Inlägg från: clarababa |Visa alla inlägg
  • clarababa

    Vi som planerar barn 2025

    Hej! 

    Vad spännande med syskonförsök! Jag sitter i en liknande situation som dig, jag och min sambo fick en son i augusti 2022 och planerar nu att försöka för syskon i maj. Jag vill ha tre barn men han vill helst ha två.

    Jag har också tempat, dock med Natural Cycles och sonen blev till på första försöket. Det enda jag gör just nu för att förbereda mig är att äta folsyra. Vilka kosttillskott äter ni?

    Har ni börjat försöka ännu?

  • clarababa
    19977 skrev 2024-04-03 22:06:51 följande:
    Så kul, gjorde ni några förberedelser inför sonen?

    Jag äter multivitaminer för gravida/ammande, extra magnesium, mjölksyrabakterier, omega-3 och D-vitamin! Sambon äter multivitamin och D-vitamin bara.

    Jag har ägglossning vilken dag som helst nu, men vi skippar att försöka denna ÄL. Men såfort denna har passerat så ska vi sluta skydda oss (= sluta med pull-out-metoden haha).

    Jag är lite orolig dock, för jag blir lite besatt av att se till att få till det ordentligt vid ägglossning. Vill gärna maxa chanserna och ha sex typ varje dag, men sambon känner sån press då (vilket är förståeligt) och tycker att det känns som att vi har ett schemalagt samliv haha. Hur gick det för er när sonen blev till? Låg ni varje dag innan ÄL?
    Ja jag åt rosenrot, bisolvon, folsyra och d-vitamin. Sambon tog d-vitamin och bisolvon. Var så nojig att inte bli gravid haha så ville verkligen maxa chanserna när man inte ens visste om man kunde bli gravid ens. 

    Åh vad spännande, då börjar vi båda bebisverkstaden nästa månad alltså.

    Haha förstår din besatthet och förstår samtidigt din sambo. Vi låg två dagar innan och en dag innan ÄL. Låg ni massor när erat första barn blev till? Hade du lätt att bli gravid?

    Nu inför nästa försök vill jag gärna ha en flicka så jag har läst massor här på fl och om shettlesmetoden och verkligen nördat ner mig. Vi ska prova att ligga 4 dagar innan ÄL, jag ska ta replens gel för att få lägre ph-värde och sambon ska duscha varmt innan tex. Vore kul om det skulle funka men blir såklart lika glad om det skulle bli en pojke.

    Jag är så jäkla spänd på att se hur det kommer att gå, är ju lite av en gamble att endast ligga 4 dagar innan ägglossning. Så det kommer säkert ta längre tid att plussa denna gång.


  • clarababa
    19977 skrev 2024-04-05 21:40:35 följande:

    Åh vad kul att ni gick all in! Jag körde också bisolvon och rosenrot, fast jag minns inte helt om jag gjorde det den månad det tog sig. Dumt att jag inte skrev någon dagbok? tror jag åt bisolvon litegrann den månad det tog sig, men rosenrot tog jag bara en månad.

    Okej, så ni låg 2 dagar i rad innan ÄL? Vi låg inte varje dag, men fick till det varannan dag både innan, under och efter ÄL iaf. Vi låg Dagen innan samt 3 dagar innan ÄL när vår dotter blev till. Så då borde det ju blivit en pojke kan man tänka sig? ;) Vi var dock på spa dagen innan ÄL och badade varmt så det kanske var därför det blev en tjej enligt den teorin hehe.

    Haha ja det låter faktiskt lite risky att sikta på att inte ligga senare än 4 dagar innan ÄL. Då gäller det att spermierna är långlivade. Hoppas ni lyckas med ert experiment!

    Det ska bli så kul att följas åt! 


    Ja precis två dagar i rad innan ÄL låg vi.
    Haha ja alla dessa teorier kring att påverka könet är ju ingen garanti, men det kanske kan öka chansen lite för det önskade könet. Ahhh då kanske vi får boka in en spa dag då haha. Om det inte tar sig med att ligga 4 dagar innan ÄL kommer vi säkert korta ner till 3 dagar nästa ägglossning, man är ju så sjukt otålig haha.

