Inlägg från: theremustbeabetterway |Visa alla inlägg
  • theremustbeabetterway

    Vi som genomgår IVF 2024

    Hej! 

    Hoppas ni som väntar på insättning får göra det, vet hur jobbigt det är när man inte ens får göra en insättning!

    Vi gjorde IVF/ICSI i februari för ett år sen och startar upp igen nu idag för nästa äggplock. Förra äggplocket började jag på 150 IU menopur och ökade till 187,5 IU. Då fick vi ut 22 ägg, 15 mogna, 12 befruktade och 7 blastocyster i varierande god kvalitet från 5AA till 4BB.

    Färskåterföringen blev en kemisk graviditet/missfall och första frysåterföringen blev ett missfall i vecka 5. Vid andra frysåterföringen hade ett embryo tinats och inte överlevt och det andra som återfördes blev ett minus. På det tilltänkta fjärde försöket hade alla tre resterande embryon vi hade i frysen dött under upptiningen och vi fick åka hem utan något återfört. Det var hemskt. 

    Så nu är vi tillbaka till äggplock igen. Börjar med 187,5 IU menopur denna gång då jag fick stimuleras lite längre än vanligt förra gången. Hoppas på att det var ett labbfel som orsakade att våra embryon dog av upptiningen sist, och att det inte är något fel på mina ägg. 

    Någon mer som varit med om att många embryon dött under upptiningen?

  • theremustbeabetterway

    Manifesting2024 

    Jag är ledsen över bemötandet du fått och situationen du befinner dig i. Om det är någon tröst har jag samma erfarenhet som. Du, och då är jag 10 år yngre än du. Fick också många embryon men kemisk på första återföringen och missfall på andra. Tyvärr slutade min historia med att 4 embryon inte klarade upptiningen och nu behöver vi göra ett till äggplock. Hoppas att ditt nästa kapitel är annorlunda än vårt.

    Vi är i alla fall igång nu inför nästa äggplock och tar ovitrelle ikväll och gör äggplocket på torsdag. Igår på sista ultraljudet såg läkarna minst 14 växande och de största var redan på 21 mm så känns lite nervöst att vänta ända till torsdag men jag ska försöka lita på läkaren som gjorde bedömningen. 

  • theremustbeabetterway

    Vi hade äggplock i torsdags och fick ut 20 ägg varav 13 blev normalt befruktade. På tisdag får vi reda på hur många vi för till frysen. Tisdag morgon ska jag ta blodprov för att se om mina nivåer är okej för en färskåterföring (så att jag ej är överstimulerad) men har inte jättehöga förhoppningar då jag känt mig rätt uppsvälld och krampig i magen sen plocket trots att vi är 3 dagar efter nu. 13 befruktade är en mer än vårt förra plock så jag hoppas på bra resultat.

    Lycka till alla ni andra och grattis till graviditeter! 

Svar på tråden Vi som genomgår IVF 2024