Inlägg från: Anonym (Rainbowdash) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rainbowdash)

    Vi som genomgår IVF 2024

    Jag hoppar gärna in här. Har inte hängt på familjeliv på många år men nu är det dags igen.

    Jag och min sambo startade med sprutor idag. Vi har båda två barn var sedan innan som är stora tonåringar allihopa men vill så gärna ha ett barn tillsammans.   

    jag har haft lätt att bli gravid tidigare så det här är en ny ovan erfarenhet för mig som får mig väldigt ödmjuk. Min sambo är steriliserad och vi har försökt att göra en sådan er-fertilisering men det fungerade sådär. Jag är också väldigt mycket äldre än sist, 38 nu?

    jag är inte riktigt med på allt språket än men jag antar att det kommer.
    Och grattis till alla som lyckats bli gravida!

  • Anonym (Rainbowdash)
    AliciaNN skrev 2024-04-03 11:07:10 följande:
    Lycka till! Jag tyckte sprutorna blev jobbigare dag för dag men sen efter ultraljudet och jag fick veta att där fanns äggblåsor så kändes det mer okej och att det var värt att ta sprutorna tills äggplockningen Glad Jag tror det jobbiga var att behöva sticka sig så ofta och inte veta om det skulle leda till något (har aldrig varit gravid tidigare heller så allt känns som en vild chansning)

    Hur fungerar det när man är steriliserad?

    Jag har ju hittills bara tagit två sprutor och det har  inte varit jobbigt än. Blev förvånad över att det inte ens kändes? Handsvetten på första sprutan dock var inte att leka med 😂

    Min sambo är steriliserad och vi testade först att reversera det, alltså att man syr ihop sädesledarna igen under mikrokirurgi. Det blev dock inte så lyckat då det troligtvis finns  ärrbildningar som gör att det inte kommer igenom så många spermier. Han kommer alltså lämna prov som vanligt om vi kommer så långt. Hans prov innehåller dock mycket färre spermier än normalt och det är därför vi troligtvis inte fått till det på naturlig väg. 

    Fattar att det verkligen känns som en chansning. Så känner vi med. Vi känner oss otroligt ödmjuka inför den här processen. Vi har ju fyra fantastiska barn men vi vill verkligen ge oss själva en chans att få ett tillsammans. Känns lite klyschigt som ?kärleksbarnet? 


     

  • Anonym (Rainbowdash)
    Alma2013 skrev 2024-04-05 11:30:45 följande:

    Rainbowdash: 
    Din situation låter lite som min. 🙂 
    Min man är också steriliserad och sen refertiliserad därav ivf. Jag är 37 år nu.
    Vi har barn sen tidigare men inget gemensamt. Vi firar 11år tillsammans och gifta. 

    Min man har iaf fått ut tillräckligt för att befrukta äggen jag får ut.
    Men ibland med sämre kvalité men det tror man beror på att i.o.m steriliseringen så bildar kroppen som antikroppar mot sina egna spermier. Därför de tror att han har få spermier trots refertilisering. Han fick båda sädesledarna ihopsvetsade. 

    (Det är olika från fall till fall hur pass den egna kroppen går hårt mot spermierna. Min man hade svarat ganska fort på bryta ner spermierna efter steriliseringen)

    Jag hoppas verkligen ni ska lyckas på ert första. ???? 


    Grattis till dig och er! Vad roligt att det tog sig! Hade du gjort 7 äggplock? 


    vid första spermaprovet efter te-fertiliseringen såg det riktigt dåligt ut. väldigt få spermier och de som fanns simmade inte. Nu är det fortfarande otroligt få men de som finns är pigga och simmar som de ska. 


    Jag har verkligen inget att gå på när det kommer till chanser för att det här ska lyckas. vet ju bara att det har gått bra för mig tidigare att bli gravid. 

  • Anonym (Rainbowdash)
    Björkenli skrev 2024-04-07 09:08:19 följande:
    Svar av kliniken idag. 

    2 av mina 4 ägg har delat sig idag. 

    Hade hoppats på mer men.  Min enda tidigare ivf med 2 ägg hade båda delat sig på dag 2.

    Bara att hålla tummarna. 

    Kunde självklart vara värre!
    Håller också tummarna!
  • Anonym (Rainbowdash)

    Gick inte bra det här.
    Har haft min första stimulering och har inte svarat på behandlingen.


    De har följt endast fyra folliklar men bara en blev tillräckligt stor. På sista ultraljudet rekommenderade de ändå att gå till äggplock för att se om det fanns något ägg i blåsan. Hon pratade redan då om äggdonation. 

    Hade äggplock idag och de tömde  två blåsor. Fick en lapp att de hade hittat två ägg som idag skulle sammanföras med spermier och att embryologen skulle ringa imorgon.

    gick sedan in och tittade i journalen . Där står att ?aspireras två F med utbyte av 0 oocyter? Vi ringde kliniken och det fanns ingen läkare kvar men sköterskan sa att i operationsprotokollet stod att de fått ut 1. Nu när jag kollar igen så har de ändrat i journalen till att de fått ut ett ägg. 


    känner mig väldigt modfälld. 


     

  • Anonym (Rainbowdash)

    Ett ägg fick dem ut och det blev inte befruktat. ägget var dessutom lite omoget så som hon uttryckte sig på telefon. En bokstav och två nånting?

Svar på tråden Vi som genomgår IVF 2024