Inlägg från: Anonym (Rätt ordning) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rätt ordning)

    Alltså, detta med gifta män...

    Anonym (fdPåJakt) skrev 2024-05-07 08:47:08 följande:
    Jag levde med min första partner i nästan 30 år. Under de sista 10 åren så försvann intimitet och sex gradvis tills vi till slut bara hade sex typ 2 gånger per år. Det var hon som aldrig ville.

    För mig med väldigt hög libido så var det katastrofalt. Jag försökte massor på olika sätt under alla dessa år, men det fungerade inte för henne att ändra sig... det blev istället bara sämre och sämre. Så småningom hamnade jag i djup depression pga detta och var till slut på väg att avsluta mitt liv. Fast istället valde jag att söka efter en ny vid sidan av och hittade till slut kärleken på nytt, men en kvinna som hade det på samma sätt som mig.

    Ja, jag tycker att man förtjänar att vara lycklig. Jag tror inte att någon på allvar tror att man kan uppleva lycka 24/7... hoppas att du inte är så naiv.
    Att vara närapå konstant olycklig i 10 år är dock inte roligt. Livet är för kort för att gå omkring och vara miserabel.

    Ja det är dumt att lida 10 år. Man ger det max ett år och sen lämnar man för att hitta en ny mer kompatibel.


    Men man lämnar först och hittar en ny efter det, annars låter det bara som man lämnar om man hittar en ny, och stannar om man inte gör det. Ingen vill vara ett tröstpris i brist på annat, båda förtjänar lycka och att få hitta en kompatibel partner. 

  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (Kär) skrev 2024-05-08 23:36:16 följande:
    Det partnern inte vet har han/hon inte ont av. Och jag tycker faktiskt inte att det är så konstigt - utan snarare vist - att lära känna den nya bättre, smaka lite, innan man bryter upp två familjer. Tänk om man gör allt by the book - och sedan när man oåterkalleligt inte kan gå tillbaka till sitt ex och vara en familj mer, då visar det sig att den nye har micropenis eller inte kan tända utan någon perversitet inblandad... och all kärlek bara dör. Då har man gjort sina barn till skilsmässobarn alldeles i onödan (och hans också):

    Din partner är alltså tröstpriset att falla tillbaka på om du inte lyckas få en annan? Tror du hen skulle ställa upp på det om hen visste om det ? 


    Hur skulle du tycka om den behandlingen själv? 

  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (Kär) skrev 2024-05-11 00:41:44 följande:
    Som sagt: det man inte vet har man inte ont av. Dessutom tjänar partnern därhemma också på att inte bli lämnad. Om man efter "smakandet" på någon annan bestämmer sig för att stanna med partnern. Status quo, allt frid och fröjd. 
    Du menar snarare att partnern blir berövad att hitta en bättre partner. Jag hade inte sett det som en vinst om min partner var otrogen men stannade med mig som ett tröstpris, jag förtjänar en bättre person vid min sida.
  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (jaha) skrev 2024-05-13 19:10:15 följande:

    Nejdå, om båda behandlar varandra väl så blir det ju inget krig.

    Är man inte nöjd så är det inte svårare än att man tar en dialog och kan man inte enas så skiljer man sig, svårare än så är det inte.
    Jag fattar inte heller vad som är så svårt? Det är tydligen rocketscience att skaffa en ny om man är så missnöjd med den man har. Det är svårt att kommunicera om sin vilja. Men jäklar vad lätt det verkar att bedra sin partner och övertala sig om att man gör rätt. 
  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (Kär) skrev 2024-05-13 06:06:11 följande:
    Du lider ju inte av det om du inte vet om det. För övrigt spelar det ingen roll för det där du skriver, om din partner har varit otrogen på riktigt eller inte. Han eller hon har helt säkert ändå trånat efter andra, som är snyggare, charmigare, sexigare, roligare, trevligare, intressantare o.s.v. än vad du är. Om inte i verkligheten så på filmduken. Både före och efter att ni blev tillsammans. Nästan alla människor är - i någon mån - tröstpris för sina partners. 

    Då borde det gälla mig också. Men sorry att göra dig besviken. Jag skaffar den jag trånar efter, varför skulle jag aktivt skaffa ett tröstpris? Då kan jag lika gärna vara själv. Behöver inget tröstpris att utnyttja, klarar mig på egna ben istället i sådana fall.


    Skulle aldrig falla mig in att gnälla och vara missnöjd i förhållandet.  Vuxna diskuterar, och funkar inte kommunikationen tar man hjälp eller lämnar.

