• EFW

    IVF/ICSI 2024

    Hej, 
    Jag är ny här men hänger en del i 35+ gruppen 😊 Jag och sambon har försökt att bli gravida i nästan ett år. Eftersom jag blir 40 nu i vår så sökte vi hjälp och det visade sig att det är manlig faktor som spökar hos oss. Jag har barn sedan innan så hade det lite på känn men tänkte att även min ålder kan spela in. Men men, mitt AMH värde ser bra ut så nu är det IVF på G. Jag väntar min mens runt den 20/2 och då går starten 😅 Vet inte alls hur jag ska hantera allt, nu är ju förväntningarna höga både hos mig och sambon att det kommer bli en bebis till nästa höst/vinter. Har nog aldrig förut hoppats så mycket på något i hela mitt liv ❤️🙈
     


    Ville bara säga hej då jag tänkte börja hänga här också 😊

  • EFW
    Smörblomman24 skrev 2024-02-02 14:49:22 följande:
    Välkommen! Spännande att ni är igång Glad håller tummarna!! Hjärta kommer gå så bra!
    Tack så himla mycket ❤️ Håller tummarna för dig också, för vist ruvar du? 🥰
  • EFW
    Smörblomman24 skrev 2024-02-02 15:52:13 följande:
    Exakt, insättning förra tisdagen :) så det är nervösa dagar! Hjärta
    Så spännande, förstår att det blir en jobbig väntan. ❤️ Hur fungerar det med gravtester, när kan man göra dessa. I vanliga fall så kan man ju börja testa vid CD 10 om man är nyfiken, men gissar att det är annorlunda vid ivf? 😊
  • EFW
    Awesomeginger skrev 2024-02-03 10:59:24 följande:
    Skulle säga att man brukar få testdag ca 14 dagar efter återföring ( beroende på om de är 2/3 dagars eller blasto).
    Jag testade positivt 11 dagar efter återföring med clearblue känsligare test och då var de super stark så kunde säkert fått positivt flera dgara tidigare.
    Vid detta återföring kommer jag göra 10 dagar efter då vi har massa planer kommande dagar där och vill veta 

    Ja 14 dagar är ju en väldigt lång väntan, men får man mensen innan man hinner plussa då om det inte tagit sig, eller kommer progesteronet man tar stoppa mensen även om man inte är gravid? 


    Har en känsla av att jag kommer fusk testa innan jag också 😅 Håller tummarna att du får ett pluss! ❤️

  • EFW
    Zingostardust skrev 2024-02-03 19:05:35 följande:

    Imorse tog jag test som visade gravid!!! Kan inte tro det, med blödningar känns det overkligt! Kontaktade ivf kliniken som sa att man kan blöda av cyclogesten och ibland fram till UL. Det har gått lite upp och ner med blödningsmängd och färg men har hållt sig väldigt lite hela tiden så håller tummarna! Haft lite mer molvärk och lite svårt med mat. Känner mig lätt illamående eller helt osugen på mat annars inga andra symtom. 

    Håller tummarna för er andra och att ni också får se ett plus!! 💫💫💫


    Grattis!! 😍❤️ Så då är dina blödningar inte från livmodern då, eller hur fungerar det. Jag gissar att cyclogesten är progesteron? Känns som det finns så mycket att lära sig 😅
  • EFW
    Anonym (Mimmi88) skrev 2024-02-03 21:55:13 följande:

    Äggplock gjordes i fredags,  5 folliklar men bara 3 ägg. 1 omogen, 1 halv mogen och 1 mogen.
    Den halvmogna klarade sig inte och den mogna blev inte befruktade. Känns skit 😭 önskar er andra lycka till ❤️


    Nej så tråkigt! ❤️
  • EFW
    Smörblomman24 skrev 2024-02-03 12:02:36 följande:
    Jag har fått testdag 8/2 så jag ska försöka hålla mig :) kör FET utan stimulering så det är som i en vanlig cykel, tog dock ovitrelle på insättningsdagen också och den kan visa positivt gravtest upp till 10dgr så innan dess ska man inte testa :) men riktigt nervigt nu! Smått illamående idag men vågar inte hoppas för mycket. Hjärta
    Så spännande, det är ju snart! Håller tummar och tår 😍❤️
  • EFW
    Zingostardust skrev 2024-02-04 13:17:47 följande:

    Tack för gratulationerna! 🥰 UL känns så långt borta! Har svårt att släppa tankar om blödningarna. Så ska ringa imorgon så får dom lugna mig igen. 

    Jag förstår det som att slemhinnorna blir skönare och lättare blöder av progesteronet. Den sorten jag tar är cyclogest =p 

    Hur går det för er andra? Hur känner ni som ruvar?? 


    Verkligen en jobbig biverkning när man har plussat, men ändå skönt att man kan få prata av sig oron med kliniken. ❤️ 

    Jag har fått min glada gubbe i går och känner mig positiv att mensen kommer komma som den ska om 14 dagar. 😊 Men kommer antagligen få tusen symptom in i det sista innan ivf provessen drar igång 😂😅
  • EFW
    Zingostardust skrev 2024-02-05 08:43:32 följande:

    Helgen var tung. Hade förmodligen ett tidigt missfall igår em. Ska prata med kliniken idag. Väntar på deras samtal just nu. Försöker att inte låta det påverka mig för mycket. Men känslorna tar över. Jag hoppas att de går med på blodprov för hcg för att se om det ökar som det ska eller om det är ett missfall. Orkar inte vänta på UL för att få veta om det finns nått där eller inte. Även om hoppet är det sista som lämnar tror jag tyvärr inte denna gång blev våran gång ändå. Det var lite för bra för att vara sant. 

    Hoppas ni andra har mer tur än oss! ❤️


    Nej så jobbigt! ❤️ Hoppas du får komma och ta hcg prov och att blödningen inte betyder missfall utan att allt ser bra ut.
  • EFW
    Zingostardust skrev 2024-02-05 14:09:17 följande:
    spännande med äggplocket! Bra mängd med ägg! Vi hade bara 7 äggblåsor med 3 st som slutresultat. så låter lovande för er :) 

    Tack! Inga blodprov i nuläget. Ska ta ett nytt gravtest imorgon. Om det är positivt ska jag höra av mig till kliniken igen så ska de se med läkaren hur vi ska fortsätta. 

    Var väl inte supernöjd med hon som svarade tyvärr. Hon frågade inte så mkt och sa direkt att det troligen var en kemisk graviditet. Hon frågade inte ens varför jag trodde det var missfall. Jag förklarade ändå att jag fick två blodklumpar på eftemiddagen i samband med att jag kände mig riktigt dålig. Därav min tanke om missfall. Tog ett test nu som fortfarande visar positivt så ska bli spännande att se vad de säger om det fortsatt är positivt imorgon. Gissar att det kanske är kvar något som gör att det är positivt eller att det är hcg som inte hunnit sjunka ännu. Fick inte så mkt förklarat idag så hoppas på mer svar imorgon! 

    Ush, blev så mycket mer ledsen än vad jag trodde. Men ska ta nya tag och fokusera på äggen vi har kvar i frysen. Håller tummarna att nån av dom blir friska graviditeter. 

    Tack för all stöttning! Hjärta
    Det är klart man blir ledsen ❤️ Jag hoppas det bli ett positivt test i dag och som flera har skrivit så kan man ju blöda och vara gravid. Och om det är en kemisk grav så håller vi tummarna för äggen i frysen. Skickar massa styrkekramar! 
Svar på tråden IVF/ICSI 2024