Inlägg från: Svartahallon |Visa alla inlägg
  • Svartahallon

    BIM april 2024

    Mariiiak94 skrev 2024-03-31 11:53:56 följande:

    Då min mens kom i förrgår så hoppar jag in i denna tråden istället och hoppas på nya tag!

    Däremot är jag lite nyfiken, vet att fler har behövt genomgå en operation för utomkvedshavandeskap här inne och undrar om eran mens varit som vanligt eller har den varit annorlunda? Jag har alltid haft mens 4 dagar men nu höll den bara i 2 dagar? Igår kväll så va den redan borta?! Känns väldigt kort men kanske kan bli så när kroppen hittar tillbaka? 


    Uppdaterad BIM


    1/4 Elianis98, 1a barnet, 3e försöket
    1/4 Bär, 3:e barnet, 10:e försöket efter MF
    1/4 Lugnoro, 1a barnet, 1a försöker efter MF
    3/4 Madicken, 3:e barnet, 5:e försöket
    5/4 littlewickewire, 1:a barnet, 6:e försöket
    6/4 Naniismamma, 5e barnet för mig, 1a för partnern, 3e försöket
    9/4 bebissugen91, första barnet, 8e försöket
    10/4 Lusse88, första barnet, femte försöket.
    11/4 Sand13, 5e barnet (första för sambon), fjärde försöket.
    12/4 MacBookpro, första barnet, 13 försöket
    13/4 Nostalgitripp, tredje barnet, 3e försöket
    14-15/4 Fancyr, tredje barnet, sambons första, 5e försöket.
    15/4 Mariiiak94, Första barnet, 8:e försöket.
    18/4 Morticia91, första barnet 4de försöket
    20/4 Juliab, andra barnet, 9e försöket, ett X
    26/4 Femman, 5e barnet, 2a försöket.
    27/4 nathaliej97, tredje barnet, 4e försöket.
    Jag skulle säga att min senaste mens var som vanligt efter operationen Kanske någon dag kortare, men det har varierat lite förut också! Men det är säkert vanligt att det blir lite annorlunda efter ett sånt ingrepp 🥰
  • Svartahallon

    Idag har jag fått fertilt sekret, men ägglossningstesterna är ganska långt ifrån positiva. Har beräknad ägglossning om 6 dagar, men det tar jag med en nypa salt eftersom att cykeln fortfarande kan vara lite skev efter operation.

    Är det någon som vet hur länge man kan ha fertilt sekret? Jag har nog aldrig tänkt på det tidigare faktiskt, mer än att jag konstaterat att jag haft det. Får fortsätta testa och ligga på under veckan hehe. 

  • Svartahallon

    Vad märkligt nostalgitripp! Hade ju liknande jag med förra cykeln. Låter som en bra idé att börja tempa, om det inte går vägen denna cykel. Det gör allt lite tydligare! Jag använder NC och är nöjd med det hittills!

  • Svartahallon
    Mariiiak94 skrev 2024-04-03 09:57:02 följande:

    Tiden fram till ägglossning är så himla lång.. Och väntan på graviditet känns så avlägset.


    Kan bli så ledsen när jag tänker tillbaka att jag blev gravid i februari och va så himla lycklig över att få en höst/vinter bebis .. Men så slutade de i operation och inser ibland att jag inte kommit över den förlusten :( Tänk så kan vi inte bli gravida igen .. Usch dessa hjärnspöken är för jävliga..


    Åh känner med dig så hårt! Tänker dagligen så alla "om inte". Hade varit i vecka 15 nu, hade fått ett litet septemberbarn, hade fått barn samma år som mååånga av mina vänner. Men det blir inte så nu...

    Nu går jag istället varje dag och längtar efter kommande ägglossning, kastas mellan att "nu är det vår tur, nu kommer det sitta rätt och allt kommer gå bra" och att "nej, det kommer inte bli något denna månad heller, eller så blir en graviditet men något går fel på vägen". Känns så orättvist, även om det händer många. 