    Bara längtar efter att få vara gravid igen, och hela resan med att plussa och få berätta för familj och vänner.

    Det ska bli så kul att följas åt! Och kul att det blev lite liv i denna tråd som jag såg att du postade i januari :)
  • clarababa
    VirvelnM skrev 2024-04-05 20:19:39 följande:
    Kul, det är så spännande! Jag använder redan natural cycles så kommer följa tempen så vet inte om jag ska komplettera med äl-test också. Var nära på att beställa äl-test tidigare idag, men gjorde aldrig det. Hur ska ni göra? 😃
    Vad spännande med första barnet! 

    Jag använder också NC men funderar på att följa ÄL med tester också för att vara extra säker. Eftersom jag har en son på 1,5 år som jag och sambon sover med varannan natt var i varsitt rum så sover jag inte alltid så sammanhängande så kan nog bli svårt för NC att hitta den exakta dagen för ägglossning.

    Innan jag blev gravid med sonen provade jag med ÄL tester men fick aldrig utslag trots att jag fick bekräftad ägglossning i appen?? Läste sen att alla inte får utslag på dem konstigt nog, undra varför.
  • clarababa
    IamGabs skrev 2024-04-06 14:24:53 följande:
    Spännande med teorier kring om man kan påverka barnets kön! Är det något mer ni tänkt göra för att möjligen påverka? :) Jag har läst på lite smått då vi väldigt gärna skulle vilja utöka familjen med en dotter (att även vi skulle bli jätteglada för en son behöver man knappt nämna va?) och i första hand tänkt ligga innan äl. Har även läst en del om ställningar, värme och utebliven orgasm för kvinnan men jag kanske har missat något mer. 
    Vad kul att ni också ska försöka öka chanserna för att få en dotter! Blir jättekul att se sedan om vi lyckades eller inte. 

    Hmm vi gör nog bara det som jag nämnde tidigare + att sambon ska skippa koffein och nikotin samma dag. 

    Ja precis, de du nämner har jag också hört. Man "ska" ligga i tex missionären för att de mindre snabba X spermierna ska få en chans att hinna tillägget då de är segare än Y spermierna men lever längre och klarar en surare miljö. De mest påverkande faktorerna verkar vara just att ligga 3-4 dagar innan ÄL samt att försöka få till en sur miljö där nere. Antingen genom att ändra sin kost eller att använda ett gel med lågt ph värde som jag tänkte göra. Har även köpt hem ph-stickor för att kolla värdet haha. Har även läst att mannen ska undvika koffein typ timmarna innan man ligger och att man ska ligga mycket från mensens slut till dagen man tänkt sluta innan ägglossningen. 

    Haha finns så sjukt många do's and dont's så man blir helt snurrig. Är omöjligt att följa alla och speciellt om man tänkt ändra sin kost.
  • clarababa
    19977 skrev 2024-04-07 19:22:55 följande:

    Haha åh vad kul att höra alla knep! Blir intressant att se vad det blir för något. Jag har en vän som precis fick sitt andra barn (hon har två söner) och hon försökte med få-en-tjej-metoden men det funkade inte för dem.Tungan ute

    Jag har ju redan en dotter men hade tyckt det vore superkul med 2 döttrar. Jag har en fördom om att två syskon av samma kön kommer stå varandra närmre under livets gång, än vad två av motsatt kön gör. Men så behöver det såklart inte bli.

    Min sambo är en stor kaffedrickare och snusare, även samma dag som ÄL med dottern hehe. Missionären var det dock (fast jag överst). Men vi kommer inte göra något speciellt för att försöka få en dotter den här gången. Jag tror inte tillräckligt mycket på att det går att påverka , jag tror mer på att det är ägget som väljer ut vilken spermie som får komma in. Däääremot kör jag stenhårt på alla myter om hur man ska öka chansen att få tvillingar haha! Ska äta mycket okra, maca-roots, baka bröd på cassavamjöl och dricka mycket mjölk haha. Hoppas på tvillingar Tungan ute


     


    Absolut är det ägget som bestämmer vilken spermier som släpps in, men om det då finns fler X än Y spermier på plats är det ju en lite större chans att en X spermie blir vald.

