Inlägg från: littlewickewire |Visa alla inlägg
  • littlewickewire

    Letrozol 2024 - följas åt?

    Hej!
    Jag vill gärna vara med! Ska börja min andra omgång Letrozol efter ett missfall i början av mars så fort jag får mens. Det var mitt andra missfall, det senaste var ett MA som upptäcktes i vecka 11 i september (fostret dog i v 6-7).

    Tog sen tid att få igång min cykel, och när jag i januari haft en cykel på 40 dagar föreslog min gynekolog att jag skulle testa Letrozol. Svarade bra på det, fick en mogen äggblåsa och blev gravid första omgången, men fick alltså missfall, eller troligast var det en kemisk graviditet då gynekologen inte såg något foster på det TUL vi gjorde, bara blod.

    Väntar alltså nu in mens, det har gått 5 veckor sen missfallet konstaterades, så börjar bli otålig... 

  • littlewickewire

    Ja jäkligt trist! Jag har inga barn och fyller 35 i år så börjar bli lite stressad..!

    Åh 4 år det är länge :/ Håller alla tummar och tår för er, och att det är dags nu ❤️ Om du började i måndags antar jag att du har ett UL snart för att kolla äggfolliklar? 😊

    Förra missfallet kom mensen igång efter 4 veckor, så hoppas att den kommer igång snart!!

    Ja ska bli kul att följas 🥰 Känns alltid lättare att prata med någon i samma situation! 

  • littlewickewire
    TTCBf skrev 2024-04-04 18:11:05 följande:

    Hej! 
    Jag är gärna med i denna tråd!
    Jag har varit gravid 3 gånger varav 2 aborter på grund av mina anledningar INNAN jag fick reda på att jag har pcos utan cystor?

    Fick missfall i augusti 2023 och tills februari iår fick hag ej mens eller ÄL. Fick börja med letrozol i februari och första omgången blev det ej barn. Andra omgången väntar jag nu mens på måndag då jag inte tror det tog sig nu heller. Då börjar jag väll tredje omgången nästa vecka.

    Måste säga att jag har sedan jag fick min första mens bara haft det 4-5 gånger per år men anade inget stort fel då jag spontant blev gravid 3 gånger. 

    Snälla säg inget illa om aborterna då jag hade mina anledningar.

    Allt gott! Vi gör denna resa tillsammans😊


    Fina du, självklart skull jag aldrig ifrågasätta dina aborter, det är varje kvinnas självklara rätt oavsett skäl ❤️

    Tråkigt att höra om ditt missfall och att det tagit tid att komma igång med mens! Vet att väntan kan vara hemsk. Håller alla tummar för att det ska ta sig för dig nu!!

    Heja oss, nu jäklar är det vår tur ❤️
  • littlewickewire
    TTCBf skrev 2024-04-04 20:23:48 följande:

    Tack så mycket fina du❤️

    Hur var era omgångar med Letrozol, tog ni ovitrelle sputan?
    Jag fick en ungefär 23mm innan den släppte (hoppas jag) den 25/3. Tog sprutan första gången men de va så jobbigt med gravsymptomer när man inte var gravid.

    Vill bara tillägga för läsare och folk som behöver veta, att jag är 24 år och väger omkring 59kg. Har spelat fotboll nästan hela mitt liv. 

    Aldrig varit med om värre 2 veckors väntan än dessa gånger med letrozol för då VET man att nånting kan eller kanske inte händer🥹


    Har aldrig fått ovitrelle, bara letrozole. Vad är det den ska göra? Har lite dålig koll.. :) 
  • littlewickewire
    thildusen90 skrev 2024-04-05 10:59:50 följande:
    Den boostar ägglossningen ännu mer, får äggen att mogna och släppa. Man ska ägglossa inom ett visst antal timmar när man tar sprutan. 
    Aha okej! Ja nä det har jag inte fått, men det lät ju intressant. Ska prata med min gynekolog om det inför nästa Letrozolstart!
    TTCBf skrev 2024-04-05 11:11:59 följande:

    Funkgerade IVf för dig @thildusen90 ?❤️

    Fick ni vanliga gravidsymptom när ni tog letrozol?
    För jag fick de alla tre gånger men inte denna gång, får alltid symptom vid ÄL och mens också så hoppas men tror inte det tog sig🙁❤️



    Alltså jag får generellt inte så mkt symptom vid mens eller ägglossning längre. Fick mer innan första graviditeten, men min gynekolog sa att det är helt normalt. Så nä, fick inte några särskilda symptom! 
    TTCBf skrev 2024-04-05 14:04:12 följande:

    Kan jag fråga alla om de tagit metformin eller coq10 med sin letrozol?
    Jag får mogna äggblåsor på både första och andra omgången men vill ta något som kanske hjälper en att bli gravid inför tredje omgången?
    Har ej fått mens än då den är beräknad på måndag den 8/4😊


    Nä jag har bara tagit Letrozol, inget annat än så länge! Verkar svara rätt bra på det! 
  • littlewickewire
    TTCBf skrev 2024-04-07 02:48:48 följande:

    Hej igen!

