Inlägg från: Anonym (Dagens i-landsproblem) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dagens i-landsproblem)

    Ta mobilen

    Japp det är 100 % ok.

    Du har inget att göra? Skaffa dig en hobby. Det kommer du att må bra av på både kort och lång sikt.

    Får du ingen hjälp med att hantera ditt beroende och självskadebeteende??

  • Anonym (Dagens i-landsproblem)
    Anonym (d) skrev 2024-01-20 13:23:40 följande:

    Nej, jag håller inte med andra om att det skulle vara rätt. Hur ska TS kunna ha kontakt med sina nya vänner som hn förhoppningsvis får, använda appar på ett bra sätt för att klara vardagen och nykterheten? Hålla koll på klockan, väckarklocka och allt annat som kräver x antal extra prylar. Att de har rätt att kolla igenom telefonen ibland om drogmisstanke finns kan jag köpa men att begränsa en 17åring och dennes rätt till privatliv. Nej då känns det mer som att folk inte inser vilket hjälpmedel en telefon kan vara. Snapchat skulle förbjudas såklart men att inte ha en telefon alls blir ett för hårt straff som kan gå helt fel...


    En telefon tar inte bort möjligheten till andra förbättringar...


    Vännerna kan man ringa till/från föräldrarnas mobil. Ts kan ha en väckarklocka och ett armbandsur. Appar kan man leva utan. Ts har ändå rätt till ett privatliv, det är inget som är beroende av en mobil eller inte.
  • Anonym (Dagens i-landsproblem)
    Anonym (d) skrev 2024-01-20 13:35:34 följande:

    Nu gick jag inte in på alla detaljer kring appar/telefonens funktioner då det finns x antal fler exempel som blir krångliga. Att inte ha bank-id t.ex. Men för långt att skriva om.


    Att messa kompisarna från förälderns mobil tar bort allt privatliv direkt. Kompisarna kan inte dela privata saker och det måste hålla sig till när TS är på samma plats som sina föräldrar. Dvs inget dagtid, vid hobby knappt alls.


     


    Plus björntjänst om de vill kontrollera TS är det bättre att de kan följa vars hon är istället för hon kan hamna i trubbel utan att kunna få hjälp.


    Ja du får tycka vad du vill men ts behöver ingen telefon och så är det bara. Även om bank-ID är viktigt så är det ingen nödvändighet, särskilt som den nästan alltid används tillsammans med annat på telefonen, och om det är andra situationer så finns alltid alternativa vägar för login eller vad man behöver göra.

    Nej, inte sms. SAMTAL. Meddelanden är varken livsnödvändigt eller någon mänsklig rättighet. Kan inte dela privata saker...? How about umgås och prata!
  • Anonym (Dagens i-landsproblem)
    Anonym (Nea) skrev 2024-01-20 13:57:38 följande:

    Vill du ha en mobil?

    Sköt skolan så du får behålla ditt studiebidrag.
    Skaffa ett extrajobb så du får lön.

    Vips har du råd att köpa en mobil.


    Studiebidraget får ts först när hon är myndig. Innan dess är det ett bidrag till vårdnadshavarna, just för att ungdomar ska slippa arbeta som omyndiga och istället få en utbildning.
Svar på tråden Ta mobilen