Inlägg från: Anonym (Ooops) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ooops)

    Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis

    Det blir ju lite löjligt om din sambo har gett sitt medgivande till trekanter med dig och andra män, samtidigt som du försöker bestämma att han inte ska få ha en kvinnlig kompis? Varför ska du få ha sex med andra medan han inte ens får ha en kvinnlig kompis?

    Oavsett så har du ingen rätt att styra över vem din partner ska vara kompis med och ja, du låter helt klart svartsjuk och kontrollerande. Om du inte kan leva med detta så kan du däremot välja att lämna relationen om det inte passar dig, det har du all rätt att göra, däremot har du ingen rätt att kontrollera din sambos liv. 

  • Anonym (Ooops)
    Anonym (Förstår) skrev 2024-04-22 12:21:08 följande:

    Oj har han sagt det du skrev sist? att du inte bör ha någon åsikt om hans tjejkomp för att ni haft trekanter med män? Han borde inte dra in ert sexliv i det här. Jag förstår din oro, hade också blivit orolig. Går det inte att prata konstruktivt om det? 


    Han har alltså gett sitt medgivande till trekanter med andra män samtidigt som ts inte ens kan acceptera att han har kvinnliga kompisar. Förstår du inte hur det låter? Ts behöver nog söka hjälp för sin svartsjuka och sitt kontrollbehov. Ts har ingen som helst rätt att bestämma vem han ska umgås med, särskilt inte när de haft trekanter med andra män. Hon har inget att säga till om.
  • Anonym (Ooops)
    Anonym (Ap7) skrev 2024-04-22 12:24:05 följande:
    Nu utgår du ifrån att det var ts som önskade  och initierade trekanten. Visst kan det vara så, men oftast är trekant en killfantasi (inte alltid såklart).

    Jag vet inte vem det var som initierade trekanten men det spelar ju ingen större roll då båda uppenbarligen var med på det.

    Ja, trekanter är ofta en killfantasi, men då gäller det nog främst trekanter med två tjejer. Det finns många kvinnor som också uppskattar trekanter. 


    Oavsett så har ts ingen rätt att styra över vem sambon ska vara kompis med. 

  • Anonym (Ooops)
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-22 14:23:07 följande:

    Är man i en relation har man rätt att säga vad man tycker om vad som helst. Sen behöver ens partner givetvis inte acceptera det men då kan det också vara läge att omvärdera relationen. I en relation så bryr man sig i första han om varandra och ger varandra trygghet. 


    Finns för övrigt en annan tråd här där en tjej blev dumpad av sin kille som istället valde sin tjejkompis som han gymmade med samt att de hade haft sex med varandra innan hon blev dumpad.


    Trekanterna beror helt på vem som vill ha dem. Brukar vara en killfantasi.


    Fast om ts sambo har accepterat att har legat med andra män medan hon är tillsammans med honom (trekanter) så är det ju otroligt märkligt och dubbelmoraliskt om ts inte ens kan acceptera att hennes sambo har en kvinnlig kompis, som han inte ens har sex med, vad vi vet. Varför ska ts få ha sex med andra men hennes sambo får inte ens ha en kompis av motsatt kön? Det resonemanget är inte det minsta hållbart. Jag vet inte vem som initierade trekanterna men uppenbarligen ville båda, annars hade ju inte trekanterna blivit av, så det spelar ingen större roll vem som tog initiativet. Och nja, det finns många tjejer som också fantiserar om trekanter och visst kan det ofta vara en killfantasi men då brukar det snarare handla om trekanter med två tjejer. 


    Ts får givetvis säga vad hon tycker men hon har ingen som helst rätt att kontrollera och bestämma vad partnern ska göra. Det är helt upp till honom. Precis som att det är helt upp till ts om hon väljer att stanna kvar i relationen eller ej. Absolut ska man bry sig om varandra i en relation och däri ingår också att man inte försöker sabotera relationer till andra människor som är viktiga för partnern. 

  • Anonym (Ooops)
    Anonym (oro) skrev 2024-04-22 14:32:48 följande:

    Han har känt henne sen skoltiden, så de har haft gott om tid och möjlighet att vara mer än vänner om de skulle vilja det. Vad är det du mår illa över? Att han har kontakt med en annan människa som är viktig för honom, eller det faktum att det är en tjej.


    Eller hur. Hade de velat något mer så hade det väl skett för länge sedan. 
  • Anonym (Ooops)
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-22 18:56:26 följande:
    Det är inte ett dugg dubbelmoraliskt. Denna typ av situation diskuteras ofta bland de som har öppna eller polygama förhållanden. Där är det inte ovanligt att man kan få ha sex med det motsatta könet men att bilda nära relationer till det motsatta könet är inte ok.

    Nu vet jag inte vad han har för relation till denna tjej men att han använder trekanterna som argument låter inte bra. 
    Du svarade ju inte på frågan. Varför ska ts få ha sex med andra män men hennes sambo får inte ens ha en kvinnlig kompis? Jo, det är extremt dubbelmoraliskt.

    Diskuteras ofta? Det har jag aldrig hört talas om och då känner jag ändå personer som är poly och de som har öppna förhållanden men du kanske utgår från dina egna erfarenheter bara. De personer jag känner som är poly och har öppna förhållanden är helt okej med att partnern har kompisar av motsatt kön. De tycker att det är kontrollerande att försöka förbjuda det.