  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (Lilla My) skrev 2024-05-13 23:23:21 följande:
    Om min partner inte känner kärlek för mig medan jag fortfarande känner kärlek för honom skulle jag faktiskt unna honom kärlek på annat håll. Om jag inte kände kärlek för honom skulle jag inte vara kvar i relationen över huvud taget. 

    Har själv avslutat relationer av den anledningen, Att hålla kärleken vid liv är något av det viktigaste i en relation och det kräver mycket av båda parter,  Det kan till och med inbegripa att ha överseende för otrohet. 

    Att ha överseende är kanske fel ord men det är ingen deal breaker.  Om jag älskar min man och han berättar för mig att han varit otrogen älskar jag honom inte mindre för den skull.

    Om din partner inte känner kärlek för dig, vad är då meningen med att ha honom kvar? Varför behöver du då någon på sidan av som ger dig kärlek, och ännu viktigare varför inte istället byta till den som älskar dig? 


    Om min partner vill ha någon på sidan om står det honom fritt att lämna. Finns ingen anledning att reparera ett kärlekslöst förhålande när man kan hitta en annan som älskar en förbehållelselöst.

  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (Lilla My) skrev 2024-05-14 02:59:04 följande:
    Du antar att han inte älskar mig, varför gör du det?

    Om han säger att han älskar mig varför skulle jag inte tro på honom? 

    Det handlar inte om att han vill ha någon annan på sidan, som du säger utan om en enstaka händelse som han inte är stolt över. 

    Vårt förhållande är kärleksfullt och jag kan inte tänka mig att avsluta det. Efter att ha levt i ett kärlekslöst förhållande med en trogen man så vet jag när ett förhållande bör avslutas.  Det bör avslutas när man inte känner kärlek för varandra
    Eh? jag besvarade utifrån det du skrev.  Det var inte jag som antog något om din partner, utan besvarade utifrån ditt fiktiva scenario, nämligen detta :

    Om min partner inte känner kärlek för mig medan jag fortfarande känner kärlek för honom skulle jag faktiskt unna honom kärlek på annat håll.
  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (Realist) skrev 2024-05-16 14:13:16 följande:
    1) så fungerar inte livet. Inalnd är det faktum att man träffar någon ny det som ger en insikten att man måste ut ur nuvarande förhållande. Du verkar itne förstå hur förälskelser fungerar - det är en reaktion i hjärnan + hormoner, inget man väljer. Om man innan man upplevt detta varit kvar i en relation tex pga barnen eller andra praktiska anledningar, eller helt enkelt pga tanken "jamen vi har det ju itne SÅ dåligt", tja, då är man tyvärr fortfarande i ett förhållande när man råkar (!) förälska sig i en ny. Ditt krav på "tajming" faller alltså på sin gena orimlighet,

    2) LOL. Varför måste BODELNINGEN var gjord? Roligaste kommentaren någonsin. 
    Förälska sig i någon annan är inte felet. Att agera på det medan man är i ett förhållande är dock en annan sak. Särskilt genom att ljuga och gå bakom ryggen på sin partner. Då är lojaliteten och känslorna inte längre hos sin partner.
  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (Kär) skrev 2024-05-16 14:17:16 följande:
    Jag tror att personen aldrig har varit förälskad.

    Ja, bodelningen kan ju ta flera år, om den lämnade parten trilskas. Då hinner man torka upp under tiden! Tomte

    Jag har varit förälskad och lämnat min partner. Var dock aldrig otrogen. 


    Har även blivit förälskad och dragit mig undan. Det gick över efter ett tag, och jag har aldrig ångrat det eftersom jag hade ett bra förhållande.

  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (Lilla My) skrev 2024-05-16 20:46:41 följande:
    Han var otrogen en gång i fyllan och villan, Alltså inget förhållande eller så. Jag tog inte det som att han vare sig svikit eller manipulerat mig utan det är sånt som händer. Han var ärlig och berättade direkt vad han gjort.  Han visade mig respekt genom att berätta och jag älskade ju honom, gör det ännu och har inte ångrat mig en sekund
    Det är ju lite skillnad på att förlåta ett enda misstag på fyllan, eller unna sin partner som inte älskar en att ha en relation på sidan om? 
  • Anonym (Rätt ordning)
    Anonym (Rätt ordning) skrev 2024-05-17 14:31:52 följande:
    Det är ju lite skillnad på att förlåta ett enda misstag på fyllan, eller unna sin partner som inte älskar en att ha en relation på sidan om? 
    edit: än att unna sin partner
Svar på tråden Alltså, detta med gifta män...