• Anonym (I)

    Min sambo och jag bråkar om sambons ex.

    Usch. Det är jobbigt när det inte funkar med kommunikationen med ex.

    Varför har din sambo bara varannan helg och inte 50%?

  • Anonym (I)

    Mitt ex var lite likadan. Hade svårt att planera saker med sitt ex, och skyllde alltid på exet. Till slut gav jag upp på det. Hade han inte pratat med henne så struntade jag i det. såg till att vi gjorde planer så fick mamman anpassa sig efter det.  Nu planerar jag in saker och så får han anpassa sig, har han inte svarat eller kommit med förfrågningar i tid får han skylla sig själv.

    Tyvärr blir det ju hans barn som främst blir lidande om han inte kan ha konversation med sitt ex, men även pappans relation till sina barn .

  • Anonym (I)
    Tow2Mater skrev 2024-03-23 00:21:32 följande:

    Du kommer gissningsvis ha samma problem med att inte kunna göra saker som dom andra barnen missar även om din sambo får vv. Kommer ni sätta ert liv på paus varannan vecka, och bara låta ert barn gora saker när alla hans barn är med?

    Du tänker rätt om Tingsrätten, men ni måste ju leva som familj varje vecka och inte bara den tid ni har alla barnen.


    Väldigt bra input. Precis det måste man ha i åtanke. Man kan inte tänka att de ska vara med på allt eller ha dåligt samvete för att det missar något. Då blir det ju istället det gemensamma barnet som får en vecka utan saker. 


    Givetvis kan man försöka få in resor mm på deras vecka. Men självklart ska ni göra saker utan dem också. De kommer ju göra saker hos sin mamma och prata om det framför ert barn som inte får vara med på de sakerna. Man får släppa allt vad millimeterrättvisa heter när det gäller bonusfamiljer.

  • Anonym (I)
    jessieee skrev 2024-03-22 22:57:27 följande:
    När han flyttade där ifrån så blev det bara så. Men nu vill vi ha dom varannan vecka men mamman säger nej. Det finns ingen anledning till att min sambo inte skulle få ha dom. Jag försöker pressa på familjerätten eller tingsrätten för dom kan inte lösa det här själva. 

    Förlåt men det låter märkligt att det bara blev så att de var överens om att han bara har varannan helg.
    Det brukar ju tyda på att den föräldern har svårighet eller inget intresse i att ha barnen mer.

    Jag och mitt ex som exempel kom överens om ett sånt upplägg då han dricker för mycket. Min vän har liknande upplägg då pappan har svårt att se barnens behov. En annan har liknande upplägg då pappan inte kan hjälpa sonen med skolan ordentligt och ytterligare en har så pga inget ordentligt boende? Dvs det brukar finnas en anledning till att man väljer det upplägget.


    Har exet inte svarat på inbjudan från familjerätten till samtal eller var i processen är de?

  • Anonym (I)
    jessieee skrev 2024-03-23 05:40:06 följande:
    Hon tar tackat nej till familjerätten och bokat om massa möten men till slut fick dom till ett möte men familjerätten att dom skulle försöka lösa det här själva. Boka ett möte bara dom två och pratat om saker. Men det mötet blir aldrig av, hon lägger inge energi på att boka ett möte och hör inte av sig när min sambo försöker boka ett. 
    Min sambo har inte gjort nått fel. Det är svårt att bestämma nått när hon bara säger nej till allt. 
    Det kan exempel vara att vi vill ha dom på lov men hon bara säger nej, vad ska man göra då? 
    Hon vill inte samarbeta. 

    Då har hon visat att hon inte vill samarbeta vilket kan vara en fördel för din sambo vid ev tvist. Jag och exet var hos familjerätten och de tycker att vi pratar väldigt bra med varandra men vi får ändå fortsätta prata där, just för att det är lättare att det blir av.

    Ett tips är att han kontaktar familjerätten igen och säger att de behöver prata där eftersom det inte blir något av deras samtal annars, och prata med exet om att antingen sätter de sig hemma och diskuterar eller så bokar de tid med familjerätten, (inte som ett hot utan mer som stöd). 


    Vägrar hon och han verkligen vill ha barnen 50/50 så antar jag att det är tingsrätten som gäller även om det inte verkar vara en fråga om vårdnaden utan enbart umgänget. Skriv ner alla försök ni gjort till samarbete som hon vägrat, det kan vara bra att ta med vid en tvist.
    Barnen har rätt att träffa sin pappa. Vägrar hon kan det ev ses som umgängessabotage. Det kan ju vara något att lyfta med henne innan han ev drar det till rätten. Umgängessabotage kan i vissa fall leda till att man förlorar vårdnaden?

    Du får stötta din sambo i hans vilja, och i övrigt tyvärr backa lite. Om han inte vill dra det vidare så släpp det och fokusera på att få till ett nuvarande upplägg så bra som möjligt. Om det är svårt att få till en bra relation med bonusbarnen pga tidsbrist mm så kom ihåg att du behöver inte vara en bonusmamma för dem, det kan räcka att du är en fin vuxen förebild i deras närhet. 

  • Anonym (I)

    Såg att du nog råkat starta två trådar, och att det stod i den andra att hon inte låter er åka till barnens farmor och farfar med barnen. Det kan ni strunta i. din sambo gör vad han vill på sin tid. Sen är det klart att åker man utomlands eller väldigt långt bort så meddelar man sin medförälder.
    Förstår inte hur vissa tänker som vill förvägra barnen en mor eller farförälder.

Svar på tråden Min sambo och jag bråkar om sambons ex.