    Vi är långt ifrån ensamma i detta! Det hjälper verkligen att tänka på det❤️
  • Svartahallon
    Sand13 skrev 2024-04-05 20:27:39 följande:

    Alltså seriöst... kl 9:30 imorse blödde jag liiite idag. INGET mer har kommit. Fick mensvärk precis i samband med blödningen. Känner INGET sen dess. Är på äl+8. Kan det ha varit en nidblödning tro!? :-O Fast att man ALDRIG fått det vid dom andra 4 graviditeterna!? Åååh hatar att inte veta vad som händer :( 


    Låter absolut som att det skulle kunna vara en nidblödning! Håller tummarna att du får ett plus snart 😍
  • Svartahallon

    Idag fick jag äntligen ett positivt ägglossningstest! Går in i kommande två veckor med en positiv feeling!! Vill (precis som alla ni andra här!!) sååå gärna att det här ska vara vår månad🥺

    Idag svallande känslor över kring allt som hade kunnat vara om vi fick behålla förra graviditeten. Men med lite tröst av sambon så känns det bättre igen. Man är ju ett gående nervvrak😅

  • Svartahallon
    nathaliej97 skrev 2024-04-06 23:35:28 följande:

    räknar ner dagarna till ägglossning. Skulle det ta sig denna månad så kan jag förmodligen plussa på sambons 30 års dag! Det vore fint. 


    Åh det hade ju varit fantastiskt! Låter som att vi har samma ålderspann i vår relation. Jag är 97a och min sambo 94a! Han har dock redan fyllt 30!

    Men har en liknande förhoppning om att kunna plussa innan min bästa vän fyller år och kunna ge till henne då. Min ägglossning var igår om jag tydigt allt rätt så om det blir ett plus matchar det bra😍

    Lycka till!! 
  • Svartahallon
    Lugnoro skrev 2024-04-07 13:16:52 följande:

    @fancyr Jag har laddat ner fertility friend. Börjar temperaturen gå upp några dagar innan ägglossningen eller hur fungerar det? 

    Undrar också om man måste ta temperaturen exakt samma tid varje dag. Jag tar vid 07.10 när jag vaknar, men tog vid 08.00 en dag när jag sov längre och då var den 0,3 grader högre. Var det pga tiden jag tog testet? 


    Jag kapar lite och svarar utifrån mina erfarenheter. 
    Min temp ökar dagen efter ägglossning, första dagen inte jättemycket men dag 2 blir det en tydlig peak.

    Enligt NC så kan du ta tempen +/- 2 h från vanlig tid. Så det där ska inte vara något som påverkar. Sen vet jag inte om du sovit sämre med mycket uppvak och så?

    Men jag har märkt att jag behöver ta temper upp till 3 ggr för att få något slags medelvärde. Första cykeln som jag tempade gick upp och ner som en berg-och-dalbana (inte så brett spann såklart) men nu när jag "kontrollmäter" så är den mycket mer stabil. Upplever ofta att mätning 2-3 är likadana jämfört med den första. Men är mätning 2 samma som nr 1 så mäter jag inte mer. 
  • Svartahallon

    Här är min kurva senaste cykeln. Den märkliga ökningen efter den djupa dippen innan mens är fortfarande oklar. Men så är ju kroppen😅

  • Svartahallon
    nathaliej97 skrev 2024-04-07 23:15:33 följande:
    Vad spännande, är det erat första barn? Hittar dig inte i listan över barn/ försök  
    Det är vårt första! 3e försöket totalt men 2a efter ett utomkvedshavandeskap i februari.

    Har glömt att lägga till 😄
    10/4 Lusse88, första barnet, femte försöket.
    11/4 Sand13, 5e barnet (första för sambon), fjärde försöket.
    12/4 MacBookpro, första barnet, 13 försöket
    14-15/4 Fancyr, tredje barnet, sambons första, 5e försöket.
    15/4 Mariiiak94, Första barnet, 8:e försöket.
    16/4 Nostalgitripp, tredje barnet, 3e försöket
    18/4 Mammaatillen, andra barnet 5e försöket.
    18/4 Morticia91, första barnet 4de försöket
    20/4 Svartahallon, första barnet 3e försöket (andra försöket efter utomkvedshavandeskap) 
    20/4 Juliab, andra barnet, 9e försöket, ett X
    20/4 amiilee, första barnet, 13e försöket 
    26/4 Femman, 5e barnet, 2a försöket.
    27/4 nathaliej97, tredje barnet, 4e försöket.
    27/4 henna92, andra barnet, 1.5 års av försöket.
    29/4 Lugnoro, 1:a barnet, 2:a försöker efter missfall
    29/4 Syskonlängtan, 2:a barnet, 3:e försöket (2:a efter missfallet i januari).
  • Svartahallon

    Håller med er föregående!
    Är idag på ÄL+5, tänkte vänta till ÄL+10 med första tester. Men det är så långt dit!!!

    När jag var gravid senast så hade jag en otroligt märklig hunger från någon dag efter ägglossningen. Det var som att det aldrig tog stopp. Det har jag inte haft någonsin, men nu i denna cykel har jag också det, exakt likadant. Även om det kanske inte ens borde kunna vara symptom nu så kan jag inte låta bli att fundera på om det är just det, eller bara en slump. Har även idag haft en ganska stark strålande/kittlande känsla vid livmodern. Men det kan ju även vara det en slump!