    Fick min mens idag från andra kuren av letrozol?
    Nu är det att köra tredje omgången och ännu en två veckors väntan sen på att förhoppningsvis få ett plus🥺


    Åh lycka till!! Längtar tills jag får sätta igång med Letrozol omgång 2!

    Så spännande, du måste uppdatera med ultraljudsresultat och sånt (om du vill förstås!) ❤️ 
  • littlewickewire
    TTCBf skrev 2024-04-10 17:05:11 följande:

    Beklagar❤️!

    En fråga till Alla här, jag vill inte låta negativ eller nå så men måste få fråga. Jag vet inte varför men jag kan inte skaka de ut ur huvudet, tror ni på letrozol? liksom att den ger samma chans till graviditet så länge man får en ÄL av den? 

    Har man lika stor chans som en med icke pcos så länge man ägglossar av letrozolen?

    Jag får ÄL enligt UL och Lh tester, men har svårt att tro att ett ägg verkligen finns i äggblåsorna eller övertänker jag? Är inne på andra tabletten i tredje omgången. ville bara skriva av mig den frågan❤️


    Tror absolut på Letrozol! Det Letrozol gör är enbart att stimulera ägglossning, så det ger ingen högre chans per ägglossning, utan ser helt enkelt till att man ägglossar. Min cykel kortades tex från 44 dagar till 34 dagar på Letrozol. 

    Så har jag uppfattat det i alla fall. 
  • littlewickewire
    Madelene1989 skrev 2024-04-11 12:46:00 följande:

    Hej! 

    Jag är gärna en i gänget här :)

    Ska påbörja min andra omgång med letrozol nu. Blev inte gravid på första omgången. Har nyligen fått veta att jag har pcos. Vi har snart försökt fått barn i ett år. På sätt och vis kändes det skönt att få veta vad som var felet. 

    Jag är 35 år och stressad såklart. Min läkare säger att  jag kan få hur många barn jag vill med lite hjälp. Känns dock overkligt då jag aldrig varit gravid. 

    Håller tummarna för oss alla :)


    Välkommen😊! Vi är födda samma år ser jag, så förstår din stress. Jag har inga barn sen tidigare, har du?
  • littlewickewire
    Madelene1989 skrev 2024-04-12 06:00:08 följande:
    Tack :) 

    jag har inga barn sen tidigare och aldrig varit gravid heller. Jag har levt med känslan hela livet att jag kommer ha svårt att bli gravid när det väl är dags att försöka och oj vad rätt jag haft tyvärr. 

    hur är din story? 
    Jag hoppas verkligen att du har fel och att du får ditt plus snart ❤️❤️

    Vi började försöka med första barnet (för båda) förra året, strax innan jag fyllde 33. Blev gravid ganska direkt, men fick missfall i vecka 7 (upptäcktes först i vecka 11 eftersom det var ett MA). Tog låång tid innan cykeln blev normal, och i januari när jag var hos en fertilitetsläkare i samband med att jag äntligen fått mens efter en 44 dagars cykel föreslog hon Letrozol. Kunde börja ta det direkt eftersom jag just fått mens, och blev gravid efter första omgången Letrozol. Fick dock missfall igen, misstänker att det var enbart var en kemisk graviditet.

    Detta var för 7 veckor sen, och det är först idag som jag äntligen verkar ha fått mens igen! Så ska ringa min fertilitetsklinik så fort jag kan "bekräfta" mensen (bara spotting än så länge). Så förhoppningsvis påbörjar jag andra omgången Letrozol i nästa vecka 🤞🏽
  • littlewickewire
    TTCBf skrev 2024-04-14 11:37:26 följande:

    Tog sista tabletten letrozol igår, nu väntar jag VUL på Cd 13 på fredag den 19/4🥹

    Vad tror ni om insamination? ska man betala för det? min läkare säger ?varför ska du göra en sak du kan göra gratis hemma? och jag tänker då ?men tänk om inga simmare går igenom tappen och en sånhär procedur kan förenkla det?

    Vad tycker ni? Jag är kluven❤️


    Oj jag vet inte, har aldrig funderat på det förut. Men har läst om flera som blivit gravida med heminsemination, så kanske vrät ett försök? 
Svar på tråden Letrozol 2024 - följas åt?