    Haha vad spännande med teorierna om att få tvillingar! Har du några tvillingar i släkten?
  • clarababa
    IamGabs skrev 2024-04-11 06:43:31 följande:

    Kul att se om det blir flickor och tvillingar i denna tråd! 

    Både jag och min partner har absolut mest pojkar i släkten (därav att vi önskar en flicka). Jag har massa bröder, han med. Våra föräldrar har också mest bröder osv. Chansen att vi får en flicka känns låg men vi försöker påverka. Det återstår att se om metoderna funkar för oss! Däremot var min förra graviditet faktiskt en tvillinggraviditet, men tyvärr förlorade jag den ena under graviditetens gång. Hopps att du 19977 för uppleva glädjen och överraskningen med tvillingbesked under första ultraljudet!


    När skulle ni andra göra första försöket? Redan i april eller framåt sommaren? 


    Beklagar förlusten av ena bebisen. 

    Åh okej många grabbar omkring er alltså. Antar att 17-bebisen är en pojke? Undra hur mycket sådant påverkar? När jag läser om att påverka könet är det ingen som nämner att gener har en stor betydelse. Jag tänker att det alltid är 49% för flicka och 51% för pojke och även för er. 

    Jag och min sambo gör första försöket i maj, min ÄL är beräknad den 18/5.

    Ska ni försöka nu i april? 
  • clarababa
    IamGabs skrev 2024-04-20 16:26:11 följande:
    Hoppsan, här kom ägglossningen betydligt tidigare än räknat! = missad chans på tre dagar innan äl 😂😬
    Ojdå! Försökte ni ändå?
    Längtar så tills jag också får göra vårt försöka försök! Ska bli spännande att se hur det går för oss som vill ha flickor
  • clarababa
    IamGabs skrev 2024-04-23 06:41:07 följande:
    Det gjorde vi! Men bara en gång samma dag som positivt äl-test, så får vi se om det går sig. Hoppas!!

    Ja herregud väntan känns så lång i längtan och med förberedelser. Har ni haft maj som försökstart länge? Alltså är det planerat sedan länge? ☺️
    Åhhhh vad spännande! Jag håller verkligen tummarna för att det tog sig.
    Hoppas du tycker att tiden går någorlunda fort nu fram till bim.

    Ja det har varit bestämt sen 3-4 månader tillbaka och nu är det snart dags :')

    Hur var din förra graviditet? 
  • clarababa
    IamGabs skrev 2024-04-23 17:32:55 följande:

    Åh så pirrigt! Ser fram emot att höra hur det går för er! Finns det någon anledning till att ni satsar just nu? 😍


    Den var minst sagt en berg-och-dalbana. Oplanerad graviditet, tvillingbesked och sedan MA med den ena. Men graviditeten var bra i övrigt och ut kom en frisk pojke! Den här önskade graviditeten är på många sätt raka motsatsen. Sjukt planerad, 30+ med fast jobb och radhus. Det känns så spännande att verkligen planera barn den här gången ☺️


    Ja anledningen till att vi väntat till maj är för att jag pluggar just nu, och om jag blir gravid i maj har jag förhoppningsvis hunnit plugga färdigt tills bebisen kommer. Pluggar till systemvetare.

    Skönt att du mådde bra utöver förlusten av ena bebisen. Min graviditet var jättebra så nästa kommer säkert bli skit hahaha.
    Hur gammal var du när du fick sonen? 

    Jag var 22 när min son föddes (planerad in i minsta detalj) och drömmen var alltid att få nästa barn nu när jag är 24 men det sköts upp i och med plugget. 
  • clarababa
    IamGabs skrev 2024-04-28 20:10:08 följande:

    Ah, jag förstår! Ja skönt att vara klar med studierna innan bebis kommer, så att det blir ett naturligt avbrott. 


    Neeej, så behöver det ju inte bli! Hoppas att även denna blir jättebra och att du kan få njuta av både graviditet och vara färdigutbildad 👏🏼

    Jag var 24 med sonen och nu är jag?herregud?31! 


    Ja vi får hoppas att alla våra graviditeter blir bra.