    Verkligen påfrestande att vänta! 

  • Svartahallon

    Men så spännande för er!! Ser fram emot att höra om era test😍 håller tummarna!

    Jag är på Äl+7 (+6 enligt NC men är ganska säker på att jag hade ägglossning dag 18). Så ska hålla mig från att testa till tidigast ÄL+10. Har rätt många billiga tidiga tester hemma. Men hittills ser kurvan ändå bra ut! 

  • Svartahallon

    Äl+9 idag och fick vad jag hoppas är ett svagt streck imorse🥺
    Svårt att få med på bild dock! Ska köpa ett digitalt test och ta antingen imorgon eller på onsdag. Oj vad jag hoppas att det här håller i sig nu🤞

  • Svartahallon

    Sand13: Nej inte alls om man jämför med många andra. Det här blev andra graviditeten på tre försök. Första försöket blev en graviditet som slutade i utomkvedshavandeskap, sen en cykel efter det där det inte blev något. Och nu är vi är i tredje cykeln. Så vi har skrivit försökt sen i slutet av december. Är så tacksam för det!❤️

  • Svartahallon
    Juliab skrev 2024-04-18 08:18:34 följande:

    Yes!!! 
    så lycklig! Och lite orolig. nu ska jag ringa MVC så jag kan få ett tidigt UL för att se så det inte är ett ytterligare utomkvedshavandeskap. 


    BIM idag eller i förrgår beroende på vilken app man ska tro på. 


    Stort grattis!! 🤩

    Då är vi bara några dagar ifrån varandra! 😍
  • Svartahallon

    Åh förstår din oro!
    Jag opererade ju bort min äggledare av bland annat den orsaken när jag fick utomkvedshavandeskap i Jan (mest annat men det var en faktor)! Hoppas verkligen att det ser bra ut för dig! Har du märkt någon skillnad på graviditeterna som kan lugna dig något? 

    Jag plussade exempelvis inte förrän flera flera dagar efter BIM senast, och strecken i vecka 8 var inte alls starka. Hade enligt proverna lågt HCG. Men nu plussade jag på ÄL+9 och testerna blir bara starkare och starkare. Så det känns som en trygghet i sig att något är annorlunda. 

    Jag mår bra! Är otroligt trött på eftermiddagen och blir illamående till och från. Har haft ont i brösten sen nån dag efter ägglossning efter ägglossning och molvärk i magen sen typ ÄL+5. Känner mig glad och lycklig, men såklart lite orolig också. Tänkte ringa kvinnokliniken på måndag för att boka in VUL för att se att allt sitter på rätt plats. Skriver säkert in mig hos BM då också. Passerar BIM i helgen så känns mentalt skönt att komma över den tröskeln. 

  • Svartahallon
    Juliab skrev 2024-04-18 21:05:02 följande:

    Åh nej, sa de det till dig när du opererades? fick du spontant missfall eller åkte du in för att du fick smärtor? 


    jag frågade om jag inte skulle operera bort den men de tyckte inte det var nödvändigt då det blev missfall av sig själv och blödde ut. De kunde dock se rester i äggledaren. ☹️ men även en hinnsäck i livmodern. Oklart om det var två ägg eller varför det blivit så. 


    nu önskar jag att man tagit bort den istället. 


    jag känner ingen direkt skillnad. Fick väldigt ont i brösten (som min graviditet för tre år sedan) även vid utomkvedshavandeskapet. Typ 1v efter BIM.


    Sist plussade jag svagt på ÄL+10 och denna gången svagt på ÄL+11. 
    tog digitalt idag och tänkte väl ta ett nytt om en vecka så att jag ser att det ökar. Just nu vill jag bara spola fram till VUL. 


    Läkaren nämnde att det kunde ge komplikationer om äggledaren skadats och ärrvävnad hade bildats. Jag åkte in pga smärtor och mitt HCG minskade inte i den takt de ville och rekommenderade därför operationen. Så det lossnade inte av sig själv. Fick ett brev hem förra veckan om att de konstaterat att det var pga en cysta som "klämde åt" äggledaren.

    Förstår att du vill kolla upp det nu! Jag tror att det kommer gå jättebra! Kanske en klen tröst men läkaren sa till mig att om jag inte hade opererat så visst är risken för det större, men i det stora hela är det inte alls en stor risk att man drabbas två gånger.

    Kan du inte få ett VUL typ nu för att se vilken äggstock som släppt? Det ska man ju kunna se direkt vid ägglossning och flera veckor efter som jag förstod det. 
Svar på tråden BIM april 2024