• Ajv

    Vi som genomgår IVF 2024

    Hej! Jag är en dinosaurie i det är sammanhanget, har fyllt 42 år och har precis genomfört vår första ivf. Jag och min sambo har ett barn som är 4 år och blev spontant gravida för 1,5 år sen men fick mf i v 9.

    Ivf kändes långt bort men för en månad sen ringde vi tillslut Carl von Linnékliniken. Sen gick det fort och i fredags 19/4 gjorde vi äggplock vilket resulterade i tre befruktade embryon, varav två sattes in på dag 2 i söndags, ett med 8,4 poäng och ett med 5,4. Risk för tvillinggraviditet bedömdes som mycket låg.

    Min sambo har också väldigt låg spermiekvalitet, det verkade svårt att ens få ihåg några bra till de ägg jag hade. Sen har vi ju förstås mina gamla skruttiga ägg. Jag har ett AMH på 1,5 och under ultraljuden sa läkaren att det var en fantastisk stimulering. Men sen tömde de ändå bara 8 äggsäckar som innehöll 6 ägg, varav 4 var mogna och sen 3 som befruktades. Var väldigt besviken. Men nu hoppas jag på de två små kornen som jag ruvar på. Ett hade delats sig till 7 celler på dag 2 och ett till 5. På torsdag vet vi om vårt sista och tredje ägg överlevt till blastocyst. Ska bli mycket spännande att se hur det går! Jag tror inte vi kommer göra något mer äggplock efter det, utan då får vi bara acceptera att det bara blev ett barn.

    Lång och utförlig beskrivning av vår process, håller precis på att lära mig alla parametrar!😅 Hör gärna hur era processer ser ut!

Svar på tråden Vi som genomgår IVF 2024