tillbaka det i förpackningen, men ärligt så hade jag nog grävt efter det om det var så) och man ser absolut en skillnad.
    Jag känner mig helt tom. Som att jag håller andan. Kan inte tro att det är sant. Över 1.5år har vi försökt aktivt (+ ytterligare 2år med säkra perioder som preventivmetod och succesivt slarvade) och jag har blivit diagnostiserad med mycket låg äggreserv i höstas. Detta är första positiva sträcket jag någonsin haft. Jag vet att det är en chans att det här inte fortsätter att utveckla sig som det ska men för första gången någonsin så har vi en liten liten chans. Fy fan. Jag vet att det är tudelade känslor att läsa om andras positiva gravtest i IVF tråden men tror ingen annan än ni kan förstå vad det här innebär. 
    Lägger med två bilder. Den första bilden är kontrasten höjd på för att strecken ska synas tydligare. De syns inte så mycket i verkligheten. Mer som den andra bilden. Men visst skulle ni också säga att det är streck på de två nedersta? Det är svagt ljusrosa i verkligheten...
    Åh!! Grattis!!!
  • Weysan

    Hej alla! 

    Lite uppdatering från min sida: 

    Den 19 januari började jag med mina sprutor. Jag tig Gonal-F med dos på 225. Den 24 och 26 januari hade jag ultraljud. Den 26 januari beslutade dom at äggplocket skulle ske på måndagen dem 29. 

    På äggplocket fick de ut 12 ägg. 3 ägg var omogna. Endast 3 ägg befruktades varav 1 utvecklades som det skulle. Det var först planerat för återföring imorgon Den 1 februari men Livio ringde imorse och sa att de vill föra över embryot idag istället. 

    Så i eftermiddags fick vi tillbaka ett fint embryo som redan hunnit dela sig till 8 celler. Min officiella testdag är på alla hjärtans dag! 

    Läkaren sa att de andra två äggen var inte lika bra men att de ska fortsätta odla dem till dag 5-6 för att se om de kan komma ikapp. 

    Så nu börjar ruvardagarna! Nervös, spänd och orolig på samma gång 🙊

  • Weysan
    Zingostardust skrev 2024-02-03 19:05:35 följande:

    Imorse tog jag test som visade gravid!!! Kan inte tro det, med blödningar känns det overkligt! Kontaktade ivf kliniken som sa att man kan blöda av cyclogesten och ibland fram till UL. Det har gått lite upp och ner med blödningsmängd och färg men har hållt sig väldigt lite hela tiden så håller tummarna! Haft lite mer molvärk och lite svårt med mat. Känner mig lätt illamående eller helt osugen på mat annars inga andra symtom. 

    Håller tummarna för er andra och att ni också får se ett plus!! 💫💫💫


    Åh stort grattis!!
  • Weysan

    Zingostardust
     
    Tänker på dig! Jag håller tummarna och hoppas innerligt att du får bättre bemötande av vården framöver..  ❤️

  • Weysan

    Lycka till alla på er resa nu! Håller tummarna ❤️ 

    Jag är på ruvardag 12, har testadag den 14:e. Testade tidigt och visar sig att jag är gravid! Så tacksam just nu. Aldrig plussat innan och det är många känslor nu. Hoppas allt går vägen  

  • Weysan

    Tack snälla alla!! ❤️❤️ 

    Jag har stor respekt för denna resa och är helt förundrad att ens barn blir till på en naturlig väg. Ju mer jag läst på ju mer mirakelkänsla känns det som (klyschigt jag vet). 

    Nu hoppas jag det går hela vägen men tar en dag i taget. 

    Jag har inte så mycket symtom. Har molande känsla i livmodern, lite som innan mens fast svagare. Jag har lite ömma bröst men hade det sen jag började med progrestron. Sen är jag allmänt trött men inte så farligt ännu. Antar att det utvecklas ju längre tiden går. Utöver det känns det normalt, förutom att jag har svårt att tro på det 🙊

Svar på tråden IVF/ICSI 2024