    Att han använder trekanterna som argument kan ju bero på att han försöker framhäva att ts inte har något att säga till om vad gäller hans kompisrelationer.
  • Anonym (Ooops)
    molly50 skrev 2024-04-22 19:36:33 följande:
    En trekant kommer man väl överens om inom förhållandet.
    Därför tycker jag det är lite märkligt att TS sambo använder det som argument för sin vänskap med tjejen.
    Att skaffa sig vänner av motsatt kön är något som sker utanför förhållandet och något man bestämmer själv.
    Jag håller med dig i sak om att man ska kunna ha vänner av motsatt kön.
    Speciellt om man varit vänner länge.
    Men om man prioriterar vännen över sitt förhållande så är det ett problem.
    Och då får man kanske omvärdera sin relation till sin partner.

    Jag tycker inte att det är märkligt. Han kanske använder det som argument för att visa att hon inte har någon rätt att bestämma över hans kompisrelationer och för att visa på att hon saknar förståelse, för varför ska ts få ha sex med andra män medan han inte ens får ha en kvinnlig kompis? 

    Ja, precis, att skaffa kompisar är något man bestämmer själv och om ts försöker komma in där och styra så framstår hon bara som kontrollerande och svartsjuk. Det är inte upp till ts att bestämma vem sambon ska vara kompis med. Om han dessutom har känt denna kvinna redan innan han träffade ts så har ts ännu mindre att säga till om. 

    Man bör ju inte prioritera kompisar över sitt förhållande och det gäller ju även samkönade kompisar men det framgår inte att sambon gör det.

  • Anonym (Ooops)
    Anonym (jury) skrev 2024-04-22 19:55:18 följande:
    Om sambon tycker att TS inte har något att säga till om vad gäller hans kompisrelationer borde detta väl gälla oavsett trekanter eller ej. När han alls i sin argumentation relaterar dessa två helt skilda saker verkar det lite grann som en freudiansk felsägning där han indirekt erkänner att relationen till kompisen inte är helt platoniskt men att han tycker att det ena uppväger det andra..
    Ja, han har väl inte sagt att detta bara gäller om man har haft trekanter?

    Jag ser det inte så men det är ju din tolkning. Jag tänker att han säger så för att visa på att han gav sitt medgivande till trekanter (vilket faktiskt är en big deal till skillnad från att ha kompisar) och då förefaller det helt orimligt att ts ska försöka förbjuda honom att ha _kompisar_ av motsatt kön. Alltså, sambon är uppenbarligen inte särskilt svartsjuk och är till och med okej med att ts har sex med andra, då är det helt orimligt att ts ska sakna förståelse och agera svartsjukt och kontrollerande när hon uppenbarligen inte får samma bemötande tillbaka. 
  • Anonym (Ooops)
    Anonym (Kille) skrev 2024-04-22 20:46:42 följande:
    Eftersom det inte är samma sak så är det inte ett dugg dubbelmoraliskt. Det är att jämföra äpplen och päron. Det är inte kompisar av motsatta könet som är problemet utan när vänskapen passerar vad som är vänskap. Exempelvis när den på olika sätt inkräktar på ens primära relation. 

    Att komma känslomässigt nära en person av motsatt kön kan vara värre för en relation än att ha sex med en av motsatt kön.

    Det är vanligt bland de som har öppna relationer eller är polygama att man inte får bilda nära relationer till vem som helst. Exempelvis när man har sex med någon utanför den primära relationen.

    Fast varför ska ts få ha sex med andra män när hennes sambo inte ens får ha kvinnliga kompisar?

    Det finns folk som tycker att kompisar av det motsatta könet är problemet, ts verkar ju bara en sådan. Det framgår ingenstans att sambons kompisrelation går före förhållandet han har med ts. Det framgår inte att han prioriterar den kvinnliga kompisen framför ts. 

    Det beror ju på. Sex är ju något som kan leda till känslor, för många människor, men det måste inte göra det, på samma sätt som att man inte måste få känslor för en kompis av motsatt kön. Särskilt inte när man har känt personen sedan skoltiden. Jag skulle då hellre välja att min partner har kvinnliga kompisar än att han ska ha sex med andra.

    Har du några källor på det du säger eller utgår du mest från dina erfarenheter vad gäller det du har hört av andra? Annars vet du ju inte direkt vad som är vanligast. Att människor har kompisar av motsatt kön är väl knappast något som är ovanligt. Där är ts sambo och hans tjejkompis varken de första eller de sista. 

  • Anonym (Ooops)
    molly50 skrev 2024-04-22 21:21:07 följande:
    Jag tycker det är en viss skillnad på att använda en trekant som ett argument då det handlar om att ha sex med andra.
    En vän har man vanligtvis inte sex med,om man verkligen bara är vänner.
    Men om han prioriterar vännen framför TS så kan jag förstå att hon reagerar och då kanske de borde sätta sig ner och prata igenom det här.
    TS ska inte förbjuda honom att ha vänner, ilket jag inte heller kan se att hon har gjort.
    Men han ska heller inte prioritera vänner framför sitt förhållande om han är mån om sitt förhållande.
    Att ha sex med andra är ju ofta värre än att man har en kompis så varför försöker ts lägga sig i sambons kompisrelation? 

    Jag kan inte utläsa att han prioriterar kompisen framför ts och det verkar ju inte vara det som är problemet, problemet verkar snarare vara att sambons kompis är av det kvinnliga könet. 
Svar på tråden Mår dåligt av att min sambo har en tjejkompis