    Men vad häftigt att förhoppningsvis få uppleva att skaffa barn både som 24 åring och som 31 åring! 
  • clarababa
    IamGabs skrev 2024-05-02 18:20:27 följande:
    Hoppsan hejsan, det tog sig på första!! 😭😭💞 Och ja 19977, min dåliga karaktär håller i sig när det kommer till testning innan bim 😂
    STORT grattis!!!!! Åh vad roligt, första plusset i tråden!
  • clarababa
    Anonym (Ylva96) skrev 2024-05-02 18:10:29 följande:

    Hej! 


    Så roligt med en tråd kring detta.
    Vi fick vår första för ett halvår sedan, är 28 år gammal idag och jag fullkomligt älskar att vara mamma. När jag blev gravid med min lille så kom jag också in på min drömutbildning, valde att skjuta upp dem studierna och påbörja när min lille kan börja förskola. 


    Vi har nu börjat fundera på att vi velat ha ett syskon men samtidigt vill jag också börja studera. Min utbildning är lång, 6 år. Vill helst inte pausa studierna för graviditet. 


    Vi har pratat om att försöka skaffa nummer 2 nu och att jag påbörjar studierna efter det eller så påbörjar jag studierna nu och försöker med nummer 2 när jag är färdig (kommer då vara runt 35).

    För och nackdelar med att ha barn så tätt som det isåfall kommer bli? För och nackdelar med att studera före barn nummer 2? 


    Hej! Vad kul att du kom in på din drömutbildning och grattis till lillen, vad ska du plugga till?

    Jag har en 1,5 åring och pluggar samtidigt vilket har gått över förväntan. Men man behöver verkligen se till att man pluggar när barnet är på förskolan och då är det inga problem alls. Jag och min sambo har valt att försöka för syskon nu fastän jag inte är färdig med min utbildning. Vi resonerar så att skaffa barn kan du inte alltid göra, men plugga kan du alltid göra. Alltså du kan plugga oavsett hur gammal du är. 
    Så min tanke är såklart att det är bättre att skaffa syskon nu och sedan påbörja din utbildning.

    Att ha täta barn är inget jag har erfarenhet av men min bästa vän har 1,5 år mellan sina barn och det är såklart påfrestande men hon tänker att de kommer att ha mycket glädje av varandra när de blir äldre.
  • clarababa
    Anonym (Dimo) skrev 2024-05-12 21:40:27 följande:

    Här har vi en till som ska börja försöka snart! 😃 
    Tanken är att börja vid nästa ägglossning (om ca 2 veckor) och jag är sååå taggad!! Men också livrädd för det är första barnet och det känns som att jag inte har koll på någonting😂
    Känns som det finns ett och annat jag kommer lära mig från den här tråden! 


    Vad spännande! Det är så pirrigt att påbörja resan att bli gravid. 
    Ja och sen finns det ju massa bra info på nätet, när jag planerade mitt första barn läste jag boken "Vattnet går" av Gudrun Abascal och Nina Campioni och lyssnade på massor av poddar om graviditet och förlossning. Det hjälpte mig otroligt mycket.
  • clarababa
    Mirrorball skrev 2024-05-15 15:04:40 följande:

    Hej!

    Hoppas man får vara med här på allas resor och förhoppningsvis snart kunna påbörja resan själv 🥹

    Är 32 och min sambo 38 och vi planerar vårt första barn tillsammans 2025 och har börjat försöka nu.

    Förstår att det kan ta tid och jag är orolig att jag ska bli besviken. Känns som en helt ny värld det här och mycket information med tester, temp och så vidare.

    Trackar idag med NC och Oura och har cyklar på 25-37 dagar ungefär. Så mycket att hålla koll på 😂


    Välkommen hit! Vad spännande med första försöket. Ja ovissheten kring hur lång tid det kommer ta att plussa är sjukt jobbig. NC är jättebra, det kör jag också med. Tar du även ägglossningstester?

    Sambon och jag har nu gjort vårt första försök med stopp 3 dagar innan beräknad ÄL (för att öka chansen att få en dotter) och min ÄL ska ske idag enligt NC, så väntar på en temperaturhöjning nu. Tog ÄL test igår men fick en tom gubbe, tillhör förmodligen dem som inte får utslag men ville prova ändå. Har bim den 27e, nu börjar den långa väntan på att få testa.
Svar på tråden Vi som planerar barn 2025