Inlägg från: fornminne |Visa alla inlägg
  • fornminne

    Pojkvän högstadiet

    TS, du har i grunden en sund inställning - man pratar med sin tonåring om risker och ansvar och preventivmedel - men man förbjuder inte. Man är vaksam men inte dömande. 

    Så varför blandar du in din dotters sexualitet, kallar henne ?slampig? och antyder att framtida män inte vill ha henne om hon har sex med många? Hon har inte ens haft sex än, och män som fördömer kvinnors sexualitet bör du ändå uppmuntra henne att undvika! 

    Behandla henne ungefär som du skulle behandlat en son i samma ålder. Skulle du vilja att din son låg runt och tog stora risker? Troligen inte. Men du skulle inse att han har en sexualitet och förr eller senare lär vilja ligga. Det gäller tjejer också! 

    Man måste inte ge sina barn kondomer, men man kan prata om det, fråga vad de behöver mm. Och man bör absolut uppmuntra kondomanvändning. Det är det ENDA som skyddar mot BÅDE graviditet och könssjukdomar. 

  • fornminne

    Tillägg: Din dotter är ung, men inte alltför ung. Hon är snart 15. Att hon kunde dyka upp med en pojkvän borde inte ha kommit som en fullständig överraskning.

    Många tjejer och killar träffar inte sin första partner förrän i gymnasiet eller senare, men det är inte ovanligt att träffa någon redan i högstadiet. 

    Så länge killen inte är mycket äldre samt verkar snäll och vettig, finns ingen anledning att oroa sig.

  • fornminne

    Cathariiina, du är ju inte klok. En snart 15-åring tjej tar hem sin första pojkvän, och du börjar yra om dåligt rykte, missbruk och kriminalitet? 

    Menar du att det är mer ok om söner ligger runt?

    Killar löper större risk än tjejer att hamna snett. Inte sexuellt men på andra sätt. 

  • fornminne

    Det klart att de risker som nämns finns, men att påstå att man skulle löpa större risk bara för att man har en pojkvän i 15-årsåldern, är både misogynt och verklighetsfrånvänt. Hade dottern kommit hem redlös och utan trosor hade det varit en annan sak.

Svar på tråden Pojkvän högstadiet